Penger

7 virksomheter som høres ut som vitser - men faktisk slår alvorlige fortjeneste

7 virksomheter som høres ut som vitser - men faktisk slår alvorlige fortjeneste

Min partner betalte bare $ 14 for å sende sin sønn en melding på en potet.

... og andre setninger du bare hører fra en hipster i det 21. århundre.

Han sendte den gjennom Potato Parcel, et selskap som sender russet poteter innskrevet med en anonym melding til vennene dine, fiender eller frenemier.

Det høres ut som et latterlig formål for en bedrift, ikke sant? Men det er ekte - og det fungerer!

Bare tre måneder etter lanseringen i 2015, sa 24-årige grunnlegger Alex Craig at CNBC Potato Parcel var gjennomsnittlig $ 10.000 i måneden i salget. Han solgte snart virksomheten til 42.000 dollar.

I en episode av oktober 2016 av ABCs "Shark Tank", Craig og selskapets nye eier, Riad Bekhit, satte spudvirksomheten til en rekke hysteriske investorer. Da var de opp til $ 25 000 i månedlig salg, og slo en avtale med milliardær investor Kevin O'Leary for $ 50 000.

Lyder ikke så latterlig lenger, gjør det?

Hvis du starter en bedrift, er det derfor du ikke bør kaste bort ideene dine.

Alvorlige bedrifter som startet som vitser

Hvorfor er en potetutskriftsvirksomhet vellykket? Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg vil si det er fordi det er morsomt.

Tanken på vennene dine, familie eller fiender som mottar et notat som skrapes i Sharpie på huden av en potet er så dumt, det er morsomt. Og hipster millennials med en merkelig sans for humor har ingen mangel på disponibel inntekt for å støtte slik uberørt geni.

Fortell dem med en potet

"Fordi jeg er kreativ, skal jeg gjøre deg et tilbud," sa O'Leary før han slo en avtale med Bekhit for 10% av potetpakken.

"Det er vilt. Det er gøy. Jeg tror du vil flytte mye poteter, "la Robert Herjavec, som gjorde et konkurrerende tilbud som entreprenørene slått ned.

Potetparcel er ikke den eneste virksomheten som trives med en satirisk premiss. Det er ikke engang den eneste vellykkede potet-post virksomhet.

Anonym Potet, Mystery Potato, Tekst en Potet, Potato.gift, Tatergram og Potet i Posten, sendes også spuds skravert med anonyme meldinger. Murstein eller potet gir deg flere valg, og Mail en Spud hopper notatet og bare mailer en potet dekket i frimerker.

Hva mer kan du sende via e-post for profitt? Vises ut, mye - hvis du er villig til å irritere noen (tusen) mennesker.

Glitter bombe fiendene dine

Den virale prank nettsiden ShipYourEnemiesGlitter.com solgt i fjor for $ 85 000 etter at den opprinnelige skaperen bestemte seg for at han måtte gå videre fra det han trodde hadde vært en vitsbransel.

Nå sendes virksomheten alt fra stadigendende musikalske kort til ferske duftende lys til penisformede gummier.

Det er slags en søt måte å være en stor jerk på.

Send glede av årstidene

Med en barneskap lanserte entreprenør Kyle Waring to tjenester som bidrar til å spre ferie jubel gjennom posten.

Waring lanserte Ship Snow, Yo under en frodig Boston-vinter og oppfylte mer enn 150 bestillinger for en isolert snøkasse til kunder i varmere klima som ikke kommer til å nyte vinterlige måneder.

Etter snøen smeltet, fortsatte Waring venture med ShipFoliage.com, for å sende "håndsamlet og laget New England-løvverk" til oss uheldig saps omgitt av året rundt solskinn og grøntområder.

Virksomheten gjorde $ 5000 i salget sin første uke og har utvidet seg til å selge en rekke høstløvprodukter, inkludert smykker.

Gi noen det perfekte kjæledyret

Barn fra 70- og 80-tallet husker sannsynligvis det beste, men det er legender til resten av oss.

I 1975 slo skaperen Gary Dahl en stangsamtale til en blomstrende virksomhet: Pet Rock.

Du kan fortsatt kjøpe en Pet Rock i dag - kom igjen! Helligdager kommer, og hvilket barn egentlig ønsker en Nintendo DS i år?

Pet Rock er "det eneste kjæledyret du vil eie som du aldri trenger å gå, mat, bade, brudgom eller mindre", det kommer "ført opp til å" sitte "og" bli "."

Forretninger som er viktigere enn de var ment å være

Det handler ikke bare om pranks. Noen virksomheter startet på en lark og vokste inn i imperier som har forandret vår kulturelle samtale.

Her er noen av de bedriftene, hvis innflytelse vi ikke kunne ha spådd da de startet:

Jeg kan ha Cheezburger

"Jeg vil innrømme at du beskriver LOLcats i ord, høres helt ut, det er bilder av katter med morsomme feilstavede bildetekster på dem." Jeg kan ha Cheezburger-eier Ben Huh fortalte Sydney Morning Herald i 2008, da vi alle hadde blitt oppmerksomme på fenomenet.

Heralden kalte selv LOLcats en kjepp.

Venner Eric Nakagawa og Kari Unebasami lanserte jeg kan ha Cheezburger etter en intern vits i 2007, men nesten stenge den ned fordi de ikke kunne holde tritt med bølgen av innleveringer, rapporterte Wired i 2008.

Huh så potensialet på nettstedet og kjøpte det i 2008, og ble administrerende direktør for det nå store Cheezburger Network, som så hundrevis av millioner besøkende i måneden på toppen.

Huh gikk ned i fjor, da venture-backed selskapet var nå lønnsomhet.Hans tidlige refleksjon til Herald på nettstedet oppsummerer det nye språket bloggenettverket har skapt på nettet:

"Hvis du tenker på det, er du som, hvorfor er det morsomt, det er ingen grunn til at det burde være morsomt, men hvis du ser på nettstedet og du virkelig forstår kreativiteten til brukerne som kommer, er det fascinerende."

Savage Love

"I utgangspunktet var det bare en vits," fortalte Dan Savage Madison, Wisconsin's Isthmus av hans populære sexrådgivningskolonne "Savage Love."

"Som en homofil dude, skulle jeg skrive råd til rette mennesker og behandle rett sex og rette mennesker med samme forakt og avsky som de rette rådkolonne hadde alltid behandlet homofile og homofil sex med"

Han begynte å skrive kolonnen i 1991 mens han jobbet som nattleder ved Madison's Four Star Video and Fiction.

"Vitsen" tok av, skjønt. Savage satt bort "forakt" del av hans råd og lanserte en karriere som ekspert i seksualitet.

Leserne setter pris på hans frank og ofte snarky tilnærming til forholdsrådgivning. I løpet av 25 år har Savages suksess generert en podcast, flere bokhandler og aktivisten It Gets Better Project.

Ikke bare begynte "Savage Love" som en vits, men forfatteren - nå redaktør for "The Stranger", kolonnens opprinnelige hjem - ville aldri engang være forfatter.

Han tenker nesten ikke på seg selv som en forfatter, "som dreper folk som sitter på manuskripter eller prøver å bli publisert, og jeg svinger disse bøkene ut," sa han.

Yeah.

Facebook

Som vi har sett dramatisert i filmen "The Social Network", begynte Mark Zuckerbergs reise til infamy med hot-or-no-style programmet Facemash på Harvard University.

Programmet tegnet bilder fra online facebooks - årbok-lignende kataloger - av Harvards greske organisasjoner og inviterte andre studenter til å stemme på deres utseende.

Det var en veldig høyskole-gutt ting å skape, en ekte blockhead bevegelse når du tenker på det. Men hvis filmen er riktig, han hadde bare blitt dumpet, så ...

Vi ville absolutt ikke engang vite om Facemash hvis det ikke hadde gitt Zuckerbergs neste store ting: (The) Facebook.

Akk, det gjorde det. Nå er du og jeg og nesten 2 milliarder andre månedlige aktive brukere stole på nettstedet for å finne daglige nyheter, holde tritt med fetterens nyeste baby, slappe av på bilder av valper og salivate over videoer av fantomhender som forbereder mat vi absolutt aldri vil gjøre.

Den morsomste delen av denne vitsen er Facebook lager ikke noe av innholdet jeg nettopp nevnte.

Mens medieselskapene scoff ved å erklære Facebook en av dem, hevder den teknologifokuserte grunnleggeren at plattformen er et verktøy for brukerne å samhandle med hverandre - ikke et av de mest kraftfulle mediene i verden, som noen kaller det.

Det er et tech- eller media-selskap med en markedsverdivurdering på 350 milliarder dollar-med-en-B i dag.

Alt Zuckerberg ønsket å gjøre var å lage en enklere måte å se på bilder av varme (eller ikke) folk vi kjenner.

Din sving: Kan du tenke på andre gigantiske bedrifter som ble startet som en spøk?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar