Penger

Slik får du et løft: 6 strategier som vil hjelpe deg med å tjene mer penger

Slik får du et løft: 6 strategier som vil hjelpe deg med å tjene mer penger

Er du verdt mer enn du er betalt? Hvis du tror det, har du bedt om en heve?

Nylige undersøkelser viser at 59% av arbeidstakerne er redd for å be om en økning, likevel Nei arbeidsgivere rapporterer skyte eller demote en ansatt for å spørre. Med andre ord, det kan ikke skade å be om mer penger, så lenge du har gode grunner til å støtte forespørselen din. Å øke inntekten ved din nåværende jobb er en av de enkleste måtene å tjene mer penger, og kan ofte være lukrativt.

Konvensjonell visdom dikterer noen grunnleggende forberedelser du bør ta før du ber om en høyning, for eksempel å undersøke lønn for lignende jobber. Men det er også flere flere strategier du sannsynligvis ikke har vurdert. Vi kommer til disse ideene, men de brukes best sammen med følgende prøvde og sanne trinn.

1. Forskning og Forbered

Jo bedre forberedt du er for samtalen, jo mer sannsynlig er du å høre et positivt svar. Du trenger kanskje ikke fire til seks måneders forberedelse, som jobbtrener Joel Garfinkle antyder, men du kan ikke nærme deg sjefen din uten en plan. Du må vite hvor mye du rimelig nok kan be om, og hvordan du ber om det.

Så hvor mye er du verdt?

Bureau of Labor Statistics samler lønnsdata for over 800 yrker. Finn jobbtittelen på listen som passer best til hva du gjør, og du finner gjennomsnittlig time og årslønn. Klikk på tittelen (hvis den er koblet) for flere detaljer.

For eksempel viser "matematiker" -dataene et årlig gjennomsnitt på $ 103,310, men når du klikker gjennom, ser du de føderale regjeringens matematikere gjennomsnittlig $ 107.630 per år, mens matematikere som arbeider ved høgskoler og universiteter, lager $ 78 500 årlig.

Nasjonale gjennomsnitt er et sted å starte, og du kan finne noen tilleggsinformasjon på nettsteder som Payscale.com, eller Glassdoor.com. Men å snakke direkte med jevnaldrende i lignende stillinger og se på faktiske stillinger hvis de nevner lønn, kan være enda mer nøyaktige, foreslår Molly Triffin på LearnVest.

Når du har en ideellønn for lignende arbeidsplasser, kan du begynne å lese hvordan du forhandler med sjefen din. Selv om forespørselen din er helt rimelig og fortjente, hvordan du spør gjør en forskjell. Som en del av forberedelsene til dette vil du gjøre følgende ...

2. Link din forespørsel til din ytelse

Åpenbart, før du ber om en høyning, må du vurdere arbeidet ditt for å sikre at du har gjort en god jobb. Hvis du har konsekvent hørt god tilbakemelding eller slår målene dine, er du på rett spor.

ABC News snakket med forhandlingsekspertene som stod på "Shark Tank" om hvordan å få en høyning. Ikke overraskende trodde de at kompensasjon skulle knyttes til ytelse. Her er hva de hadde å si:

Robert Herjavec: "Det handler om hva du kan gjøre for selskapet ... Og folk som løser problemer får betalt mer."

Barbara Corcoran: "... sørg for at sjefen vet alle små ting du gjør utover."

Daymand John: "Du må vite hva sjefen din trenger ... Og hvordan passer du til en del av den løsningen?"

Det er best hvis du direkte kan knytte arbeidet til en økning i salg eller fortjeneste, men i det minste gi bevis for at selskapet gjør det bedre på grunn av innsatsen din, og prøver å være spesifikk. Corcoran påminner ansatte om at "å spørre om en heve er en salgsjobb."

3. Tid din forespørsel rett

Du har gjort din forskning og forberedelse, skapt et argument for høyere lønn, og planlagt din "salgskonkurranse" til sjefen. Men når er det beste tidspunktet å be om en høyning?

