Penger

California arbeidsgivere kan ikke lengre spørre jobbsøkere dette fryktede spørsmålet

California arbeidsgivere kan ikke lengre spørre jobbsøkere dette fryktede spørsmålet

Fra begynnelsen av året vil jobbsøkere i California ha en mindre seksjon å fylle ut på søknader og ett mindre intervju spørsmål å bekymre seg for når de møtes med potensielle arbeidsgivere.

Regjeringen Jerry Brown undertegnet en lønnsregistreringsregning i lov i forrige uke, gjør det ulovlig for arbeidsgivere å spørre søkere om deres tidligere lønn og fordeler, The Orange County Register rapporter. Loven trer i kraft 1. januar.

Dette er gode nyheter for alle som mener at de ikke bør dømmes basert på hvor mye penger de har gjort tidligere.

Ansatte som tidligere har akseptert lavere lønn, burde ikke måtte lide under et inntektsloft. Arbeidere som er villige til å betale lønn, bør ikke begrenses fra en stilling de ønsker bare fordi de pleide å tjene mer penger.

Også advokater sier at det vil bidra til å redusere kjønnslønnen.

"Kvinner som forhandler om lønn, må ikke kaste en hel historie om lønnsforskjell, sier regissørens forfatter, California Assembly Member Susan Talamantes Eggman.

Lover som forbyer arbeidsgivere å spørre om lønnshistorie, er allerede bestått i Massachusetts, Oregon og Delaware, The Orange County Register rapporter. Avisen noterte også flere byer, inkludert New York City, San Francisco, Philadelphia og Pittsburgh, har gjort det samme.

Kaliforniens nye lov krever også at potensielle arbeidsgivere kan oppgi et lønnsområde for den aktuelle jobben, bør en søker spørre om det, rapporter SFGate.

Dette gir jobbsøkere en overlegenhet når det gjelder lønnsforhandlinger fordi de allerede har den innvendige kunnskapen om hvor mye et selskap har budsjettert for stillingen.

Hvis du ikke bor i California (eller noen av de andre stedene som har forbudt å spørre om lønnshistorie), vil disse tipsene hjelpe deg med å håndtere det fryktede spørsmålet neste gang det kommer opp i et jobbintervju.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar