Banker

3 viktige skritt for å gjenopprette etter en finansiell skrue opp

3 viktige skritt for å gjenopprette etter en finansiell skrue opp

Vi gjør alle feil. Og noen ganger virker disse feilene uoverkommelige. Det er imidlertid ingen grunn til å innrømme nederlag bare fordi du har gjort en feil.

Da jeg først begynte på college, la jeg en parkeringsbillett på $ 75 nesten ødelegge meg. I utgangspunktet var det (og andre grunner) katalysatoren for meg å slippe ut av skolen. Heldigvis fikk jeg min handling sammen og fikk min grad som førte meg til å være en finansiell planlegger.

I å være en finansiell planlegger har jeg sett mange skruer som ligner på mine og mange mye verre. Mange av disse skruene hadde ødeleggende konsekvenser fordi personen ikke trodde det var en prioritet å få det løst.

Jeg er her i dag for å forhindre at det skjer med deg.

Mens du kan ha tilbakebetalt din økonomi på grunn av din økonomiske skrue opp, er de gode nyhetene mesteparten av tiden du kan fikse det.

Det kommer sannsynligvis ikke til å være lett og mest sannsynlig det kommer til å suge; Det er ingen magisk løsning på et økonomisk rot. Det er imidlertid noen skritt du kan ta for å fikse pensjonen etter en finansiell skrue:

1. Bekreft hvor du gikk feil

Ditt første skritt er å identifisere hva som gikk galt. Å forstå feilen din er det første skrittet for å takle det aktuelle problemet. Hvis du er i dyp gjeld, må du ikke identifisere gjeld som problemet. Innse at gjeld er symptomet. Hva forårsaket gjelden?

Dette var noe min far sliter med for mye av sitt voksne liv. Da jeg først lærte hvor alvorlig hans gjeldssituasjon var, rystet det meg. Til denne tiden beklager jeg ikke å spørre ham hva som holdt ham fra å bryte den onde gjeldssyklusen han var i.

Hvis du sliter med gjeld, bønner jeg deg om å grave dypt og finne ut hva som hindrer deg i å bryte fri.

Enten du har trukket penger fra pensjonskonto, eller om du har hevdet for mye gjeld, må du vite hva som er galt. Vær ærlig om problemet, og prøv å unngå å gjenta den feilen.

2. Gå tilbake til økonomiske grunnleggende

Da jeg var i opplæringsleir, var våre borsergeants ubarmhjertige i å trene oss det grunnleggende vi trengte å overleve som soldater. Det var den konstante boringen som ville være ryggraden for resten av vår militære karriere. Selv da jeg ble deployert til Irak, var det "grunnleggende" som tillot oss å gjøre jobben vår effektivt.

Nå som du vet hvor du trenger å forbedre, er det på tide å komme tilbake til økonomiske grunnleggende. Dette er det grunnleggende vi alle vet, men bare falt ut av rutinemessig å gjøre. Dette betyr å gå tilbake til gode økonomiske vaner som:

  • Tilbringer mindre enn du tjener
  • Betaler høy rente gjeld
  • Bygg opp nødfonden din
  • Å ha pensjonsbidrag trekkes automatisk fra lønnsslippet

Det er viktig at du ser på hvor du er akkurat nå, og går derfra. Ta skritt for å slutte å grave gjeldshullet dypere. Selv om det bare er $ 25 en lønnsslipp akkurat nå, har penger satt inn i en skattefordelt pensjonskonto.

Begynn å følge det grunnleggende forbundet med ansvarlig økonomi. Når du er tilbake på sporet på den måten, kan du begynne å ta andre skritt for å virkelig rette opp pensjonen.

3. Overbelast dine forsøk

Når du vet hvor du gikk galt (og unngå å falle tilbake i dårlige vaner), og når du er tilbake på sporet med det økonomiske grunnlaget, har du et godt grunnlag for å overbelaste innsatsen din og virkelig sparke pensjonsplanen din i høyt utstyr .

Se etter måter å kutte utgiftene på. Selv om du lever i ditt middel nå, er det fortsatt utgifter du har som kanskje ikke er nødvendig? Hvis det er det, er det på tide å klippe dem ut. Rob fra DoughRoller.net aksjer 14 måter å redusere strømregningen som bare er en av mange måter du kan spare penger rundt i husstanden din.

Første skritt er å skrive ned alt du bruker pengene dine på i en uke. Du vil bli overrasket over hvor mye penger som forlater din koselige sjekkkonto uten grunn.

Bruk disse pengene til å betale ned gjeld og / eller øke pensjonsoppsparingen. Downsizing nå kan også få deg vant til en bestemt livsstil, slik at du trenger mindre penger i pensjon.

En annen måte å overbelaste innsatsen på er å finne måter å tjene mer penger. Dette kan bety en annen jobb, selge ting du ikke bruker lenger, starte en sidegig eller finne en annen måte å tjene penger på.

Hvis det ikke er ekstremt nok, følg en side ut av Deacon Hayes gjeldsfrie reise. Deacon og hans kone betalte $ 52 000 av gjeld i 18 måneder. Hvordan gjorde de det? Ved å være annerledes.

De solgte begge sine helt nye biler for å kjøre beaters, stoppet med å gå på ferie, og Deacon leverte selv pizza på siden for å tjene mer penger til å betale av gjelden sin. Moral of the story er noen ganger jeg tar litt ekstra mojo å komme seg ut av gjeld og jobbe med å lagre igjen.

Du kan bruke resultatene av din innsats for å betale ned gjeld raskere, eller bygge opp pensjonsbesparelsene raskere. Begge får din økonomiske mojo tilbake på sporet. 🙂

Få i orden

Til slutt er den beste måten å fikse besparelsene på etter en finansiell skrue, å kombinere innsats for å redusere høye gjeldsforpliktelser og bygge opp rikdom på skattefordelte pensjonskonto.

Konsentrere deg om disse aktivitetene etter at du har fått ditt økonomiske hus i orden, og du kan redde pensjonen din - uansett hvor stor din finansielle skrue skjedde for å være.

Har du opplevd en finansiell skrue? Hvordan ble du frisk?

Dette innlegget opprinnelig oppstod på DoughRoller.net.

Skrive Inn Din Kommentar