Tilbud

Den nigerianske prinsen var en scammer. Denne $ 586 Million Settlement er Real

Den nigerianske prinsen var en scammer. Denne $ 586 Million Settlement er Real

Western Union har hjulpet folk med å flytte penger siden 1871. Men i internettalderen har overføringsgiganten blitt kjent ikke bare for å tilby finansielle tjenester, men også for å være den foretrukne finansielle tjenesten til nigerianske prinser som ber om pengene dine via e-post.

Og for hver person som kan se en hvitvasking svindel en kilometer unna, er det en annen person som faller for det. Tross alt er gode svindlere fagfolk.

Nå er Western Union i trøbbel. Og det skylder store penger til sine kunder.

Hvilken Western Union gjorde å skylde $ 586 millioner til sine kunder

I en global avtale med Federal Trade Commission og Justisdepartementet vil Western Union gjøre forandringer med kunder og kaste opp sin anti-svindel praksis.

FTC rapporterte i et blogginnlegg at mellom januar 2004 og august 2015 mottok selskapet mer enn 550 000 klager fra personer som hadde blitt bedraget i å fullføre en Western Union-pengeoverføring.

Western Union mislyktes i å handle i kundens interesse ved ikke å markere transaksjoner som det antas å være kriminelt, ifølge FTC.

Western Union er i så mye problemer

Det blir verre: Interne rapporter indikerer at Western Unions egne agenter deltok i bedrageriordninger som skadet kunder.

"Det var advarsler fra amerikansk og internasjonal rettshåndhevelse om svindelen," forklarer Bridget Small av FTC i et blogginnlegg. "Og likevel fortsatte pengene å rulle gjennom."

Konsekvensene? Western Union vil returnere 586 millioner dollar gjennom en prosess som vil bli annonsert senere. (Overvåk FTCs blogg for mer informasjon.) I følge FTC godkjente Western Union også å:

  • Blokker penger overføringer sendt til enhver person som er gjenstand for en bedrageri rapport;
  • Gi klare og iøynefallende forbrukssvarselvarsler på papir og elektroniske pengeoverføringsskjemaer;
  • Øk tilgjengeligheten av nettsteder og telefonnumre som gjør det mulig for forbrukerne å legge inn svindelklager
  • Tilbakebetale en bedragerisk fremsatt pengeoverføring dersom selskapet ikke overholdt sine anti-svindelprosedyrer i forbindelse med denne transaksjonen.

Ganske lang å gjøre-liste.

Da den informerte forbrukerne om oppgjøret, ga FTCs blogg en påminnelse om at det er ulovlig for telemarketers å be om betaling via Western Union.

"Svindlere elsker å bruke pengeoverføringstjenester fordi en gang du sender pengene, er den borte for alltid," skrev Small.

Vi deler flere opplysninger om oppgjøret etter hvert som det blir tilgjengelig.

Din sving: Har en svindel noensinne bedt deg om å sende penger gjennom Western Union?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar