Penger

Ønsker du ikke en 4-årig grad? Prøv en av disse 6 alternative sertifiseringer

Ønsker du ikke en 4-årig grad? Prøv en av disse 6 alternative sertifiseringer

Hva om dine dusin år med skolegang før college var nok, og du vil ikke spenne og studere i fire, seks eller åtte år?

Eller hva om du gjør for mye for å få hjelp til å betale for college, men ikke nok til å betale for det selv? Eller kanskje du bare vil ha noe annet enn vanlig college grad.

Selvfølgelig må du fortsatt betale regningene, så du vil kanskje ha et stykke papir som kvalifiserer deg til en bedre jobb enn videregående diplom.

Heldigvis er det noen billige og raske måter å få en pedagogisk veggdekorasjon og en interessant jobb. Disse alternative eksamensbevisene, grader og sertifikater koster så lite som $ 373, og du kan tjene dem i to dager til 18 måneder - i stedet for fire eller flere år.

1. Ta klasseklassenes omdømme til det profesjonelle nivået

Du er så morsom! Men kanskje du trenger å finpusse dine ferdigheter og få noen legitimasjon for å gjøre komedie til en betalende karriere.

Du kan gjøre det med Comedy Writing and Performance Programmet fra Humber College i Toronto, Ontario. Du kan få et diplom etter fire semestre, og Humber sier:

"Du vil lære stand-up, improvisasjon, scriptwriting, sketch comedy og alle andre aspekter av håndverket. I tillegg støtter programmets sterke alumni-nettverk nyutdannede gjennom gjenforeningstilbud, forretningsmuligheter og videreutvikling. "

Hvor er jobbene? Humber sier at sine kandidater har jobbet på Yuk Yuk og Second City. De har også dukket opp på store TV-nettverk som Comedy Central, CBC og CTV, og i tv-reklame.

Dessverre vil fire-semester programmet koste deg ca $ 12.000 - og enda mer, hvis du ikke er en kanadisk bosatt.

2. Grow Your Own Green

Marijuana er lovlig for rekreasjonsbruk i Alaska, Colorado, Oregon, Washington og District of Columbia, og medisinsk marihuana er lovlig i 24 andre stater.

Selvfølgelig, noen må vokse og selge dette lønnsomme produktet. Når du har en utdannelse i cannabis kultivering fra Oaksterdam University i Oakland, California, kan det være deg.

Hvis du tar den "Klassiske Semester", vil du tilbringe 14 uker og $ 1,295 for å få prestasjonsbeviset ditt. Eller du kan velge ett eller flere av seminarene som tilbys, som varer fra to til fire dager og koster $ 595 til $ 1095. Hvis du er veteran, får du 15% rabatt.

Arbeidsperspektivene er ikke helt klare, men med legalisering ser sannsynlig ut i minst fem stater, vil du være på høyre side av trenden.

3. Bli en profesjonell barnepike

Elsker du barn? Du kan uteksaminere med et profesjonelt barnepike karriere diplom fra Sullivan University i Kentucky om ett år. Du lærer om barns utvikling, sikkerhet, ernæring, HLR / førstehjelp, spesiell begivenhetsplanlegging for barn og mer.

Dessverre dette latterlig dyrt diplom vil koste deg $ 29,380 med undervisning, avgifter og bøker, og $ 13,320 mer hvis du vil ha plass på rommet og bord på campus.

Et alternativ, hvis du allerede har erfaring og en HLR-sertifisering, er å bli vurdert og sertifisert av International Nanny Association. Din INA nanny credentials vil koste deg bare $ 50 for testavgiften, pluss hva du bruker på studiemateriell.

Median barnepike lønn er bare $ 13 per time, ifølge PayScale, men barnepike papirene kan gjøre det lettere å få de bedre jobbene med velstående familier.

Og hvis du blir en kjendis barnepike, kan du tjene opp til $ 185 000 per år, pluss få bil, bolig og store bonuser.

4. Få virkelig Metal: Bli en Farrier

Som en farrier, vil du sette sko på hester og trimme hovene sine. Og med 9 millioner hester i USA, synes det sannsynlig at du kan finne arbeid. Hvis du jobber på rase og vise hester, kan du gjøre $ 100 000 i året, ifølge The Farrier Guide.

På Mesalands Community College i Tucumcari, New Mexico, kan du registrere deg for Farrier Science Program.

Høgskolen tilbyr en assisterende grad, men for å komme i gang tidligere i din nye karriere, velger du et Farrier Science Occupational Certificate. Det tar deg ett semester og ca $ 3 400 for undervisning og rekvisita - eller mindre hvis du er bosatt i New Mexico.

5. Du på baksiden: Bli auksjonarius

Hei budgiver, budgiver! Gjennomsnittlig lønn for en auksjonarius er $ 46 000, ifølge Indeed, og du kan tjene mer enn $ 100 000 hvis du er en artikkelsøper for cruiseskip.

Er du klar til å være auksjonarius? Hvor mye vil du betale for å komme dit? Solgt!

For bare $ 5,240 og ett år av tiden din, kan du kjøpe en auksjonseksamen fra Harrisburg Area Community College i Harrisburg, Pennsylvania.

Du vil utvikle din auksjon "chant" og lære om alt fra vurdering til hvordan du utfører en auksjon. Når du har fullført klassene dine, må du bestå en statsundersøkelse for å bli lisensiert auksjonarius i Pennsylvania.

6. Vil du ha virkelige inntekter? Prøv eiendomsmegling

Median årlig lønn for eiendomsmeglere og meglere er $ 45 610, men hvis du selger mange billige boliger, kan du gjøre mye mer.

Du er ikke betalt som en ansatt, men som en uavhengig entreprenør, så du kan tjene en formue hvis du selger nok eiendommer. På den annen side, hvis du har det vanskelig å selge, kan du ikke gjøre minimumslønn.

Hver stat har sine egne prosedyrer, men vanligvis tar du et online kurs og tar deretter en lisenseksamen. For eksempel, hvis du bor i Colorado, har RealEstateExpress.com et 168-timers program som koster $ 373 og garanterer at du vil bestå lisenseksamen (eller du får pengene tilbake).

Du har andre utgifter, som en eksamensavgift, samt avgifter for å bli med i Multiple Listing Service og andre organisasjoner. I enkelte stater må du kanskje være sponset av en megler for å få lisensiert. For å se hva du må gjøre der du bor, se en state-of-state eiendomslicensguide.

Flere alternative utdannings- og sysselsettingsmuligheter

Du finner mange andre sertifiseringer og lisenser for å sette deg et skritt over et grunnleggende videregående diplom når det gjelder å finne interessant arbeid som lønner seg anstendig.

For eksempel skrev jeg nylig om å bli en kasino-forhandler. Du kan kvalifisere for denne jobben med så lite som noen få uker med klasser og noen få hundre dollar.

Tallrike kjørejobber krever bare nok trening for å bestå en lisenseksamen. CostHelper.com sier for eksempel: "Et CDL treningsprogram koster $ 1000 - $ 7000 og varer vanligvis 4-6 uker." Med et kommersielt førerkort kan du kjøre traktorvogn, og lønnene øker på grunn av stor mangel på sjåfører .

Prøv dette: Google hva du er interessert i å gjøre og legg til "sertifisering." Du kan finne en billig kurs som vil legge til noe i ditt CV.

For eksempel viser "øvelse" og "sertifisering" flere muligheter, som å bli en sertifisert personlig trener for en investering på $ 600 og noen få uker av tiden din.

Sertifiseringer gir sjelden inntektsstigningen av en god høyskoleeksamen, men risikoen / belønningsforholdet er bra. Hvis du for eksempel søker "hjem inspektør sertifisering", finner du steder som tilbyr å bekrefte deg for så lite som $ 500. Det er det meste du mister hvis utdanningen og sertifiseringen ikke hjelper deg.

Og den mulige lønnsøkningen? Den gjennomsnittlige årlige hjeminspektørlønnen er $ 44 791, over $ 10 000 mer enn medianlønnen av for høyskole-diplom-eneste arbeidstakere.

Din sving: Har du funnet klasser eller sertifiseringer som hjalp deg med å tjene mer penger uten å bli på college?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter han har tjent penger, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar