Liv

Ønsker Small College Experience uten den store prislappen? Les dette

Ønsker Small College Experience uten den store prislappen? Les dette

Mange faktorer går inn i å bestemme hvilken høyskole som er riktig for deg.

Mens det økonomiske aspektet er enormt viktig i beslutningsprosessen, er det også andre ting å vurdere - en av dem er størrelse.

En stor høyskole eller universitet kan gi deg den "store høyskoleopplevelsen", men en mindre skole kan gi intime klassestørrelser og en mer fokusert utdanning.

Hvis du bare ikke er i tanken om å male ansiktet ditt til fotballkamp eller sitte i en foredragsholde med 399 andre studenter, kan det være en liten høyskoleopplevelse for deg.

Dessverre er den lille høyskoleopplevelsen ikke så billig.

Fordi disse skolene har færre studenter som betaler undervisning, må de ofte jekke opp sine priser for å kompensere, og forlater studentene som gjøre delta på å betale prisen for de mindre klassene og den følelsen av et stramt samfunn.

Faktisk rapporterer Student Loan Hero at Peterson, et pedagogisk dataselskap, fant gjennomsnittlig små høyskoler koster så mye som $ 5,470 mer i undervisning og avgifter enn gjennomsnittskostnadene på alle høyskoler i 2016.

I løpet av en fireårig grad kan det hente ekstra 21 800 dollar på studielån, noe som ikke er en liten sum.

Den gode nyheten er at det er noen små skoler som ikke koster en (ekstra) arm og ben å delta på.

20 små men billige høyskoler i USA

Student Loan Hero så på 626 høgskoler med eksamensklasser på 500 studenter eller færre å sette sammen en liste over de 20 mest rimelige små høyskolene i USA

17 av disse skolene er statlige eller lokale offentlige høgskoler, mens tre av de 20 skolene har opplæringsfrie initiativer som betyr at du kan få en høyskoleopplæring på $ 0 mellom arbeidsstudier, stipend og stipend.

Det er viktig å merke seg at tallene på denne listen er basert på in-state undervisning, og vil være forskjellig for utenlands studenter.

Dessuten er syv av de 20 billigste små høyskolene i Oklahoma, som egentlig ikke er så overraskende. Men jeg lar deg bestemme om "flytte til Oklahoma" går på "pro" eller "con" siden av listen din.

Valget er opp til deg - alt jeg kan gjøre er å hjelpe relay info fra Student Loan Hero. Så uten ytterligere ado (jeg lover), er disse de 20 billigste små høyskolene i USA akkurat nå, sammen med årlige undervisning og avgifter. (Husk at den gjennomsnittlige årlige kostnaden for undervisning i staten og avgifter over alle offentlige fireårige høyskoler er $ 9.410. For utenlandshøgskoler hopper tallet til $ 23.890. OK, det er den virkelige enden av "ado" .”)

 1. College of the Ozarks, Missouri: $ 403
 2. Berea College, Kentucky: $ 570
 3. Alice Lloyd College, Kentucky: $ 2.050
 4. College of Coastal Georgia, Georgia: $ 4,434
 5. Dixie State University, Utah: $ 5.022
 6. Dickinson State University, North Dakota: $ 5,339
 7. New Mexico Highlands University, New Mexico: $ 5,550
 8. University of North Carolina i Pembroke, North Carolina: $ 5,816
 9. Cameron University, Oklahoma: $ 5,970
 10. Emporia State University, Kansas: $ 6178
 11. Northeastern State University, Oklahoma: $ 6.207
 12. University of Science and Arts i Oklahoma, Oklahoma: $ 6,270
 13. East Central University, Oklahoma: $ 6,279
 14. Sørøstlige Oklahoma State University, Oklahoma: $ 6,450
 15. Southern Utah University, Utah: $ 6,530
 16. Southwestern Oklahoma State University, Oklahoma: $ 6,690
 17. York College, New York: $ 6,747
 18. New College of Florida, Florida: $ 6,916
 19. Rogers State University, Oklahoma: $ 7000
 20. University of Texas i Permian Basin, Texas, $ 7,060

Finn høyskolen som passer for deg

Enten du bestemmer deg for å gå stor eller for å dra nytte av den lille høyskolefølelsen, er det mange ting som vil gå inn i din høyskole beslutningsprosess.

Først sørg for å sjekke inn i skolene i staten din. De fleste skoler er betydelig billigere for studenter i staten enn de som kommer inn fra en annen stat.

Også, vurder å delta på en felleskole for de to første årene av din grad. De er vesentlig billigere enn de fleste fireårige høyskoler, og du sparer mye penger ved å delta på et felleskollegium de to første årene før du overfører i tre og fire år.

Deretter gjør du matte når dine økonomiske hjelpebrev begynner å ankomme. Pass på at du kjenner de forskjellige vilkårene som er omtalt i hvert brev, og forstår nøyaktig hvor mye du vil motta. Hvis du trenger hjelp med å dechiffrere vilkårene og tilbudene, vær ikke redd for å ringe til skolens finanshjelpskontor for å få svar.

Husk at ikke all hjelp er den samme, og mens en skole kan synes å tilby den mest økonomiske hjelp ved første øyekast, kan det skyldes vanskelig ordlyd; Noen skoler inkluderer eventuelle lån du kvalifiserer for i deres "hjelpepakker".

Hvis du ender opp med å ta ut lån, sørg for at du vet alt som er å vite om å ta på lån og betale dem av.

Den beste strategien for å oppgradere med så lite gjeld som mulig? Være informert.

Gjør din forskning, kjenne tallene dine og vær sikker på å se på alle alternativene før du tar den endelige avgjørelsen.

Grace Schweizer er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar