Banker

Lagre for langsiktige mål: Hvordan gjøre fremgang (selv med kjedelige mål)

Lagre for langsiktige mål: Hvordan gjøre fremgang (selv med kjedelige mål)

Langsiktige mål virker så skremmende, ikke de? Når du starter fra null, betaler du $ 30 000 i gjeld eller sparer $ 500 000 for pensjonering, kan virke helt umulig.

Og ikke bare det, men noen langsiktige mål, som å spare for pensjonering eller barnets høyskoleutdanning, er bare kjedelige. (Fortell meg at jeg ikke er den eneste som føles på denne måten!) Disse målene er viktige, ja. Men med mindre du raskt sporer deg til en tidlig pensjon, legger du mindre penger tilbake, forlater ikke den følelsen av spenning.

Denne mangelen på motivasjon og følelse av overvelde er sannsynligvis hvorfor det er så vanskelig å få fart. Men hvis du er klar over årsakene til at du har det vanskelig å oppnå disse typer mål og trenger litt ekstra motivasjon, tror jeg disse tipsene vil hjelpe.

Du kan ikke gjøre alt alt i en gang - Prioritere

Mens det er så mange mål jeg vil gjerne forfølge, er sannheten jeg ikke kan gjøre alt, og jeg er sikker på at du heller ikke kan. Du må jobbe med budsjettet du har, slutte å sammenligne situasjonen med andres, og finne ut hvilke mål som skal gi deg mest mulig nytte av livet ditt.

Jeg personlig forakt gjeld. (Sannheten blir fortalt at jeg hater alle typer månedlige utbetalinger og hemmelighet ønsker at jeg kunne betale min regning regninger et år av gangen!) Den eneste gjelden jeg har er et boliglån og det boliglånet egentlig plager meg.

Mitt boliglån er min største utgift, og uten det ville jeg være i stand til å leve på et veldig nominelt beløp, noe som gjør at betalingen av boliglånet er et stort mål for meg. Ikke å ha et boliglån vil gi meg en større følelse av finansiell stabilitet enn å ha en ekstra $ 100.000 i en pensjonskonto ville.

Det kan ikke være det samme tilfellet for deg. Og det er helt greit.

Med unntak av å bygge et beredskapsfond og betale av forbruksgjeld, dike eventuelle forutse forestillinger om hva du bør gjør og på alle måter glem hva andre mennesker gjør. Tenk lenge og hardt om hva som ville gjøre livet ditt bedre. Hva kommer til å bevege deg nærmere finansiell stabilitet for din unike situasjon?

Vi lever alle forskjellige liv så vanlig cookie-cutter, en størrelse som passer til alle rådene virker ikke egentlig. Du er den eneste personen som virkelig vet hva som vil gjøre livet ditt bedre.

Når du har funnet ut hva du må gjøre, prioritere. Du kommer ikke til å kunne takle hver eneste ting du vil gjøre alt på en gang (og det er heller ikke jeg). Velg det viktigste.

Bryt dine langsiktige mål til korte mål

En av grunnene til at det er vanskelig å være fokusert på langsiktige mål er at de vanligvis er så store at det ikke føles som om du gjør et hull i dem. Kast en ekstra $ 200 / måned på $ 30.000 av gjeld føles som om du kaster en stein inn i et hav, ikke sant? Så slutte å se på den måten!

I stedet for å fokusere på det hele tallet fokuserer på hva du kan gjøre i år, dette kvartalet eller denne måneden.

Jeg måtte bruke denne metoden for mitt mål om boliglånsavdrag. Å sette $ 10.000 på en $ 110.000 boliglån virket likte ingenting, selv om $ 10.000 er en stor sum penger til meg. I stedet måtte jeg reframe målet mitt. Målet mitt ble til å sette ekstra $ 20.000 på boliglånet mitt i 2016. (Det er en strekning forresten.) Nå når jeg betaler en ekstra $ 10.000, er jeg halvveis til målet mitt for året. Det er spennende!!

