Pensjonering

7 ting å vite om en SEP IRA

7 ting å vite om en SEP IRA

SEP IRA (selvstendig pensjon)

En SEP (Forenklet Medarbeiderpensjon) IRAer veien å gå hvis du er en liten arbeidsgiver (vanligvis mindre enn 10 ansatte og mange ganger bare en ansatt) på jakt etter en enkel pensjonsplan som er enkel å installere og administrere. De fleste finansinstitusjoner vil ha plandokumenter på filen, og det er like enkelt som å åpne opp en investering eller bankkonto. For de av dere som ikke vet hvor lett det er, er det like enkelt som å fylle ut et par skjemaer, og du er god til å gå. Her er noen elementer du trenger å vite om SEP IRA for 2009, 2010 og 2011.

1. Last Minute-oppsett

Den fine tingen om en SEP IRA er at du kan åpne (eller vedta) den til enhver tid fram til forfallsdatoen for arbeidsgiverens avkastningsavkastning, inkludert arkivutvidelser. Hvis du er liten bedrift, kan en SEP IRA være et bedre alternativ enn Simple IRA eller 401k. Jeg har hatt flere bedriftseiere som etter å ha møtt med deres skatteselskap ringte meg til å sette opp en SEP IRA i siste øyeblikk. Aldri moro, men i hvert fall vet vi at det er et alternativ.

2. SEP IRA er lett å sette opp

Noen få former er alt som skiller deg fra å ha en SEP IRA satt opp for bedriften din. SEP IRAs kan bokstavelig talt settes opp på en dags tid. I de fleste tilfeller er det like enkelt som å fullføre IRS Model Form 5305-SEP avtalen. 401k er derimot, krever mer opparbeid for å få dem til å sette opp og vedlikeholde. Også administrasjonskostnaden for SEP er vanligvis veldig billig sammenlignet med motparten den 401k.

Selv om det er enkelt, har SEP IRA muligheten til å inkludere mer komplekse funksjoner som integrasjon av sosial sikkerhet. Hvis dette er tilfelle, må en spesiell prototypeplan bli satt på plass.

3. Fordeler å gå

Hvis du er en ansatt for en bedrift som tilbyr en SEP IRA, så snart arbeidsgiveren har bidrag til kontoen din, er pengene dine. Det er annerledes at de fleste 401k planer som vanligvis har noen form for inntjeningsplan før pengene dine er bærbare.

4. Arbeidsgivere ikke fil

I motsetning til en 401k hvor arbeidsgiveren må sende en IRS Form 5500, er det ikke nødvendig for SEP IRA. For enhver arbeidsgiver som har gått gjennom denne prosessen, innser de tiden og krefter det tar for å sikre at dette skjemaet er arkivert riktig.

5. 2009, 2010 og 2011 SEP IRA Bidragsnivåer

For 2009 og 2010 kan du bidra med mindre enn 25% av nettoinntekter fra selvstendig næringsdrivende eller $49,000. Dette er en økning på 20% og $ 46 000 fra 2008.

Oppdater: 2011-grensene for SEP IRAs har vært det samme for det kommende året.

For eksempel: Hvis du er en bedriftseier og din egen arbeidsinntekt er $ 40 000, vil du bare få lov til å bidra med $ 10, ooo ($ 40 000 x 25%) for 2009.

6. Bare arbeidsgiveren bidrar

Bidrag må ikke gjøres hvert år og er laget av arbeidsgiver bare. Ansatte gjør ikke lønnsfradragte bidrag. I noen tilfeller kan en ansatt få tildelt bidrag til deres SEP IRA som en tradisjonell IRA som faller under IRA-bidragsgrensene.

7. Inkluder deltidtakeren

Deltid ansatte som er 21 år av alder som har jobbet 3 ut av det foregående 5 år, tjene $500 eller mer årlig, må dekkes av planen, som betyr at hvis du bidrar til planen på egne vegne, må du gjøre det samme for enhver kvalifiserende medarbeider. Husk at de tidligere nevnte er retningslinjer når arbeidsgiveren er pålagt å bidra på den ansattes vegne. Hvis arbeidsgiver velger å bidra til en ansatt er under 21 år, er det fullstendig skjønn.

Ekstra:

8. Kan du låne mot en SEP IRA?

I motsetning til 401k har SEP IRA ikke noen lånebestemmelser. En bonus til SEP vs Simple IRA er at du ikke er underlagt 2 års 25% regelen.

For å konkludere

For de fleste selvstendig næringsdrivende gjør enkelheten og effektiviteten til en SEP IRA det til en god måte å spare for pensjonering og redusere skatteregningen ytterligere, spesielt hvis du er nede på ledningen og prøver å få noen siste avskrivning, kan du .

Denne informasjonen er ikke ment å erstatte spesifikke individuelle skatte-, juridiske eller investeringsplanleggingsråd. Vi foreslår at du diskuterer dine spesifikke skatteproblemer med en kvalifisert skatterådgiver.

Skrive Inn Din Kommentar