Penger

Krossing på kollegaen din? Les dette før du spør dem ut

Krossing på kollegaen din? Les dette før du spør dem ut

Valentinsdag ligger rett rundt hjørnet, og du vet hva det betyr: Du kan ikke ta tre skritt inn i et supermarked uten å bli bombardert av tilsynelatende endeløse ganger av rosa ballonger, kyssede utfylte dyr og nok godteri for å gi deg en kontakt sukker høy.

Du kan finne deg selv en hjerteformet boks med sjokolade og tenkning, "Kanskje jeg burde få disse for Jessica fra regnskapsavdelingen og spør henne ut ..."

Først, la meg bare si at Valentinsdag kanskje ikke er det beste valget for en første date, men hvis du går for det, hold den lav nøkkel.

Sekund, dating en kollega er ikke alle "være mine" godteri hjerter og solskinn - Det kan være vanskelig forretning.

Jeg vet hva "The Office" fans tenker: Men Jim Halpert og Pam Beesly! Ja, vi ønsker alle at vi kan være som Jim og Pam, men dessverre bor vi ikke i Scranton, Pennsylvania, og vi jobber heller ikke på Dunder Mifflin.

Faktisk ser det ut til at kontorsromanser tar en dukkert, med 36% av arbeidstakere som rapporterer en kollega, fra 41% i fjor og 40% i 2008, ifølge CareerBuilders siste Valentinsdagstudie.

Så før du dykker inn i et kontor romanse, er det noen ting å vurdere.

Vær alltid på forhånd om din arbeidsplass-romantikk

Hvis du seriøst vurderer å bli romantisk involvert med en medarbeider, må du dele denne informasjonen med bedriftens HR-avdeling.

Det er fristende å holde det nye forholdet ditt hemmelig, kanskje fordi det ikke er så alvorlig, eller du ikke vil dele dine personlige opplysninger. Faktisk rapporterte 41% av de 809 heltidsansatte KarriereBuilder etter Valentinsdagstudien at de hadde en hemmelighet på arbeidsplassen.

"Det kan skape flere potensielle problemer nedover veien for ikke å avsløre det," sier Beth Zoller, en juridisk redaktør på XpertHR. Hun sier at det å være på forhånd om situasjonen kan tjene som en måte å beskytte både deg og din arbeidsgiver mot eventuelle potensielle trakasseringskrav i fremtiden.

Og undervurder ikke kraften på kontoret sladdergrapevine - det kommer til å være en oppgave å holde forholdet ditt skjult for dine medarbeidere.

Sosialmedier alene gjør at hemmeligheter i dagens verden nærmer seg umulig. Du skal nok være venner med noen av dine medarbeidere på Facebook, Snapchat og Instagram. Å holde jobben din i orden, betyr ingen hemmelighet for deg.

Kjenn dine retningslinjer for arbeidsplassen

I 2016 CareerBuilder Valentine's Survey rapporterte over 45% at de ikke visste om deres selskap hadde en dating policy på plass.

Si det med meg, du vet: Kunnskap er makt!

Hvis du virkelig slår det av med Jessica i regnskap, Ta en titt på bedriftens håndbok for å sikre at du ikke bryter noen regler. Du kan også nå ut direkte til noen i HR-avdelingen for å rydde opp forvirring over datingpolitikk.

Dette går tilbake til det tidligere punktet om å være på forhånd. Å utdanne deg selv på reglene rundt kontoret romanser vil beskytte deg nedover veien.

En annen ting å vurdere er å signere en "kjærlighetskontrakt." Dette er et dokument arbeidsgiveren vil gi deg og din signifikante andre å signere for å formelt si at forholdet ditt er konsensuelt.

Jeg vet, ideen om å involvere papirarbeid i forholdet ditt er i utgangspunktet det motsatte av romantikk.

Men disse kontraktene kan være nyttige med å legge ut retningslinjer og retningslinjer som omgir forholdet ditt og kan sikre at du og din arbeidsgiver er på samme side. De tjener også som et beskyttelsesnivå mot trakasseringskrav for arbeidsgiveren din.

Bare vet at arbeidsgiveren ikke kan tvinge deg til å signere en kjærlighetskontrakt, bare oppmuntre den.

Omsider dating din chef

Eller som Zoller sier, "Ikke date sjefen din." Bare gjør det ikke. Og omvendt: Ikke bli involvert med din underordnede.

Mens de fleste arbeidsplasspolitikk ikke utelukkende forbyder kontorrelasjoner, De fleste har ganske strenge regler når det gjelder veiledere og underordnede dating.

Men slike regler har ikke stoppet alle.

2018 Valentinsdagundersøkelsen viser at 22% av respondentene har datert sin sjef, opp fra 15% i fjor.

Å bli involvert med sjefen din kan være rotete. Hvis din bedrift har en politikk mot et slikt forhold, må du holde det til en hemmelighet - det kommer bare til å legge til stress i livet ditt og kunne negativt påvirke arbeidets ytelse.

Og selv om firmaet ikke helt forbyder det, kan det fortsatt skape spenning på arbeidsplassen. Når en underordnet er en veileder, er det viktig å bekymre seg om favorittisme.

En rapport om arbeidsplassenes romanser av XpertHR sier at denne situasjonen kan ha en negativ innvirkning på kontorets moral. Det er også sannsynlig at hver gang du mottar en kampanje eller bonus, kommer noen til å kaste tvil om hvorvidt det faktisk var fortjent.

Men hvis du virkelig slår det av med sjefen din eller en underordnet, sier Zoller det smarte å gjøre er å nærme arbeidsgiveren din om å endre avdelingen du er involvert i. På den måten vil du og din potensielle partner ikke være direkte involvert med en annen.

Vær forberedt på Fallout

Arbeidsplass romanser kan bli rotete.

Jeg sier ikke at hvert eneste kontor romantikk er dømt. Noen heldige par får faktisk den Pam-og-Jim-gladde avslutningen. Faktisk sa opptil 31% av undersøkelsen at de sa at kollegaen førte til ekteskap!

Men på den andre enden av spekteret har du all den ubehagelige og plagefulle virksomheten som kommer med en oppbrudd. Og i denne situasjonen kan du ikke bare slette nummeret deres og glemme at de eksisterte - du må jobbe med dem.

For noen kan brudd på arbeidsplassen føre til å finne nye jobber helt og holdent. Dette synes å påvirke kvinner mer, med 9% forlater en jobb etter at ting har gått sør. Til sammenligning rapporterte kun 3% av mennene skiftende jobber.

Men fallout etter en dårlig oppbrudd kan føre til mer alvorlige bekymringer, som trakassering.

I det siste året har det blitt lagt vekt på seksuell trakassering på arbeidsplassen, og tjener som en dystre påminnelse om at trakassering har mange forskjellige former og finnes i alle typer bransjer.

Zoller sier at de siste hendelsene som fremhever seksuell trakassering på arbeidsplassen, fører til at arbeidsgiverne tar en god og hard titt på deres nåværende politikk. XpertHR-rapporten fremhever viktige aspekter av trakasseringspolitikken, slik som å sikre at ansatte ikke mottar gjengjeldelser for å rapportere trakassering.

Hvis du har en romantisk faller ut med en medarbeider som fører til trakassering av noe slag, ikke vær redd for å snakke opp.

Husk, dette er fortsatt et forretningssted

Hvis jeg ikke har fullstendig skremt deg bort fra å bli involvert med en kollega, må du huske noen av disse retningslinjene når du går videre.

Opplær deg selv om reglene som din bedrift håndhever, og husk at mens kontorromanser ikke er iboende, er dette fortsatt jobben din.

"Jeg synes det er viktig for ansatte å være oppmerksomme på disse retningslinjene og husk at det er en veldig stor forskjell mellom arbeid og sosiale situasjoner,Sier Zoller.

Å få se din betydelige andre på jobb ville være fantastisk, men ikke la den påvirke ytelsen eller medarbeiderne dine.

Hvis du tror du er i ferd med å ta på utfordringene som kommer med et kontorromanse, så lykke til og Happy Valentine's Day!

Kaitlyn Blount er en junior stabskribent på The Penny Hoarder. Hun har nettopp passert deg et notat: Liker du ideen om office romances? Sirkel ja eller nei.

Skrive Inn Din Kommentar