Liv

Leter etter eventyr, dette paret flyttet i utlandet ... og det sparer dem $ 32K

Leter etter eventyr, dette paret flyttet i utlandet ... og det sparer dem $ 32K

Når du tenker deg å flytte et sted rimeligere, tenker du sannsynligvis ikke på Europa.

Men det var det min mann og jeg gjorde i mai 2015. Vi solgte de fleste av våre ting, avsluttet leieavtalen og forlot California for Tyskland.

Folk i Düsseldorf spør alltid hvorfor vi skulle forlate San Francisco for denne lille industribyen ved Rhinen.

Slik svarer vi.

Hvorfor Min mann og jeg flyttet til Tyskland

I San Francisco, vår leie var $ 3000 i måneden.

Nei, vi bodde ikke i et herregård i sentrum av byen. Vi bodde i en forstad 45 minutter utenfor byen i en 700 kvadratmeter overgarasje leilighet på andres eiendom.

Vi trengte to biler for å komme på jobb, og min pendling kostet omtrent $ 45 per dag i tolls, gass og parkering. Legg til på hunden walker vi måtte leie siden vi var borte så mange timer, og kostnaden for å gå på jobb klatret til $ 60.

Den nærmeste matbutikken var Whole Foods, og vi vet alle hvordan det går. En liten butikk for to personer var minst $ 100.

Vil du ha middag med venner? Det er en annen $ 100.

Gitt, vi var definitivt ikke fattige, og vi gjorde ikke bevisst innsats for å kutte og spare mer penger. Vår beslutning om å flytte til Tyskland var hovedsakelig basert på et ønske om eventyr, ikke fordi det ville være lettere på lommebøker.

Men nå som vi er her, det viser seg at denne beslutningen er bedre for bankkontiene våre enn vi kunne ha forestilt oss.

Hvordan bor i utlandet hjelper oss med å spare penger

Selv om mannen min og jeg gjør rundt halvparten av det vi gjorde i California, er vår leie en tredjedel av prisen for dobbelt plass.

En fin middag ute med vin og dessert er $ 40 per person.

Vil du dra til Amsterdam i helgen? Det er en $ 33 togbillett, en vei. Det er billigere enn gassen, tollene, parkeringsplassen og hundevognkombomben jeg måtte betale for da jeg pendlet 20 miles over Golden Gate Bridge til San Francisco.

Å bo i Tyskland er absolutt ikke alt solskinn og regnbue, selvfølgelig. Vi snakker ikke språket, kulturen forvirrer oss fortsatt et år nedover linjen, og vi savner naturen og solskinnet i Bay Area.

Dessuten ønsker vi å starte en familie og kjøpe et hus tidligere heller enn senere.

Så vi så på vår økonomi og gjorde litt rask matte. Med alle disse ekstra penger i våre budsjetter, Vi kunne spare 12 000 dollar (nok til å flytte hjem, sette inn et innskudd på utleie, send våre ting og ta en måned uten jobb å bosette seg i) bare ved å sette $ 200 hver i en felles sparekonto.

Da min manns treårige tyske arbeidskontrakt er oppe, har vi nok penger til å få oss til å bosette seg hjemme.

Men vent, så du flyttet til Tyskland bare slik at du kunne spare penger for å flytte hjem?

Ikke bekymre deg, vi har det dekket også.

Utenfor en felles sparekonto deler min mann og jeg ikke penger. Det betyr at vi har våre egne individuelle sparemål.

Ved utgangen av våre tre år i Tyskland vil vi sannsynligvis ha ytterligere $ 10.000 hver.

Min mann ønsker å kjøpe en bil, og jeg vil ta barsel permisjon (noe du må planlegge i mange år på forhånd når du driver din egen virksomhet).

Det er $ 32 000 i besparelser om tre år, alt sammen mens du bor i utlandet i Europa.

Her er verktøyene vi bruker for å spare penger og organisere alle disse bevegelige stykkene.

Du trenger et budsjett

Jeg sporer hver dollar i og hver dollar ut med dette fantastiske verktøyet.

Ikke bare hjelper YNAB meg å finne ut det, nei, jeg kan ikke kjøpe hunden min ekstra leke hvis jeg vil drikke kaffe denne måneden, det hjelper meg å tildele og vokse en "buffer" på bankkontoen min - et must når du primært gjør prosjektarbeid og vet ikke hva inntekten din vil se ut som hver måned.

YNAB hjelper deg også med å håndtere sparemål, gjeldsbetalinger og "morsomme" penger.

Capital One 360

Da min mann og jeg ble gift, hadde vi hver sin konto på forskjellige banker. Fordi vi ikke hadde planer om å kombinere våre penger, trengte vi en enkel måte å styre besparelser mot våre felles mål.

Capital One 360 ​​er online, og vi oppretter automatiske overføringer fra våre individuelle kontoer hver måned. Vi bruker dette som vår felles sparekonto.

Charles Schwab

Fordi min virksomhet er basert i USA, blir jeg betalt i dollar. Problemet er at jeg bruker penger i euro.

Charles Schwab High Yield Investor Checking Account gir meg gratis uttak og har ingen internasjonale avgifter. Jeg fant ut om dette fantastiske debetkortet fra dette paret, og det har vært en livredder.

Venmo

Når du ikke deler en bankkonto, blir splitteutgifter litt mer kompliserte - spesielt når du blander valutaer.

Jeg Venmo min mann, vår leiepris hver måned, og bruk xe.com for å finne ut dagens valutakurs. Han beholder pengene i sin amerikanske konto, siden han reiser tilbake til San Francisco for arbeid et par ganger i året, og betaler vår utleier fra sin tyske konto.

Transferwise

Av og til trenger jeg fortsatt å overføre euro til min tyske bankkonto for å betale for ting som mobilregningen min. Transferwise er en utrolig intuitivt verktøy og det er galt billig å sende penger til utlandet. I tillegg tar det bare noen dager å komme fram!

Flytte i utlandet viste seg å være en strålende finansiell beslutning for oss

Kunne vi ha spart det samme beløpet ved å bo i USA og stramme våre belter?

Sannsynligvis.

Men vi måtte ha kuttet tilbake på våre generelle livsstilsvalg, og vi helt sikkert ville ikke kunne hoppe på tog og gå til Amsterdam i helgen.

Så, ved å bo her, kan vi få vår strudel og spise den også.

Din sving: Ville du flytte til utlandet for å spare på dine levekostnader?

Marian Schembari er en forfatter og blogger basert i Düsseldorf, Tyskland ved hjelp av San Francisco. Hun skriver om reise og kreativitet, og bruker alt for mye tid på Internett.

Skrive Inn Din Kommentar