Banker

Slik endrer du forholdet ditt med penger

Slik endrer du forholdet ditt med penger

Finansiell utdanning er ikke mye undervist i Amerika. Selv om det var jeg, er jeg ikke sikker på at noen av oss ville lære de riktige tingene.

Fra min erfaring forstår de fleste det grunnleggende om penger de bare ikke kan forstå hva god penger ledelse faktisk kan gjøre for livet deres.

Hvis du ikke kan gjenkjenne penger for hva det egentlig er, så er det vanskelig å forestille seg livet noe annerledes.

Du må først fokusere på å endre forholdet ditt med penger. Slik gjør du det.

Ignorer hva andre mennesker gjør

Hvis vennene dine alle hoppet av en bro, ville du også gjøre det?

I den finansielle verden kalles ofte presset for å holde følge med folkene rundt deg, som "følge med Joneses."

Alle vennene dine kjøper nye biler, så du vil ha en også. Alle vennene dine tar eksotiske ferier, så du vil ha en også. Alle vennene dine kjøper hus, så du vil også kjøpe et hus.

Dette er en ekte ting.

Studier har bevist at hvis du er gift og en av dine nærmeste venner blir skilt, er dine skuddskilt oppe til 75%. Her er rapporter om en annen studie som viser at hvis en av vennene dine blir tyngre, har du en 57% sjanse til å vinne også.

Enten du skjønner det eller ikke, skjer det samme med penger.

Når folk rundt deg synes å kjøpe større og bedre, kan det tvinge deg til å føle behovet for å fortsette, uansett om utgifterne faktisk er meningsfylte for deg.

Hvis du vil forandre forholdet til penger, er en av de første tingene du trenger å gjøre, oppmerksom på hvorfor du bruker. Hvis det oppfordrer seg til å bruke, trenger du å holde øye med opptredener, og det er ikke virkelig verdifullt for deg, så ikke bruke.

Ikke sammenlign deg med andre mennesker og ikke prøv å fortsette. Å forsøke å holde opp vil føre til at du blir brutt, i gjeld, og stresset ut. Det er motsatt av hvordan du må være.

Lag sterke mål

For å forhindre å holde følge med joneses fra å infiltrere livet ditt, må du ha super sterke, meningsfulle mål.

Hva vil du at ditt liv skal se ut?

Dette er åpenbart forskjellig for oss alle. Akkurat som et eksempel, er mitt viktigste økonomiske mål for øyeblikket å betale meg boliglånet i åtte år.

Dette er meningsfullt for meg fordi: a) Jeg hater personlig penger, b) det setter familien i en sterk økonomisk stilling, og c) det vil gi meg trygghet.

Å ha absolutt null gjeld er viktig for meg. Dette målet er ikke viktig for alle, og det er helt greit.

Du må finne ut hva som betyr mest for deg og deretter bruke pengene dine på en måte som samsvarer med dine mål og livet du vil leve. Hvis du er gift eller i et seriøst forhold, må målene du lager, være viktige for både deg og din betydelige andre.

Vet at du kan designe livet ditt

Den mest kraftige realiseringen jeg har hatt med hensyn til penger, er livsstilsdesign. Du trenger ikke å være som alle andre. Å ha sterke mål og tilbøyelig utgifter for å forfølge disse målene er hvordan du kan designe din egen livsstil.

Som barn ble vi fortalt at vi kunne være alt vi ønsket da vi vokste opp. Det er så enkelt, men det er sant.

Den gjennomsnittlige personen kan komme i tankegangen at voksenliv betyr å gå på college, få en god jobb, jobbe i 40 år og deretter pensjonere ved 65 år. Hvis det er slik du vil at livet ditt skal se er det absolutt ingenting galt med det, det er bare ikke ditt eneste alternativ.

Vil du reise verden? Bygg din egen bedrift? Pensjonere til en gård i alder 40? Arbeid et halvt år hvert år? Pensjonere i alder 50?

Du har evnen til å utforme din livsstil. Forsiktig økonomisk styring er hvordan du gjør det.

Omfavne det grunnleggende

Grunnleggende personlige finansråd kan få deg ganske mye hvor som helst du vil være hvis du vet hvor du skal.

Bruke mindre enn du tjener - Eller du vil aldri kunne nå dine mål.

Tjen penger for deg - Lær hvordan du sparer og investerer på en måte du er komfortabel med. Det er så mange forskjellige måter du kan sette pengene dine på jobb. Utforsk dem.

Utfordre normer - Innse at mange økonomiske råd må tas med saltkorn. Du må gjøre hva som fungerer for deg. For eksempel, et råd som ofte gis av økonomiske guruer, er å spare 10% av inntektene dine for pensjonering. Hvis du bare sparer 10% av inntekten mot pensjon, vil det ta 51 år med lagring før du kan gå på pensjon. Hvis du planlegger å pensjonere tidlig, vil dette åpenbart ikke kutte det.

Kart ut din økonomiske plan for å passe dine mål. Ikke blindt følge andre folks råd. Plukk ut delene som fungerer for deg og ignorere resten.

Ingen andre har nøyaktig samme mål som du gjør. Derfor er en engangsformet all økonomisk plan bare ikke å kutte den.

Plan - Hvis du for tiden er i gjeld eller sliter med å tjene nok penger til å komme forbi, skjønner du at det ikke er noen øyeblikkelig løsning. Dessverre er hardt arbeid nødvendig.

Plan for fremtiden, men ta ting ett steg om gangen. Det kan ta litt tid å komme dit du vil være, men det sluttresultatet begynner dagen du bestemmer deg for å forvandle ditt økonomiske liv.

Endre forholdet ditt med penger

Det beste du kan gjøre for din økonomi er å endre måten du ser på penger.

Penger er et verktøy. Ikke noe mer. Ingenting mindre. Klikk på Tweet

Dårlig penger vaner og mangel på penger kan gjøre deg elendig.Men når du regner med at du kan bruke penger til å bygge livet du vil og fortjener, vil du se penger på en helt ny måte.

Skrive Inn Din Kommentar