Penger

8 høytstående jobb du kan få uten å ha en bachelorgrad

8 høytstående jobb du kan få uten å ha en bachelorgrad

Når du tenker på et karrierevalg, sannsynligvis er det to ting som sannsynligvis betyr mest for deg: mulighet og lønn.

Og hva om du ikke har en bachelorgrad? Bare en annen hindring å vurdere i den tilsynelatende uendelige trengsel av jobbjakt.

Vel, vi ønsker å ta alt som er hardt å tenke på, så du kan fokusere på å finne din første eller neste karriere.

I forrige uke lanserte US Census Bureau en skattekiste av statistikk fra sin amerikanske fellesskapsundersøkelse i 2016. Vi har allerede funnet noen interessante godbidder, men det er også mye informasjon om hundrevis av jobber og hvor mye de betaler.

Vi så på jobbene som hadde den største veksten i Antall amerikanske arbeidstakere ansatt og årlig inntjening å komme opp med en liste over åtte jobber som skinnet i 2016.

Med vekst som det du vil se på denne listen, kommer disse karriereene å holde seg i det lange løp.

De mest etterspørselsjobber som ikke krever en bachelorgrad

Vi tok veksten i inntjening og sysselsetting og normaliserte dataene slik at vi kunne sammenligne epler til epler, og deretter rangere de 500 plussjobber som ble skissert av Census Bureau. Deretter kastet vi ut alle de fancy de som trenger en bachelorgrad å komme opp med denne listen.

1. Nail Technician, Shampooer eller Hudpleie Spesialist

Jobbvekst: 19,6%

Lønnsvekst: 9%

Så, klassifiserer Census Bureau jobben med den beste blandingen av vekst og inntjeningsøkninger som "diverse personlige utseendearbeidere." Si hva?

Ifølge US Bureau of Labor Statistics refererer dette bare til de som shampoo håret vårt før vi blir stylet og de som hjelper oss med å behandle oss med mani-pedis. Oh, og teknikere som hjelper deg med laser hårfjerning terapi.

For å bli en manicurist eller pedicurist, sjekk ut dine lokale statlige krav til sertifisering, og registrer deg i et kosmetikk- eller spikerteknikerprogram. Associated Skin Care Professionals bør komme i gang hvis du vil zap noen follikler.

Og som for shampooere? Kosmetologi skolen er sannsynligvis din beste innsats også.

2. Gulv, Gulv og Tile Installatører

Jobbvekst: 12,4%

Lønnsvekst: 10,7%

Gulvspesialister var i stor etterspørsel i fjor, sannsynligvis på grunn av brannmarkedet. Personlig har jeg alle slags backsplashes og gulv i huset jeg kjøpte i år.

Som mange veldig gode handelsjobber har de fleste bedrifter treningsprogrammer for arbeidslivet, ifølge BLS.

Seks av de største gulvorganisasjonene opprettet Advanced Certifications for Tile Installers, et program som tilbyr sertifisering i syv områder av flisinstallasjon. Hopp på denne vognen mens boligmarkedet fortsetter å trives.

3. Pest Control Worker

Jobbvekst: 15,2%

Lønnsvekst: 5,9%

Det er en skitten jobb, men noen må gjøre det. Og hvis du ikke bryr deg skumle crawlies, kan du bli en skadedyrsbekjempelse arbeidstaker rett opp i smuget ditt eller på loftet.

Du trenger ikke noe mer enn et videregående diplom og en sterk trang til å bringe rotter, kakerlakker og termitter til rettferdighet. Du vil sannsynligvis starte som en tekniker og få tre måneders trening på jobben, sier BLS.

Og med økningen av Integrated Pest Management, blir yrket grønnere. Det betyr at du kommer til å prøve ut alle slags alternative skadedyrsbekjempende teknikker, som myggefisk.

4. Bartender

Jobbvekst: 6,8%

Lønnsvekst: 6,9%

Det er ikke noe bedre enn en jobb der du får hjelp til folk. Og hvilken bedre hjelp er det enn en kald, stiv drikke og livsråd?

Betalingen er åpenbart ikke best, men bartendere er i stor etterspørsel akkurat nå. Kanskje det er alle orkaner og politiske nyheter.

Dette er en lett nok jobb til å fange - du trenger bare litt trening på jobben.

5. Bygg- eller bygningsinspektør

Jobbvekst: 5,3%

Lønnsvekst: 7,7%

En annen karriere som eksploderte takket være boligavdelingen, er bygg- og bygginspektørene. Også, du kommer til å være den første forsvarslinjen for villaeiere år før en naturkatastrofe som en orkan kommer sammen.

Det krever ingen grad, men du trenger erfaring i noen av byggebransjen til å bli en bygginspektør. Prøv noen av disse fantastiske infrastrukturjobbene hvis du vil gå den ruten.

Noen samfunnskollegier tilbyr kurs på konstruksjonsinspeksjon, ifølge BLS, så sørg for å sjekke ut din lokale institusjon.

6. Privatforsker

Jobbvekst: 3,8%

Lønnsvekst: 8,4%

Så du anser deg selv en ekte Dick Tracy etter at du var i stand til å implisere din kone i tilfelle av de manglende bilnøklene. Du kan vurdere en karriere som en privat detektiv.

Disse snoops arbeider for advokater, enkeltpersoner og selskaper som tilbyr overvåking, bakgrunnskontroller og til og med dypt dykkende offentlige rekord søk. Den beste delen: Du kommer nok til å jobbe for deg selv.

Du må kanskje ha en toårig grad i strafferettslig rett til å hoppe rett inn, men noen lærer på jobben i løpet av flere år, melder BLS.

Og hvis mennesker ikke egentlig er dine ting, kan du alltid bli et kjæledyrdetektiv.

7. Taxi, Uber eller Lyft Driver

Jobbvekst: 13,8%

Lønnsvekst: 1,8%

Hvis du trenger bevis for at du kan få banken til å kjøre folk rundt, se ikke lenger enn dette paret som gjorde $ 1500 i uken kjøring for Lyft.

Selv om betalingen ikke har spikket over bordet, er det tunge krav til drosjesjåfør og sjåfør akkurat nå, spesielt med oppgangen til Uber og Lyft.

Som taxi eller limo driver trenger du et førerkort sammen med en spesiell sertifisering. Her er hvordan du melde deg på med Uber eller Lyft.

8. Rørlegger, Pipefitter eller Steamfitter

Jobbvekst: 8,2%

Resultatvekst: 4,1%

Rørleggere, pipefitters og steamfitters reparerer, vedlikeholder og i utgangspunktet sannsynligvis alle byggeprosjekter i USA, installere rør som bærer vann eller kloakk, gass eller andre viktige verktøy.

En lærling er den beste måten å få på rette for denne jobben.

United Association, en sammenslutning av rørleggere, pipefitters, sveisere og serviceteknikere, har ressurser på sitt lærlingsprogram.

Hvis en landsdekkende mulighet for en av disse jobbene kommer til å dukke opp, kan du være sikker på å finne den på The Penny Hoarder Jobs-siden på Facebook.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han kan ikke slutte å le forestille seg de morsomme måtene å kombinere noen av disse karriere. Prøv det.

Skrive Inn Din Kommentar