Penger

5 av de mest vanlige Identity Theft Scams (og hvordan du beskytter deg selv)

5 av de mest vanlige Identity Theft Scams (og hvordan du beskytter deg selv)


Det skjer oftere enn du kanskje tror - nesten 3 millioner ganger i året.

Vi snakker om identitetstyveri. Når noen kaprer ditt navn til eget formål, er det helt chilling - og potensielt skadelig.

Bevæpnet med de ni sifrene i personnummeret ditt, svindlere kan ta tak i kreditt og rack opp betydelig gjeld i ditt navn med sjokkerende letthet.

Det er best å fange dem så tidlig som mulig.

Hvordan beskytte deg mot identitetstyveri svindel

En app kalt Credit Sesame hjelper deg med å unngå identitetstyveri ved å holde et vakkert øye med økonomien din.

Credit Sixes gratis identitetstyveribeskyttelse vil varsle deg om viktige endringer i kredittrapporten din (som om noen forsøker å søke om kreditt i ditt navn), og det tilbyr $ 50 000 i identitetstyveriforsikring.

En annen god måte å beskytte deg på er å vite hva du skal se etter, spesielt fordi svindlere vil prøve omtrent alt for å stjele informasjonen dine i disse dager.

Holder det i bakhodet, her er fem av de vanligste identitetstyveri-svindelene:

1. W-2 Email Scam

IRS utstedte et presserende varsel om denne voksende ID-tyveri-svindelen i februar.

Slik spiller det ut:

Noen på arbeidsgiverens lønnsavdeling eller HR-avdeling får en falsk e-post fra en svindel som utgir seg for å være en bedriftsledelse på toppnivå.

E-posten krever kopier av ansattes W-2 skjemaer - i utgangspunktet ber om hver ansattes personlige opplysninger, inkludert adresser, lønn og personnummer.

I januar skjedde dette med Scottys Brewhouse, en populær Indiana-basert restaurantkjede med 4000 ansatte.

Når svindlere får hendene på denne informasjonen, kan de bruke den til sine egne fangeformål - som søke om kreditt linjer eller arkivere bedragerisk selvangivelse for å få falske tilbakebetaling sjekker.

2. Email Subject Line: "En melding fra Internal Revenue Service"

IRS er også advare offentligheten om dette bestemte trikset i sin 2017 "Dirty Dozen" liste over vanlige skattemessige ordninger. Svindel som dette vanligvis topp i skattesesongen.

Hvis du får en e-post som viser seg å være fra Internal Revenue Service, bør du vite det IRS starter ikke kontakt med skattebetalere via e-post for å be om personlig eller finansiell informasjon.

Ikke klikk eller svar på slike e-postmeldinger.

Hvis du mottar en, rapporterer du den ved å videresende den til [e-postbeskyttet].

3. "Dette er en oppdatering fra Norton Anti-Virus"

Myndighetene kaller denne typen ordningen "Malware Based Phishing."

Det er hva som skjer når en svindler fester et skadelig dataprogram - eller skadelig programvare - på e-post eller nettsteder.

Dette dataprogrammet er laget for å se hjelpsomt, men det registrerer faktisk alle tastaturstrekkene dine og hvilke nettsteder du besøker, og deretter bruke det det lærer å stjele din identitet.

Et eksempel er en e-post som er forklart som kommer fra Norton Anti-Virus. Det ber deg om å installere en oppdatert nettleser "for å forbedre datamaskinens sikkerhet."

NEI.

Når du klikker på lenken, laster du bare ned skadelig programvare.

For å beskytte deg selv, vær super forsiktig når du laster ned et hvilket som helst program fra nettet. Kontakt organisasjonen som angivelig sendte deg denne e-postmeldingen, enten ved å sende en egen e-post eller ringe. Fortell firmaet du fikk en e-post som oppfordrer deg til å laste ned en bestemt fil, og du vil vite om det er legitimt.

4. Vokt dere for Skimmers

Ved identitetstyveri, er en "skimmer" en svindel for installasjon på en minibank eller i en butikkes kassa for å kopiere informasjonen fra ditt debet eller kredittkort.

Den skanner dataene fra kortets magnetbånd og holder den i en elektronisk lagringsenhet. På den måten kan en identitetstyv bruke kortet ditt til å foreta uautoriserte kjøp.

Skummere er ikke noen falske, imaginære urbane legenden. Disse suckene eksisterer egentlig.

Her er et eksempel fra forbrukeren av en haug med klokt skjulte skummere som ble oppdaget i en amerikansk detaljhandel for nylig - mye til overraskelsen av butikkens ansatte.

De er også vanlig på gasspumper.

For å forhindre skimming, gjør det en vane å regelmessig sjekke kredittrapporten din. (Hint: Kreditt sesam hjelper også med det.)

5. Sneaking inn gjennom Googles søkeresultater

Du vet det gamle ordtaket, "Hvis det ser for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis"?

Det gjelder en svindel som heter "søkemotorfishing", ifølge Senter for Identitetshåndtering og Informasjonsbeskyttelse, en ideell forskningsgruppe.

Svindlere oppretter nettsteder som tilbyr "for gode til å være sanne" gode kjøp, og dingle dem som agn. Nettstedet blir lovlig indeksert til Google, Yahoo og andre søkemotorer.

Og det er her du vil se agn - en utrolig lav pris for et videospillsystem, eller et uvanlig høyt lønnsbud for en bestemt type jobb.

Når du klikker deg gjennom nettsiden til svindleren, blir du oppfordret til å gi opp personlig informasjon for å dra nytte av et så godt tilbud.

Tips for å beskytte informasjonen din

Å vite hva du skal se etter hjelper, men her er noen andre skritt du kan ta for å beskytte deg mot identitetstyveri svindel:

  • Registrer deg for en gratis identitetsbeskyttelsestjeneste som Credit Sesame for å holde tabs på din økonomi. Det vil informere deg om noen søker om noen form for kreditt ved å bruke navnet ditt.
  • Tøm papirdokumenter som inneholder personlig informasjon før du kaster dem bort.
  • Installer anti-virus programvare og passord beskytte enhetene dine.
  • Bruk ekstrem forsiktighet når du deler personlig informasjon eller kontonumre på nettet eller over telefonen.
  • Fjern all personlig informasjon fra eventuelle digitale enheter før du donerer eller selger dem.
  • Kontakt de tre hovedkredittrapporteringsbyråene - TransUnion, Experian og Equifax - og legg fryser på kontoene dine for å blokkere eventuelle ytterligere kredittapplikasjoner gjort i ditt navn.

Hvis du mistenker at noen har stjålet din identitet, kan du gå til IdentityTheft.gov, den føderale regjeringens en-stop ressurs for identitetstyveri ofre. Den har sjekklister og eksemplarbokstaver som veileder deg gjennom gjenopprettingsprosessen.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har personlig vært offer for identitetstyveri.

Skrive Inn Din Kommentar