Investere

Du bør maksimere din ESPP før det er for sent!

Du bør maksimere din ESPP før det er for sent!

En av de beste måtene å akkumulere rikdom er gjennom å investere. Er det rart at de rikeste amerikanerne pleier å være tungt investert i eiendommer og aksjer? Siden Bush-tidsalderen fortsetter skattekuttene å bli utvidet, har investeringen i aksjer fortsatt å bli subsidiert av regjeringen. Det er en av grunnene til at folk som Mitt Romney har en lavere effektiv skattesats enn den gjennomsnittlige skattebetaleren.

I stedet for å klage på hvordan de rike blir rikere, prøver jeg å etterligne hva de gjør ved å investere i egne aksjer. Selv om jeg investerer i aksjer gjennom pensjonsregnskapet, tok jeg også fordel av ansettelseskjøpsplanen (ESPP) hos mitt siste selskap. Jeg jobbet der i fire år, og det var ikke før mitt tredje år at jeg endelig kunne maksimere planen. Og som lykke ville ha det, i det tredje året, ble vårt selskap kjøpt opp av en større og ESPP gikk bort.

Langsom og stabil i en ESPP

Jeg lærte den harde måten at å investere i en ESPP er en no-brainer. Våre aksjer, sammen med markedet generelt, gjorde det veldig bra i løpet av de fire årene jeg investerte. Men i løpet av de første to årene var jeg for redd for å investere mer enn et par tusen dollar. De fleste planene gir deg mulighet til å bidra med opptil 15 prosent av lønnen din, og jeg var ikke i nærheten av det til mitt tredje år da et lys gikk av og jeg skjønte hva en stor del det var.

Normalt er det en ganske god ide å investere en liten sum hver gang du har å gjøre med en ny eller kompleks investering. Selv om ESPPer kan virke forvirrende i begynnelsen, er de fleste av dem satt opp på en ganske lignende måte, og de er nesten alltid gunstige for den ansatte. Jeg gjorde det jeg trodde var smart ved å bare investere et par tusen dollar for å starte, men jeg ønsker virkelig at noen bare ville ha fortalt meg å sette alle pengene mine inn.

Ser tilbake

Det er lett å se tilbake og si at du burde ha lagt mer inn i visse aksjer eller gjort ting annerledes, men i dette tilfellet tror jeg jeg gjorde en feil ved ikke å maksimere mitt bidrag. Min plan fungerte akkurat som de fleste andre fordi det var en tilbudsperiode på ett år. Ved utløpet av tilbudsperioden vil selskapet kjøpe aksjer for oss ved å bruke det laveste av to priser: prisen i begynnelsen av tilbudsperioden eller prisen ved utløpet av tilbudsperioden. I tillegg til lavere pris, vil vi også få 15 prosent rabatt.

På dette tidspunktet gir noen planer deg mulighet til å selge aksjene der, men andre (som min) krever minimum seks måneders holdperiode. Hvis det ikke er noen holdingsperiode, er beslutningen om å maksimere planen din allerede gjort. Du er garantert et resultat på 15 prosent på bidragene dine, men en seks måneders eierperiode gjør ting litt mer interessant.

Gambling med huspenger

Grunnen selskapene noen ganger krever en seks måneders holdperiode er fordi de vil at du holder fast på aksjen. De vil ikke at du skal kjøpe og selge, de vil at du skal kjøpe og holde. Men hvis du er som meg og du ikke holder mange individuelle aksjer, så vil du gjerne ha det så fort som mulig. I utgangspunktet var jeg nølende med å bidra veldig mye på grunn av holdbarhetsperioden på seks måneder og risikoen knyttet til den.

Men nå som jeg er eldre (med tre år) og klokere, ser jeg at selv om det var noen risiko, var det en stor belønning for den risikoen. Jeg fikk ikke bare en start på 15 prosent på markedet, men å kunne ta tilbudsprisen (begynnelse eller slutt) gjorde avtalen enda søtere. Det var nesten som om jeg spilte med en innebygd fordel, og når du har noe slikt, bør du dra nytte av det.

Det er ikke ofte at jeg snakker om feilene jeg har tatt, men dette er et tilfelle der jeg håper andre kan lære av min feil. Jeg forstod ikke helt hva jeg investerte i, så kanskje det var bra jeg investerte ikke for mye. Jeg ønsker virkelig at det var noen der som forstod planen og ville ha fortalt meg å gå for det.

Lesere, hva synes du om å investere i ESPP? Hvis du ble møtt med samme situasjon, hva ville du gjøre? Ta det sakte og stabilt eller hoppe alt inn?

Redaktørens merknad: Hvis du føler at du kan gjøre en investeringsfeil, kan du lese flere artikler her på The College Investor og også sjekke ut noen av de beste investeringsbloggene i 2016 for å finne løsninger!

Skrive Inn Din Kommentar