Banker

5 spørsmål å spørre deg selv før du kjøper noe

5 spørsmål å spørre deg selv før du kjøper noe

Så ofte kjøper vi noe, sikker på at vi "trenger" det, bare for å oppdage at det egentlig ikke er noe vi bruker igjen, eller at vi virkelig trenger.

Før du kjøper noe, er det en god ide å fastslå at du faktisk trenger det, og at det passer inn i dine langsiktige økonomiske prioriteringer.

Før du kjøper noe du trenger, ta et skritt tilbake og avgjøre om du virkelig bør kjøpe det.

Her er 5 spørsmål å spørre deg selv - svar ærlig:

1. Kan jeg virkelig vurdere det?

Først må du avgjøre om du virkelig har penger til varen. Kan du virkelig ha råd til det? Du må sørge for at kjøpet ikke kommer til å lande deg i gjeld. I tillegg vil du ikke at pengene du bruker på dette elementet forringer noe annet du kanskje vil kjøpe - eller noe du virkelig trenger. Pass på at varen er rimelig før du kjøper.

2. Hva skal jeg gjøre med det?

Hva er dine planer for kjøpet? Virkelig tenk på hva det vil oppnå i livet ditt. Vil du kunne videresende et bestemt mål du har? Vil du bruke varen, bidrar til din generelle livskvalitet? Virkelig tenk på dine planer for varen, og vurder en realistisk plan for bruk.

3. Hvor ofte skal jeg bruke den?

Deretter bestemme hvor ofte du vil bruke varen. Hvis du kjøper noe som du ikke sannsynligvis vil bruke mer enn en eller to ganger, er det ikke ofte fornuftig å fullføre kjøpet. Det finnes andre måter du kan få det du trenger for engangsbruk.

Vær ærlig om hvor ofte du sannsynligvis vil bruke noe.

Du kan realistisk bruke en kaffetrakter hver dag, så det er mer fornuftig å kjøpe en, i motsetning til å kjøpe en blender som du kanskje bare bruker et par ganger og deretter sette til side. Fra en tredemølle til high-end cross-trainers til en ny bok, tenk på hvor ofte den blir brukt. Ikke kjøp varer som du sannsynligvis ikke vil bruke mye.

4. Trenger jeg egentlig det?

Finn ut hvorfor du vil gjøre det kjøpet. Undersøk dine motiver. Ønsker du å kjøpe varen fordi du vil ha den? Eller prøver du å imponere noen? Mange av oss tror vi vil ha noe, når det virkelig er det vi ønsker er å se bra ut foran venner og familie. Før du kjøper noe, gjør noen seriøs vurdering.

Hvis du kjøper et kjøp, først og fremst fordi du tror du burde ha det, og ikke fordi du faktisk vil ha det, eller tror du det vil gjøre livet ditt bedre, så vurder deg igjen.

5. Kan jeg låne det?

Hvis varen er noe du ikke vil bruke mye, og noe du ikke spesielt er glad i, kan det være verdt det å låne det. Hvis du kan låne noe, er det ikke fornuftig å kjøpe det - spesielt hvis du kan låne det gratis eller til en lav pris. Hvis du ikke er sikker på om du vil like en bok, må du sjekke den ut av biblioteket først. Låne kraftverktøy som du ikke bruker mye. Når noe må trekkes (det er ikke ofte), låner vi foreldrenes varebil.

Ta deg tid til å revurdere før du kjøper noe. Du kan bare finne ut at du ikke trenger å kjøpe det når alt kommer til alt.

Skrive Inn Din Kommentar