Banker

Hvordan tjene penger ved å hjelpe personen direkte bak deg

Hvordan tjene penger ved å hjelpe personen direkte bak deg

For flere år siden bestemte jeg meg for å starte en bedrift.

Jeg sliter med en heltids kontorjobb, som jeg hadde tatt fordi jeg trengte en pause fra undervisningen. Jeg ønsket mer fleksibilitet i timeplanen min, og mer kontroll over min lønnsomhet. Jeg var ikke sikker på hvilken type virksomhet jeg ønsket å skape, men jeg hadde en vag følelse at jeg ønsket å jobbe med forfattere. Jeg hadde lært å skrive i årevis, men gjorde ikke alltid mye å skrive (eller publisere) selv. Siden jeg følte meg så tapt, søkte jeg hjelp fra et par som trente folk som meg. Ved "som meg" mener jeg "folk som tror en bedrift vil gi sitt liv en hensikt."

Ikke bare trodde jeg at en bedrift ville gi meg en hensikt, fleksibilitet og en høyere lønn, men jeg trodde også at det ville gi meg en høyere profil. Jeg ønsket å bli anerkjent. Jeg følte seg usynlig i min kabinett. Da jeg fortalte trenerne at anerkjennelse var en personlig verdi av meg, sa en av dem til meg: "Det er ikke en verdi. Det er et behov som er født av usikkerhet. "Det stakk.

Det sitter også fast.

Sannheten er: hvis du vil starte en bedrift fordi du tror det vil få deg til å virke eller føle seg viktigere, vel, det er en dårlig ide. Hvis du vil starte en bedrift fordi du tror du kan hjelpe noen med et problem, vel, så er du på rett spor.

Trenerne sa til meg: "Alt du trenger å gjøre er å hjelpe personen direkte bak deg." I et samfunn besatt av kompetanse og legitimasjon var jeg ikke overbevist. Jeg trodde, "Hvorfor vil noen ha min hjelp?" Hvorfor skulle en potensiell klient komme til meg når de kunne ansette noen med en større portefølje, eller en grad fra en større navneskole, eller med en historie med å jobbe med store navnsklienter?

Svaret var enkelt.

Noen ganger vil folk ha hjelp fra noen som nylig har gått gjennom det de skal gjennomgå. Store navn spiller ingen rolle om de store navnene er for langt unna hvor klienten prøver å få.

Tenk på det på denne måten: tenk livet ditt som en stige. Når du vokser opp, klatrer du. Hver rung er en milepæl: å få kjørerkort, uteksaminere fra videregående skole, få din første jobb eller starte din første virksomhet. Med hvert skritt til neste rung lærer du verdifulle leksjoner og utvikler viktige ferdigheter. Din kunnskap er verdt ganske for alle som ønsker å flytte opp en rung på egen stige. Ved å tilby din nyoppkjøpte ekspertise til personen som er en rung bak deg, kan du løfte dem opp en rung, og dermed skape et bedre syn på deg selv fra din plass på stigen.

Da du begynte å begynne å klatre på stigen din, behøvde du ikke umiddelbar hjelp fra personen på toppen av seg selv. Selv om det øverste målet er ditt endelige reisemål, har personen rett foran deg verdifulle råd som kan gi deg det raskere. Deres hjelp kan eliminere mye av prøven og feilen du går gjennom når du regner ut ting på egen hånd.

I hovedsak skal du lære. Vanligvis kan du tenke på de siste prestasjonene dine og arbeidet derfra. Hvilke milepæler har du hatt på det siste? Kanskje du ble akseptert i drømmeskolen din. Kanskje du landet din drømmejobb. Det er mulig at du gjorde all forskning og startet din første investeringsportefølje. Uansett seieren, kan du gjøre det til en profittvirksomhet ved å tilby for å hjelpe andre å oppnå lignende suksess.

Pass på at alt du tilbyr, kommer fra en frisk prestasjon. På den måten er kunnskapen din rettidig. Den aktualiteten er et salgsargument, men vi kommer til det etter at du vet hva du skal selge. Her er noen ideer for å komme i gang:

Hjelp en videregående student komme inn på høyskolen

Det er mye til det i disse dager, spesielt hvis du ønsker å gå til et toppnivå universitet og fange noen betydelig økonomisk hjelp. Hvis du klarte å komme inn i en god skole, så har du innsideinformasjon om hva som kreves for å gjøre kuttet. Jeg hadde ikke mye hjelp i prosessen, og universitetet som jeg tok ut fra var ikke mitt beste valg. Jeg tenker på det hver gang jeg foretar en lånebetaling - og jeg regner med hva jeg ville ha betalt for å få noen til å hjelpe meg å gå der jeg mest ønsket å gå. Selv om jeg er til slutt fornøyd med min høyskoleopplevelse, ser jeg tilbake og lurer på ... og jeg vet at jeg ville ha betalt en betydelig sum.

Hjelp en jobbsøker Land en drømjobb

Selv om arbeidsverdenen forandrer seg, ønsker mange fortsatt å finne oppfyllelse gjennom heltidsarbeidet av sine drømmer. Hvis du har klart å gjøre veien til konserten du alltid ønsket, kan du gå noen på jobbjakt gjennom prosessen som du fikk merke til - og ansatt.

Hvis du skrev et stjerneskriftbrev som gjorde konsernsjefen gråt, så gi en mal av det brevet. Jeg vet at jeg fikk min drømmejobb på en ikke-tradisjonell måte. Jeg visste ikke engang at skolen var ansatt, men en venn henviste meg, og jeg gikk inn for å intervjue. Det var helt ved et uhell, og aldri ville ha skjedd uten nettverk. Jeg vil gjerne undervise i nettverkshemmeligheten til personen bak meg. Tips: Gjør virkelige venner.

Hjelp en høyskole Student Graduate Debt Free (eller nær det)

Finansiell hjelp kan være komplisert for både foreldre og studenter. Jeg hadde en gang en student spør meg spørsmål om studielån mens de var på telefon med foreldrene sine fordi ingen av dem forsto et problem. De håpet en professor kunne hjelpe. Jeg kunne ikke. Hvis du vet hvordan du skal navigere i økonomiske hjelpemidler og tjene en grad uten å gå inn i massiv gjeld, er kunnskapen din en varmvare.Men lovene endrer seg ofte. Studentlån er litt annerledes nå enn de var enda et tiår siden. Hvis du bare har uteksaminert, vet du hva en nåværende student skal gå gjennom. Lån en hånd - men mot et gebyr. Det er informasjon verdt å betale for.

(Du kan sjekke ut vår Definitive Guide til Student Loan Debt eller vår Products Page hvis du trenger hjelp i dette området.)

Hjelp en ny Blogger Bygg et nettsted (og finn lesere)

Da jeg hadde blogget i seks måneder, skjønte jeg at jeg ville trenge litt knall hvis jeg ønsket å vokse. Jeg hadde noen vanlige lesere og en ca. 400 Twitter-følgere. Jeg var ikke i de store ligaene, men jeg skuffet heller ikke meg selv. Jeg så på de mindre bloggene som jeg leste konsekvent, og valgte en trener derfra. Jeg så ikke på bloggerne med 65 000 tilhengere. Jeg så etter bloggere med 1200 etterfølgere - fordi det var mitt neste skritt. Det var min neste rung på stigen.

Hjelp en ny investor Start en portefølje

Investering kan være skremmende. Det kan være vanskelig å luke gjennom all informasjonen og finne ut hva som passer best for deg. Vilkårene er forvirrende for noen. Du trenger ikke å være en finansiell rådgiver for å dekode investeringsspråket. Hvis du har lært det, kan du lære det til en villig student.

Jeg er en komplett nybegynner, derfor vil jeg ikke ha hjelp fra noen som har en million dollar aksjeportefølje. Jeg vil ha hjelp fra noen som kan vise meg grunnleggende. Noen ganger glemmer menneskene som har vært i det en stund å snakke på nybegynnerens språk. Derfor er det hyggelig å jobbe med noen med helt ny opplevelse. De er fortsatt flytende i det grunnleggende.

Lag din egen virksomhet

Har du en ide? Flott. Trenger du hjelp til å komme i gang? Værsågod:

Bestem din nisje. Hold fokuset smalt og start lite. Hvis du skal hjelpe noen på college, må du forstå hvorfor skolen din var ditt beste valg, og hvilke trinn du fulgte for å sikre en invitasjon. Ikke fjern fra å lære den spesielle prosessen. Din nisje er ikke "hjelp ALLE studenter går inn på college." Din nisje er "motiverte studenter som drømmer om å gå til en topp hakk college."

Finn kunder. Tenk på hvor du så hjelp for å komme inn på drømmeskolen din. Hvis du startet med et internett søk, så opprett et nettsted. Hvis du nådde ut på sosiale medier, begynner du å poste om din nisje. Hvis du hadde en familie venn, jobber med deg, så sett opp møter med venner av familien din og fortell dem hva du tilbyr. Ikke overser ditt lokale marked. Legg inn flygeblad i kaffebarer. Snakk på din videregående skole. Fortell din gamle videregående veileder. Gå til nettverksbegivenheter. Vær tilstede, og la folk få vite hva du tilbyr.

La en rimelig pris. Ikke selg deg selv kort. Når jeg sier "rimelig", mener jeg en rate du er villig til å jobbe for, samt en rente som en klient er villig til å betale. Hvis du trenger hjelp med å finne ut det, tilbud å gjøre arbeidet for en sterkt redusert rente. Deretter spør kunden hva de ville ha betalt for tjenesten. Du kan også undersøke hva andre kan gjøre online.

Noen av disse ideene kan være heltidsbedrifter, men de kan også fungere som sideløsninger. Det er opp til deg. Ikke start en bedrift fordi du trenger anerkjennelse. Start en bedrift fordi du gjenkjenner behovet. Du vet det når du ser det. Bare vri. Det er rett bak deg.

Skrive Inn Din Kommentar