Banker

4 måter å få hjelp til studielåneskulden din - hvilken er rett for deg?

4 måter å få hjelp til studielåneskulden din - hvilken er rett for deg?

Når du har studentlånsproblemer, er det mange valg å bli gjort. Fra tilbakebetaling muligheter til å håndtere private långivere, står du overfor en svimlende liste over oppgaver å oppnå.

Heldigvis har du også en rekke steder du kan slå til som ressurser. Siden mengden utdanningsgjeld har hevet det siste tiåret, har flere selskaper begynt å tilby tjenester for å hjelpe låntakere.

Før du bestemmer deg for hvordan du skal takle problemet, se etter dine behov og hvilken løsning som passer best. Her er fire måter å få hjelp til studielånets gjeld.

Gjør det-selv-ressurser

Når det gjelder føderale studielån, er nettet ditt beste utgangspunkt for informasjon og prosedyrer. Det amerikanske utdanningsdepartementet opprettholder en utmerket webressurs, slik som forbrukerfinansieringsbyrået.

Andre nettsteder som FinAid, og podcaster som omhandler studielånspørsmål, er nyttige for dybden av informasjonen de gir. Utover det er det noen gode bøker du kan plukke opp for å få en forståelse av dine valg.

Disse gjør-det-selv-ressursene er gode hvis du bare har med føderale studielån og er komfortable med å løse problemet. For problemer med private studielån eller å få dine føderale lån ut av standard, vil du sannsynligvis trenge den analysen som bare en erfaren profesjonell kan tilby.

For-Profit Student Loan Counselors

Langt den mest synlige ressursen er profittfirmaet som hjelper deg med å få deg ut av standard og inn i et lån tilgivelsesprogram. Disse selskapene, ofte med slanke nettsteder og svakt offisielle navn, flytter låntakere til føderal studielånskonsolidering og en av de mange inntektsavhengige tilbakebetalingsmulighetene. De trives med å gi lite informasjon hvis det ikke er noen kostnader, og de krever unødvendige gebyrer for å fylle ut skjemaer som er lett tilgjengelige fra US Department of Education uten kostnad.

I det siste har profitter for studielånsrådgivere begynt å fortelle låntakere at de kan få sine private lån utryddet basert på ubehagelige krav om svindel og uriktig fremstilling. Selv om mange private lån lider av samme mangel på riktig dokumentasjon og robo-signering som plaget boliglånsindustrien under den store resesjonen, er argumentet det beste som blir tatt opp i forbindelse med en rettssak - noe en rådgiver ikke kan håndtere på lovlig vis dine vegne.

Mange av disse selskapene har blitt saksøkt av regjeringen for å bedra låntakere. I to høyprofilssaker sluttet CFPB og Florida's Attorney General studielåns gjeldslettingsfirma College Education Services, og saksøkte hverandre en søksmål mot Student Loan Processing USA for å drive ulovlige gjeldslettelser som "utnytter sårbare låntakere i lånet" falske løfter om sine gjeldslettelser, og belastet ulovlige forhåndsavgifter. "

CFPB, i et brev datert 22. juni 2015, varslet Google om at "studentgjeldslettelser kan være rettet mot studielåntakere gjennom selskapets søkeprodukter." Regjeringsvaktpersonen oppfordret søkegiganten til å "jobbe tett med føderale og statlige byråer for å sikre at søkeproduktene ikke blir brukt av enkeltpersoner og selskaper som ønsker å bytte på de mest utsatte studielåntakene ved å si at de er tilknyttet den føderale regjeringen. "

Av den grunn bør du være veldig skeptisk til å ansette et privat selskap, eller du kan ende opp med å bli scammed ut av dine hardt opptjente penger.

Finansielle trenere

Finansielle trenere er personer som kanskje eller ikke har noen formell opplæring i å hjelpe deg med studielån, men gir innsikt i budsjettering og pengestyring. Noen finansielle trenere kan også ha et kjennskap til studielånssaker. Robert deler en flott liste over studielånsbusser i denne Forbes-artikkelen.

