Penger

Disse 7 selskapene kan skylde deg penger: Hvordan bli med i Class-Action-søksmål

Disse 7 selskapene kan skylde deg penger: Hvordan bli med i Class-Action-søksmål


Gir Red Bull deg virkelig vinger? Tilsynelatende ikke, ifølge klassen-action søksmål som har energidrikken selskapet betaler ut 13 millioner dollar til forbrukere som kjøpte produktet basert på denne energibaserende antagelsen.

Hoax-debunking site Snopes.com påpeker at det faktiske problemet ved hånden ikke er den fysiske veksten av vinger (som noen første grader ville fortelle deg er umulig), men påstandene om at drikken ville gi en ekstra energiforsterkning langt utover en kopp kaffe. Disse påstandene ble ansett som falsk annonsering, som førte til utbetaling for forbrukere.

Er Red Bull - eller et av disse andre selskapene som står overfor class-action-søksmål akkurat nå - skylder du penger?

Hvordan finne Class-Action søksmål

Å finne klagehandlinger for å delta i er ganske enkelt. Faktisk er det hele nettsteder som er viet til emnet, inkludert ClassActionLitigation.com og Top Class Actions.

Toppklasshandlinger inneholder et bredt utvalg av rettssaker fra klasse 2, fra en oppgjør på 2 dollar for personer som kjøpte et Permatex Auto Repair Kit som ble mislabeled som gjort i USA (8. april 2015) til en $ 195 oppgjør for folk som kjøpte en defekt modell av en Gateway-dataskjerm som hadde problemer med flimrende, blant annet problemer med displayet (21. mai 2015).

Noen av disse søksmålene krever bevis for kjøp og annen dokumentasjon, mens andre er tilgjengelige for alle som verifiserer kjøpet gjennom en sverget uttalelse online under straffe av perjury. Siden disse er juridiske dokumenter, med reelle juridiske konsekvenser for uriktig representasjon, er det viktig å bare delta i klassesaktsdraktene som du faktisk er kvalifisert til å delta i.

Men med klassekjøringsdrakter for alt fra høremelk til medisiner, bankbedrifter for å brenne sprinklere, er du bundet til å være kvalifisert til å bli med noen av dem. Nedenfor er noen få populære forbrukerprodukter med dagens klassesaksjonssaker mot dem som du kan være kvalifisert til å delta i.

1. Red Bull

Da Benjamin Careathers innledte klageaksjonen, slo Red Bull seg for å unngå ytterligere rettssaker, selv om det ikke innrømmet noen form for falsk reklame. Hvis du kjøpte Red Bull mellom 1. januar 2002 og 3. oktober 2014, kan du få din kutt av denne bounty av sende inn et kravskjema. Top Class Action nettsted inneholder mer informasjon om denne oppgjøret og hvordan du kan delta.

Ingen kjøpsbevis er påkrevd, men du må bekrefte at du har kjøpt Red Bull innen den angitte tidsrammen. Deltakerne kan motta en check for $ 10 eller $ 15 for Red Bull-produkter (selv om de endelige beløpene kan reduseres på grunn av antall deltakere i drakten). Fristen for innlevering av krav er 2. mars 2015.

2. Ghirardelli hvit sjokolade

Selskapet har angivelig feilaktig merket noen produkter som "helt naturlig" og tilbyr utbetalinger til kunder som kjøpte enkelte produkter, inkludert noen hvite bakepenger.

Hvis du kjøpte disse produktene mellom 17. august 2008 og 2. oktober 2014, kan du motta opptil $ 24 i kompensasjon uten kjøpsbevis, eller mer med kjøpsbevis. Krav må være mottatt innen 19. mars 2015. For mer informasjon og en lenke til kravskjemaet, sjekk her.

3. Jimmy Johns Alfalfa Spirer

Jimmy John s står overfor en klage-søksmål etter at forbrukerne saksøkte at noen smørbrød annonsert som inneholder spirer ikke faktisk inneholder spirer.

Forbrukere som kjøpte visse smørbrød mellom 1. februar 2012 og 21. juli 2014, og ikke mottok spirer i deres smørbrød, kunne motta en kupong fra restauranten for $ 1,40 bra for noen sidevare eller brus. Den endelige godkjenningen på dette oppgjøret er ventet, men kravet om frist er forventet å være 1. mai 2015. Sjekk her for oppdateringer.

4. Flax USA Linlemelk

Forbrukere som kjøpte Flax USA Flax Milk, kunne motta opptil $ 32,50 etter at en oppgjør etter hevdet at produktene var falskt merket "helt naturlig".

Forbrukere som kjøpte bestemte produkter mellom 5., 2009 og 22. september 2014 er kvalifisert, og krav må innleveres innen 28. april 2015. Finn mer informasjon her.

5. AT & T Uautorisert Fakturering fra tredjepart

Federal Trade Commission sendte inn en sak mot AT & T, og sa at mobilselskapet ladde kunder for tredjepartsavgifter som de ikke autoriserte, inkludert ringetoner, telefonbaggrunner og til og med tekstmeldingsabonnementer som gir tips om hvordan man flirter. FTC sier at AT & T lurte kundene om disse kostnadene, selv lumping dem inn med andre kostnader slik at de ikke var klar over dem.

Som et resultat, AT & T betaler nå $ 105 millioner til nåværende og tidligere AT & T kunder som betalte disse kostnadene etter 1. januar 2009. Priser varierer og krav påfaller 1. mai 2015. Mer informasjon er tilgjengelig her.

6. Lenovo Ultrabook Wi-Fi-tilkobling

Ifølge denne pakken hadde Ultrabook Ideapad og "U Series" -datamaskiner en designfeil som gjorde det vanskelig å koble til Wi-Fi. Forbrukere som kjøpte enkelte modeller av Lenovo-datamaskiner, er kvalifisert for enten en $ 100-sjekk eller $ 250-kreditt mot å kjøpe et annet Lenovo-produkt.

I tillegg er forbrukere som har betalt for å fikse Wi-Fi i visse modeller av datamaskinene, berettiget til refusjon av disse utgiftene. Innkjøpsbevis er påkrevd, og krav er på grunn av 11. september 2015. Mer informasjon er tilgjengelig her.

7. Babolat Tennis Racquets

Forbrukere som kjøpte Babolat tennisracketer mellom 1. januar 2009 og 11. november 2014, kunne kvalifisere seg for å motta opptil $ 50 som følge av denne saken, som hevder at selskapet feilaktig sa at tennisproffene som støtter rakettene spiller med det samme modeller solgt til publikum. De hevder også at rakettene som markedsføres som inneholdende wolfram, ikke inneholdt wolfram. Krav skyldes 11. mars 2015 og mer informasjon er tilgjengelig her.

Mens de fleste klassesaksjonssaker ikke vil koste deg en masse penger, er de en måte å få tilbake penger som skyldes deg på grunn av feilprodukter eller feilaktig fremstilling. En ekstra par dollar er ikke mye, men hei - det kan kjøpe deg en boks av Red Bull.

Din sving: Har du noen gang tatt del i en klassesøksmål? Hva var produktet eller tjenesten, og hvor mye fikk du tilbake?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar