Banker

Betaler du ditt boliglån tidlig alltid det beste alternativet?

Betaler du ditt boliglån tidlig alltid det beste alternativet?

Med lavkonjunkturen fortsatt en realitet for mange, virker det som om å komme seg ut av enhver gjeld er et godt alternativ, inkludert boliglånsgjeld. Og det er fordeler med å betale et boliglån tidlig. Du kan legge litt ekstra mot boliglånsansvarlig hver måned, og bygge egenkapital raskere. I tillegg betaler du boliglånet tidlig, betyr at du betaler mindre samlet i renter, muligens sparer du tusenvis. Avhengig av situasjonen din, kan sparepengene oppveie skattefradrag du savner når du betaler av boliglånet ditt. Dette er den konvensjonelle visdommen bak betalingen av boliglånet tidlig. Det kan imidlertid ikke alltid være din beste innsats.

Betaling av annen gjeld først

Fordi boliglånet ditt sannsynligvis er lavt rent, og fordi det kommer med en skattefordel, er det ofte en bedre ide å sette ekstra utbetalinger mot boliglånsansvarlig først etter at du har betalt av andre, høyere rentegjeld. Å betale 13% rente på et kredittkort vil gjøre mye mer skade enn å spare litt interessant på et 6% boliglån. Før du begynner å betale boliglånet ditt tidlig, bør du vurdere de andre gjeldene dine og betale dem ut. Disse gjeldene kan omfatte kredittkort, personlige lån, auto lån og til og med studielån (avhengig av din rente).

Kan du komme fremover ved å investere?

En annen vurdering er din mulige avkastning hvis du, i stedet for å betale ekstra $ 100 eller $ 200 mot boliglånsansvarlig, investerte pengene dine. På lang sikt har investeringen i aksjemarkedet potensial til å mer enn oppveie mengden penger du betaler for å holde boliglånet ditt rent. (Det er selvfølgelig viktig å merke seg at det også er potensial for tap, da investeringer kan resultere i at du mister penger, og blir gjennomført på egen risiko.) Hvis du har en pensjonsplan som følger med en arbeidsgiverkamp, Det kan også være en god ide å bidra til den planen, og få gratis penger i form av en kamp. Hvis du ikke har maksimalt dine skattefordelte pensjonsordninger, kan det være verdt å holde av å betale ekstra på boliglånet ditt til du har.

Når du skal betale ditt boliglån tidlig

En av tider når det er fornuftig å betale et boliglån tidlig, er at du kan få ditt hjem betalt da du går på pensjon. Hvis du planlegger å bo i hjemmet ditt, betyr det å ha det lønnet med en mindre kostnad du trenger å bekymre deg for - spesielt hvis du har en fast inntekt. Og selvfølgelig vil mindre av betalingen din i hvert fall gå mot interesse, så skattefordelene med boliglån er minimert. Du kan vurdere en plan som vil hjelpe deg med å betale boliglånet ditt når du går på pensjon.

Redaktørens notat: Et annet element du kanskje vil tenke på er om du bestemmer deg for å gjøre en 30 års boliglånsrente eller en 15 års boliglån. Å velge 15 år vil selvfølgelig øke betalingen, men også redusere mengden av interesse du betaler.

Selvfølgelig, i slutten, avhenger det av situasjonen din, og hva som best hjelper deg med å nå pensjonsmålene dine. En sertifisert finansiell planlegger kan hjelpe deg med å vurdere alternativene dine og kjøre tallene for å se hva som har potensial til å best hjelpe deg med å nå dine mål relatert til rikdom og økonomisk sikkerhet.

Dette er et gjestepost Miranda Marquit er en journalisttrenet frilansskribent og profesjonell blogger som jobber hjemmefra. Hun er en bidragsyter for Mainstreet.com, Personal Dividends og flere andre nettsteder. Miranda er ikke tilknyttet eller godkjent av LPL Financial. Meningene som er uttrykt i dette materialet, er for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd og / eller anbefalinger til noen.

Skrive Inn Din Kommentar