Reframe alle dine store mål i mål for det kommende året. Ikke se på det store antallet, se hva du kan gjøre for å nå ditt årlige mål. Det vil holde deg så mye mer motivert og spent på fremgangen du gjør.

Automatiser hva du kan (spesielt ikke spennende mål)

Jeg har allerede nevnt det som sparer for pensjonering, og for barnets høyskoleutdanning spretter jeg ikke virkelig. Det er noe jeg vet jeg må gjøre og det jeg absolutt vil å gjøre, men det er ikke et mål som holder meg opp om natten.

Når det gjelder disse målene, er viljestyrken min lav, så jeg automatiserer dem. Disse målene kommer ut av toppen av budsjettet mitt. Jeg trenger ikke å tenke på dem.

For å komme til dette punktet, fant jeg bare ut hva jeg ønsket å sette inn en pensjonskonto hver måned og hva jeg realistisk kunne trekke av. Jeg hadde da satt opp til å bli automatisk hentet fra bankkontoen hver måned. (Jeg bruker Bedre for pensjonssparing.)

Deretter satte jeg opp en liten mengde ($ 50 / måned) for å gå inn på hver av mine jenters høyskolekonto.

Hvis du er som meg og har mål som du virkelig vil gjøre fremskritt på, men bare ikke belyser en brann under deg, må du automatisere dem. Det er bedre å få dem til å løpe i bakgrunnen enn å ikke komme i gang med dem i det hele tatt.

Gjør hva du kan. Det er så mange forskjellige steder hvor du kan starte pensjonskonto med så lite som $ 10 / måned. Finn ut hva du kan gjøre og gjør det da.

(* Hvis du har en pensjonskonto på jobb, er det sannsynligvis best å møte HR og se hva du kan gjøre der.)

Kontinuerlig overvåke fremgangen din

Hvis du virkelig er forpliktet til å gjøre fremskritt på disse langsiktige målene i år, må du kontinuerlig overvåke fremdriften din. Sjekk inn på dine saldoer, gå over budsjettet ditt, og fortsett å skaffe små mengder penger mot dine mål når det er mulig.

Hvis du ikke gjør en vane med å overvåke din fremgang, vil det ikke vare lenge før du helt glemmer dine mål.

Her er nøyaktig hva jeg gjør

Å gi deg en følelse av hvordan alt dette virker for meg, her er hva jeg gjør.

Mine tre viktigste langsiktige lagringsmål er 1) å betale ut boliglånet mitt i åtte år eller mindre 2) spare for pensjonering og 3) spare på barnas høyskoleutdanning.

Betaling av boliglånet mitt

For 2016 er mitt mål å betale en ekstra $ 20.000 som hovedstol på boliglånet mitt. Dette målet er en strekk, men bør være mulig hvis jeg virkelig jobber med det.

Jeg ser også på om det er fornuftig å refinansiere boliglånet mitt for å spare penger.

Retirement

Min pensjonsavgift er automatisert, selv om bidragene fortsatt må heves. Hver to måneder vil jeg opp bidragene med $ 20 og i oktober vil jeg være på mitt mål.

(Siden jeg har åpnet min pensjonskonto, har jeg gått i løpet av noen få måneder, og sakte opped mine bidrag med ytterligere $ 20- $ 30 / måned som jeg så passe. Dette har virket veldig bra for meg, og jeg har klart å holde fast ved dette metode.)

Høyskolebesparelser

Jeg sparer $ 50 / måned hver for mine to døtre høyskolebesparelser. Med mindre noe endres, vil jeg sannsynligvis bare forlate dette der det er på nå.

Lag lagring for langsiktige mål Arbeid for deg

Hvis du har problemer med å klare med langsiktige besparelsesmål, er det eneste beste du kan gjøre, å bryte det målet ned i mindre mål. Ved å reframe målene dine i mindre mengder og kortere tidsperioder, vil du ha glede av følelsen av tilfredshet som kommer med å gjøre fremgang mot de tingene som virkelig vil være til nytte for deg og din familie.

Hvordan holder du motivert til å jobbe med langsiktige besparelsesmål?

Skrive Inn Din Kommentar