Virksomhet

10 måter å spare på dine skatter før slutten av året

10 måter å spare på dine skatter før slutten av året

Det er litt mindre enn tre måneder igjen i 2016. Du tror kanskje ikke at det er mye du kan gjøre for å påvirke skattesituasjonen, men sannheten er at det fortsatt er mye tid å spare på skattene dine før årets slutt.

Og jeg snakker ikke om å gå Donald Trump-stil og miste mye penger for å kompensere for gevinstene dine. Jeg snakker om noen praktiske handlinger du kan ta i dag som vil senke din skatteregning for 2016.

Så, uten å miste en masse penger, er det ti forskjellige måter du kan spare på dine skatter før årsskiftet.

1. Forhøy din 401k-bidrag

En av de beste måtene å spare på din skatteregning i dag er å bidra til 401k eller 403b. Disse kontoene tillater deg å spare før skatt for pensjonering. Resultatet? Du betaler mindre i skatt i dag fordi pengene blir skattefrie til du trekker den i pensjon.

For 2016 er bidragsgrensen på 401k $ 18 000, men hvis du er over 50 år, kan du få ytterligere $ 6 000 innhente bidrag.

Hvis du ikke er på grensen enda, legger du til 401k er en fin måte å spare penger og spare på skatter.

2. Max ut din tradisjonelle IRA

På samme måte som en 401k, kan du bidra til en tradisjonell IRA og senke din skattepliktig inntekt. Å bestemme om å bidra til en Roth eller tradisjonell IRA kan være tøff, men hvis du tenker på bare årets skatter, er det å bruke en tradisjonell vei å gå.

For 2016 kan du bidra med $ 5.500 til en IRA hvis du er under 50 år og $ 6.500 hvis du er over 50 år.

Og husk, mens det ikke er noen inntektsgrenser for å bidra til en tradisjonell IRA, er det inntektsrammer som kan hindre deg i å trekke fra deg.

3. Max ut din SEP IRA eller Solo 401k

Hvis du er en sidehustler, er det viktig at du utnytter en SEP IRA eller Solo 401k for å senke din skattepliktig inntekt. Side-hustles er flotte (og her er en liste over 50 du kan prøve), men det er viktig å huske at det meste av den inntektenikkeHar skattene holdt tilbake, så du kommer til å møte en stor skattekostnad på dine travle penger.

Ved å bidra til en SEP IRA eller Solo 401k, kan du utsette noen av de pengene inn i fremtiden og unngå å betale skatt på det i dag. Det er en flott måte å ikke bare spare, men å senke din skatteregning i år.

Å bidra til en SEP IRA er enkelt, og du kan gjøre det helt til 15. april. Å sette opp en solo 401k er litt vanskeligere, og du må ha planoppsettet innen årets slutt for å kunne bidra til det.

4. Max ut din HSA

Vi er store fans av å bruke din helse sparekonto for å spare for pensjonering. Hvis du har muligheten til å maksimere din HSA i år, må du sørge for at du bidrar så mye som mulig. Og husk, hvis du har råd til det, ikke få refusjoner i år. Lagre kvitteringene dine og la pengene i HSA vokse for deg.

I 2016 kan du bidra til opptil $ 3.350 hvis du er singel og $ 6.750 hvis du er en familie.

5. Lagre for barnas høyskole

Å bidra til barnets 529-plan er en fin måte å spare på for college, men det er også en potensiell skattefordel for deg. Hvis du bor i en av de 32 statene som tilbyr skatt utsatt 529 plan bidrag, kan dette være en fin måte å senke statens inntektsskatt regning.

Mens den føderale regjeringen ikke tilbyr noen fradrag for å bidra til en 529, sier mange stater til. Her er en liste over stater som tilbyr skattefradrag for ditt bidrag.

Bidrag til en 529-plan betraktes som gaver, og derfor er grensene for bidrag basert på gavefritaket. Du kan bidra med opptil $ 14 000 per barn, per år, per person gave. Så kan ektepar bidra med $ 28 000 per barn, per år. Det er også en 5 års bidragsregel, hvor du kan gi hele 70.000 dollar per barn i en engangsbeløp, og det teller som bidrag for de neste fem årene.

6. Lag energieffektive forbedringer til ditt hjem

Hvis du gjør energieffektive forbedringer i hjemmet ditt, kan du kvalifisere for skattekreditter som kan hjelpe deg med å spare på skatter i år.

I 2016 kan du få 30% skattekredit for å installere solcellepaneler på ditt hjem. Du kan også få en 10% skattekredit for å gjøre ting som å oppgradere ditt klimaanlegg eller varmeapparat, legge til isolasjon, eller bytte ut vinduer og dører for å være mer energieffektive.

Alle disse kreditter kan hjelpe deg med å oppveie inntektene dine og kan gi deg store besparelser.

For å finne en fullstendig liste over skattekreditter for energieffektivitet, klikk her.

7. Maksimere arbeidsavhengige fradrag

Faktum er at de fleste er forferdelige om å holde rede på utgiftene sine. Jeg sier ikke at du skal bruke mer slik at du kan trekke ut kostnadene dine - jeg sier bare at du må holde styr på og trekke fra det som er riktig.

Noen arbeidsrelaterte fradrag som du potensielt kan ta:

 • Transport og kjørelengde er en som mange mennesker savner eller glemmer å regne ut
 • Måltider og underholdning
 • Union og faglige avgifter
 • Uniformer, hvis din arbeidsgiver ikke refunderer deg og de ikke kan brukes utenfor arbeidet
 • Arbeidsrelaterte pedagogiske utgifter, spesielt hvis det er nødvendig å utføre opplæring i jobben din

De samme reglene gjelder hvis du jobber for deg selv. For eksempel, hvis du kjører for Uber eller Lyft, bør du holde nøyaktig oversikt over kjørelengde og utgifter knyttet til kjøring. Disse vil alle kompensere inntektene dine og bidra til å redusere skatteregningen.

Den enkleste måten jeg har funnet å holde styr på er med en gratis app kalt Everlance.Hvis du kjører for jobben din (uBer, Lyft, eiendomsmegler, fotograf), kjører denne appen i bakgrunnen og sporer automatisk kjørelengde. Det er fantastisk. Appen er gratis, og den har mange funksjoner som du ikke trenger å betale for.

Det er imidlertid en premium versjon, og vi henter deg for å få det. Bare bruk koden "TCI20"For å få $ 20 i Everlance-kreditter. Du kan da enten bruke disse kreditter mot en månedlig konto og få Premium gratis i noen måneder, eller de kan søke det mot $ 60 årsplan.

For at systemet skal kunne gjenkjenne deg, må nye brukere gjennomgå vår webkjøpsprosess.Hvis du betaler med appen i stedet for nettstedet, kan du ikke bruke rabattkoden, og de kan ikke refundere deg.

Så følg med på utgiftene dine og spar penger.

8. Doner til veldedighet

En annen flott måte å redde er ganske enkelt ved å donere til veldedighet. Dine donasjoner av både kontanter og ting kan trekkes fra skattene dine.

Så, nå, begynn å gjøre noen høstrengjøring, bli organisert, og se hva du ikke trenger lenger. Noen tommelfingerregler inkluderer:

 • Klær du ikke har slitt på et år
 • Gamle barnas klær eller leker de ikke bruker lenger
 • Elementer som sitter i garasjen ubrukt for et år

Ta disse elementene til en lokal veldedighet, lagre kvitteringen din, og trekk donasjonen din på selvangivelsen.

9. Selg dine loserbeholdninger ...

Nå vet jeg at jeg nevnte opp til å ikke være en taper som Donald Trump og ta store tap bare for å unngå skatt. Men ... selv gode investorer har dårlig aksjer. Nå er det flott å se på porteføljen din og selge noen tapere for å ta hovedstaden.

Dette kan være en effektiv strategi, spesielt hvis du har mange gevinster i porteføljen din fra tidligere i året.

Men på baksiden ...

10. Vent på å gjenopprette porteføljen din

Dette høres underlig ut, men vent til det nye året å balansere porteføljen din. Du ser, mange fond og ETF betaler ut utbytte og kapitalgevinster i desember. Hvis du selger dine tapere i slutten av året, bare vent til januar før du distribuerer pengene.

Hvis du kjøper til et fond eller ETF rett før distribusjonen, kjøper du deg selv en skattebyrde. Siden distribusjonene er en del av netto eiendelverdi (NAV) uansett, mangler du ikke mye ved å vente bare et par uker.

Her er vår guide til å balansere porteføljen din på flere kontoer.

Se videoen

Ting du bør vurdere for 2017

Det er noen ting du ikke kan endre i 2016, men akkurat nå er det vanligvis åpen innmelding for mange mennesker. Og det betyr at det er endringer som du kan gjøre for 2017.

Hvis du senker din skattepliktig inntekt, er et mål for deg, bør du vurdere å gjøre disse endringene i 2017 under åpen innmelding:

 • Maksimere din 401k-bidrag
 • Velg en høy fradragsberettiget helseplan med en HSA
 • Maksimere HSA
 • Hvis du har barn, kan du benytte deg av en avhengig brukskonto for barnepasskostnader
 • Hvis du pendler til jobb, bør du vurdere en transportutgifterskonto hvis den er kvalifisert

Hva annet? Hva gjør du for å senke din skattepliktig inntekt hvert år?

Skrive Inn Din Kommentar