Selv om de fleste økonomiske trenere ikke er advokater, kan den rette hjelpe deg med å jobbe gjennom ditt problem fra vinkelen til bedre penger. De vil ikke være i stand til å representere deg i retten, men den rette økonomiske treneren kan være i stand til å gi verdifull innsikt i måter å holde studentlån på sporet.

Student Loan Advokater

Feltet studielån lov er relativt nytt, med advokater inkorporere ikke bare kunnskap om føderale forskrifter, men også gjeldsinnsamling, kredittrapportering og konkurs problemer. Selv om noen advokater begrenser sin praksis utelukkende til en type studielånsproblem, vil de mest dyktige kunne se på situasjonen din fra alle vinkler for å kunne gi deg råd på den mest komplette måten.

Det er 5 hovedgrunner for deg å jobbe med en studielåns advokat.

En komplett analyse av alle lån - ikke bare Federal ones. En studielån advokat kan fullt ut analysere dine føderale og private lån for å gi deg råd om den beste måten å minimere betalinger eller gå ut av standard. Med så mange programmer tilgjengelig, kan det være vanskelig å gjøre disse bestemmelsene på egen hånd.

Gjennomgå samleregenskaper. En studielån advokat kan bidra til å avgjøre om du har en grunn til å sende inn en søksmål mot en samler for brudd på føderale eller statlige gjeldsloven. Reglene som styrer innkreving av innkjøp er kompliserte, og samlere som driver ulovlig lov, kan bli tvunget til å betale deg pengerskader, samt dekke kostnadene til advokaten din.

Sørg for riktig kredittrapportering. Det er også føderale og statlige lover som styrer hvordan en kreditor eller samler kan rapportere gjelden til kredittrapporteringsbyråene. Som med gjeldsloven, kan de som bryter disse lovene bli tvunget til å betale deg pengerskader, samt din juridiske avgift.

Forsvare studielån søksmål. Stakes går opp når et studielånsselskap sender inn en sak mot deg, så det er viktig å ha spesialisert veiledning som bare en studielåns advokat kan gi. Hvis du ikke forsvarer saken - eller verre, savner viktige juridiske argumenter - må du håndtere en dom mot deg og konsekvenser som kan inkludere lønnsgodtgjørelse og rettigheter på eiendommen din.

En advokat som forstår den unike verden av studielån kan gi deg kanten du trenger. Spørsmål som den relevante vedtektsrammen, bevis på kjeden av eierskap av lånet og riktig regnskap kan bidra til å tippe oddsen til et gunstig resultat til din fordel.

Du har lov til å representere deg selv i retten, eller du kan ansette en advokat for å gjøre det for deg. I noen stater kan du ansette en advokat i en mer begrenset rolle og ha friheten til å representere deg selv, samtidig som du har fordelen av juridisk rådgivning.

Vurder om konkurs er et alternativ. Selv om evnen til å tørke ut studielånene i konkurs er begrenset, er det ikke umulig. Selv om du ikke er kandidat til ansvarsfraskrivelse, kan konkurs hjelpe deg med å omstrukturere studielånene dine, slippe ut andre gjeld som hindrer din evne til å foreta betalinger, eller bare gi deg et pusteomr ...

Endelig kan noen lån som ser ut som studielån, ikke betraktes som utdanningsgjeld i henhold til konkurslovene i det hele tatt. I slike situasjoner kan det være en relativt enkel prosess å komme seg ut av under studentlånsforpliktelsene.

En studielånsadvokat med konkursfaring kan hjelpe deg med å avgjøre om dette kan være en måte å avlaste noe av det økonomiske presset på. I tillegg kan bare en advokat skikkelig gi deg råd om din berettigelse til å konkursbehandle, om du vil kunne beholde dine eiendeler, og hvilken innvirkning en filing vil ha på ditt liv etter at saken er over.

Beskytt deg selv ved å gjøre det riktige valget

Som du ser, har du mange valg når det gjelder å få hjelp med studentlånproblemer. Ved å forstå fordelene og risikoen forbundet med hver enkelt, kan du gjøre den beste avgjørelsen, slik at du kan beskytte deg selv og din økonomiske stilling.

Har du noen gang vurdert å se en advokat om studielånene dine? Still spørsmålene dine om det nedenfor!

Skrive Inn Din Kommentar