Penger

Hvorfor finansiell uavhengighet er innenfor din forståelse - selv i 30-årene

Hvorfor finansiell uavhengighet er innenfor din forståelse - selv i 30-årene

Får du fullstendig irritert og deprimert når du ser artikler om personer som pensjonerte seg i 30-årene?

Kan ikke synes å rulle forbi dem raskt nok?

Tross alt kan 30-årsdagen din være noe mer enn et svakt minne og ideen om å trekke seg tilbake når som helst snart, vel, en vits. Hvis dette høres ut som deg, må du slutte å slå deg opp. Du er langt fra å være alene i økonomisk avgrunn.

Men hvorfor skal du ta mitt ord for det? Jeg er glad du spurte - jeg snakker av erfaring her, og Jeg følte nøyaktig samme måte bare noen få korte år siden.

Min mann og jeg er ingen fremmede til økonomiske feilsteg. Vi begynte heller ikke å forfølge økonomisk uavhengighet til vi var godt inn i 30-årene, noe som gjør meg til noen som vet hva jeg snakker om.

Faktisk visste vi ikke engang at det var en slik bevegelse før vi snublet over en av de galte FIRE / FIOR (Financial Independence Retire Early / Financial Independence Valgfri Retirement) artikler.

Før vi fant veien til dette offbeat-nettverket, var mannen min og jeg ganske normal, noe som betyr at vi var i gjeld og ikke gjorde vår økonomi en prioritet fordi du vet at økonomisk uavhengighet og førtidspensjon ikke er realitet.

Vår virkelighet var nyter vår relative ungdom mens vi fortsatte å jage et større hus, bedre biler og forseggjort ferier. Og det var akkurat det vi gjorde.

Den siste halmen kom da vi nesten kjøpte et stort hjem vi ikke kunne komfortabelt ha råd til. Vi hadde signert på den stiplede linjen og var under kontrakt. Og så begynte panikkanfallene. Min mann og jeg våknet midt om natten og bekymret for å ta på seg en så stor gjeld.

Jeg mener, min lønn var stabil og forutsigbar, men mannen min var ikke. Vi ble godkjent basert på vår inntektshistorie, men hva ville skje hvis arbeidet hans ble uventet tailed off? Vår inntekt ville gjøre det samme, men regningene ville forbli skyhøye.

Å si at vi var stresset om dette er en underdrivelse.

Vår heldag kom da hjeminspektøren kom tilbake med en sjokkerende dårlig rapport. Det var mold - og mye av det. Vi tok den gylne muligheten til å kansellere kontrakten vår og forplikte seg til å begynne å ta smarte økonomiske beslutninger.

Vi har forpliktet oss til å slutte å være normal.

På den dagen begynte jeg frantisk å søke på Internett for tips om hvordan å ta kontroll over pengene våre og bygge rikdom. Med noen få museklikk, Jeg fant meg selv nedsenket i begrepet økonomisk uavhengighet og førtidspensjon.

Med vår nye funnet kunnskap og spenning, omfavnet vi en sparsom livsstil, bodde i vårt lille hjem og maksimerte våre pensjonskontoer. Og ja, vi kutter selv ledningen. Gispe!

Ikke overraskende var konseptet FIRE / FIOR som ble oppnådd for normale mennesker med normal lønn, helt fascinerende. Nesten umiddelbart var vi hekta - og du kan også være.

La oss gjøre dette!

Hvordan bli økonomisk selvstendig etter 30

Hvis du sitter der og leser dette med en pensjonskonto som er ganske mye ikke-eksisterende, vær ikke bekymret når jeg sier at du fortsatt kan trekke seg tilbake tiår før planen ved å forfølge økonomisk uavhengighet.

Ved å gjøre smartere økonomiske beslutninger og justere bare noen få områder av livet ditt, kan du sette deg på vei til økonomisk uavhengighet, ganske bokstavelig talt over natten.

Ved å ta pengene dine seriøst, lage en plan og holde fast ved det, vil du begynne å bygge rikdom på auto-pilot.

Her er noen nyttige tips:

 • Start et budsjett. Du må vite hvor mye du lager og bruker.
 • Kutt fettet. Stopp å betale for ting du ikke bruker eller verdier. Kan du kutte treningsstudioet, kabelen eller lage dine egne lunsjer for jobb?
 • Vurder å justere hjem, helse og bil forsikringer for bedre priser.
 • Bygg minst et lite beredskapsfond på $ 1000 - $ 2000 før du dør inn i gjeldsbetaling.
 • Gjør betalingen av gjeld (all gjeld) en prioritet. Du vil aldri bygge rikdom hvis du betaler stor interesse for gjeld.
 • Spor din nettoverdi. Dette er muligens den eneste største motivatoren for å bygge rikdom. Enten du betaler ned gjeld eller investerer, kommer din nettoverdi å gå opp. Og når du ser det, vil du være mer sannsynlig å holde fast i din økonomiske plan!
 • Hvis din arbeidsgiver tilbyr et tilsvarende bidrag til en pensjonskonto, må du maksimere det. Dette er gratis penger. Ikke la det stå på bordet. Øk pensjonsbidrag hvert år når du får en høyning til du er fullstendig maxed out. Nåværende maksimalt tillatt bidrag for 401 (k) kontoer er $ 18 500. Dette går opp noen få år, så sørg for at du justerer det tilsvarende.
 • Etter at du i det minste får hele arbeidsgiverkampen for din pensjonskonto, bør du vurdere å bidra til en IRA eller Roth IRA.
 • Hvis du har tatt vare på alt ovenfor, bør du vurdere å diversifisere dine investeringer til ikke-pensjonskontoer. Dette kan bety kjøp av aksjer, obligasjoner, eiendomsmegling mv.

Når du når slutten av denne listen, vil du bli med i de eksklusive leddene til FIRE / FIOR-fellesskapet på kort tid.

Så i stedet for å gråte over alle disse gresskar-krydret lattes og våren bryter i Miami, trekk deg sammen og oppfør deg som den ansvarlige 30-noe (eller 40-noe) du er, og løse å ta kontroll over din økonomiske fremtid i dag.

Og med det, la oss stå høye og vurdere noen av fordelene med å forfølge økonomisk uavhengighet etter alder 30 år.

Du klarte opp - så hva

Nå som du har levd litt, opplevd noen gode tider (og dårlige tider også), og kan tydelig forestille deg hva du vil ha fra livet ditt, har du en mye bedre forståelse av hva du trenger å gjøre (og ikke) til bygge rikdom.

Å ha noen år på bøkene betyr at du sannsynligvis har opplevd en kombinasjon av fattige pengerbeslutninger knyttet til kredittkortgjeld, studielån og bilbetalinger. Og det er greit.

Heldigvis er den beste delen om å rote opp, at opplevelsen er en flott lærer.

Jeg gjorde nesten enhver dårlig økonomisk beslutning du kan gjøre. Jeg tok ut unødvendige studielån og hadde en sportsbil og super dyr betaling for å gå sammen med den.

Jeg belastet middager med jentene og nye klær til høyrentekort, og til og med lånte penger fra min 401 (k).

Ja, jeg er ganske mye en pro når det gjelder å gjøre alt galt med penger.

Men du vet hva, jeg har det bra med alt. Uten mine erfaringer ville jeg ikke innse hva som trengs for å gjøre det riktige med penger.

Jeg fant ut ganske raskt at det å gjøre det rette med penger er mye mer givende. Så hvis du sitter der med noen dårlige beslutninger under beltet ditt, ikke bekymre deg, du kan snu det rundt fra og med i dag.

Det gamle uttrykket i ettertid er 20/20 fortsatt sant. Jo, å ha en grad fra en dyr skole er fin, men du skjønner nå at du kanskje har landet på samme sted hvis du hadde valgt billigere statskolen.

Og selvfølgelig elsket du å kjøpe nye klær og ta fancy ferier for år siden, men nå ser du på pensjonsbesparelsene dine og forstår begrepet "savnet mulighet".

Ja, du slo deg. Og så? Kjenne fortiden din, men ikke dvel deg på den.

Feste opp i 20-årene betyr at du er mindre sannsynlig å rote deg nå. Og det er bra, for nå er det når du velger å gjøre økonomien din en prioritet.

Det store bildet

Nå som du er en fullverdig voksen, er det en flott tid å vurdere din nåværende livssituasjon, tidligere valg, og dine håp og drømmer for fremtiden. Ingen dommer, vær så snill.

Du ser, det beste med å være litt eldre, kan du faktisk vite hva du vil ha ut av livet.

Jeg vet at jeg ikke visste hva jeg ønsket da jeg var en lystøyet college i 20-årene. Men etter hvert som tiden gikk og jeg opplevde mer, både personlig og profesjonelt, ble det store bildet krystallklart.

For eksempel, hvis du foretrekker å jobbe som freelancer og bor i en RV eller varebil, trenger du ikke å spare så mye penger for å nå økonomisk uavhengighet som noen som ønsker å ha fire barn og reise til Europa hver sommer.

Så jeg kommer til å gå ut på en lem og antar at du også har litt mer klarhet på dette punktet i ditt liv også. La oss bruke denne klarheten til å svare på noen viktige spørsmål om ditt store bilde.

Viktige spørsmål å spørre deg selv:

 • Hvilken karriere er mer tiltalende? En stabil jobb eller freelancing?
 • Foretrekker du å være i et forhold eller gjenværende singel?
 • Er barn mulighet? Hvis ja, vil du bli hjemme for å heve dem?
 • Er omfattende reise en prioritet, eller liker du å bo på ett sted?
 • Er du interessert i å trekke tilbake så snart du sparer nok penger til å møte 4% -regelen, eller vil du bygge eldre rikdom for fremtidige generasjoner?

Hvis du i hvert fall kan svare på noen av disse sentrale spørsmålene, vil du være i en mye bedre posisjon for å planlegge for din økonomiske fremtid og faktisk nå dine mål.

Naturligvis er våre liv flytende, og vi forbeholder oss alle retten til å forandre våre sinn, men disse spørsmålene gir et godt utgangspunkt.

Den utrolige fordelene ved å følge FI etter 30

Så med svarene dine i hånden, la oss sjekke ut de utrolige fordelene med å forfølge økonomisk uavhengighet etter alder 30 år.

 • Du vet hva du vil ha fra livet ditt - og hvor mye penger du trenger for å oppnå det
 • Du har en bedre ide om hvorvidt du driver FI med en inntekt eller to
 • Tidligere feil har gjort deg til en bedre beslutningstaker
 • Du har opplevd gjeld og vil gjøre noe for å unngå det
 • Du vil ha alternativer fordi du vet hvordan det føles å ikke ha dem
 • Å være på oppgave er mye lettere med klare livsmål

Det er åpenbart at det er mange andre fordeler med å forfølge økonomisk uavhengighet etter alder 30, men disse oppsummerer de store.

Våre personlige liv er bare det, og vår økonomi er komplementær. Å skje som en er uavhengig av den andre er bare dum.

I motsetning til popular tro er penger ikke roten til alt ondt - det er roten til all mulighet.

For å nevne noen…

 • Muligheten til å jobbe eller ikke jobbe
 • Muligheten til å flytte hvor du vil bo
 • Muligheten til å starte en bedrift

Uansett dine drømmer, vil penger gi deg muligheten til jakten.

Nå som du forstår fordelene med å forfølge økonomisk uavhengighet etter alder 30, ikke vær redd for å omfavne dine feil og jage drømmen.

Å, forresten, er det bare feil å skape denne utrolig kraftige kunnskapen. Gi det videre!

Lisa er grunnleggeren og bosatt blogger på Mad Money Monster, en personlig økonomi og livsstilsblogg som kroniserer familiens reise fra å tjene penger alt for å gjøre alt i orden. Hvis du vil følge med, melde deg på her.

Skrive Inn Din Kommentar