Jobbtrener Joel Garfinkle anbefaler å unngå å spørre om en heve på mandager. Han foreslår følgende som de beste tider for å forhandle om oppgangen din:

  • Etter at du har fullført et stort prosjekt
  • Når du har fått mer ansvar
  • Etter en stor seier, for eksempel å signere en stor klient
  • Etter en økning i synlighet eller statur
  • Like etter at du sparer selskapet mye penger
  • Når sjefen din er i godt humør
  • På et tidspunkt når stressnivået er lavere på arbeidsplassen din

Dine tre hemmelige våpen

La oss nå se på de tre strategiene du sikkert ikke har vurdert. Bruk dem i tillegg til trinnene som er skissert over, ikke i deres sted.

4. Be om et oddetall

Når vi bruker mer presise eller "uvanlige" tall i forhandlinger, oppfattes vi som bedre informerte, ifølge forskning utført på Columbia Business School. Det ber om motløsere med mindre forskjeller. Forsøkene involverte deltakere som forhandlet kjøpet av en bruktbil. Fra og med et fint runde nummer førte kjøperne til å betale gjennomsnittlig $ 2.963 mer enn sine innledende tilbud, mens de som brukte et mer presis nummer for å starte forhandlinger, betalte i gjennomsnitt $ 2 256 mer enn deres første tilbud. Angi et uvanlig antall hjalp kjøpere med et gjennomsnitt på $ 707!

Disse funnene kan godt oversette til andre typer forhandlinger. For eksempel, hvis du sier at du vil ha en høyning på $ 55 000 per år, kan sjefen din redusere til $ 50 000 i sin motoffer.Be om $ 54.850, eller noe tilsvarende nøyaktig lydende nummer, kan øke sjansene dine for å ende opp med $ 53,000.

"Vi tror ofte at et høyere anker er veien å gå," fortalte lederens forfatter for The Wall Street Journal. "Men du risikerer å forstyrre folk hvis du er for ekstrem. Vi fant at du kunne være mindre ekstreme hvis du var presis og fortsatt gjør det bedre til slutt. "

5. Bli en spesialist

Forfatter og gründer Brian Horn foreslår at han bruker en strategi som han kaller "mikrospesialisering." Han sier, "Jo mer spesialisert du får, desto mindre konkurranse du har og jo mer penger du kan kreve." Han har en fem-trinns prosess for å bli spesialist , som gjør deg de ekspert i noen nisje i din bransje og bedrift.

For eksempel, hvis du jobber som salgsrepresentant for utendørsutstyr, kan du lære alt som er å vite om utstyrsbehovene til Boy Scouts og andre ungdomsprogrammer. Denne kunnskapen kan hjelpe deg med å gjøre salg av store mengder, men det gjør deg også til en fyr hvis for eksempel en programdirektør har spørsmål om ryggsekker.

Som selskapsspesialist i et gitt område er du ikke så lett å erstatte som andre ansatte. Det gir deg mer innflytelse når det gjelder å forhandle om en høyning. Faktisk, Horn antyder at det til og med kan tjene deg en heve uten å måtte spørre.

6. Dra nytte av verktøy

Du trenger ikke nødvendigvis å gjøre alt selv. God hjelp kan gjøre forskjellen mellom en $ 6000 heve eller "Vi snakker om det neste år."

Noen nyttige verktøy er gratis. For eksempel belaster GetRaised.com deg ikke for å angi informasjonen din og få tilgang til sakkyndig hjelp og veiledning. De sier at prosessen har resultert i en gjennomsnittlig høyning på $ 6,726 for brukere.

For $ 29.95 til $ 79.95 tilbyr Salary.com en personlig lønnsrapport som gir deg verktøyene for å forhandle med tillit. Du kan se en utvalgsrapport gratis, noe som kan være nyttig, selv om du ikke kjøper tjenesten.

Hvis du er villig til å bruke litt mer på en potensiell høyning, kan du vurdere å ansette en jobb eller karriere coach. Du kan betale $ 100 per time for en konsultasjon, men det kan være verdt det hvis treneren hjelper deg med å øke inntektene dine vesentlig.

Din sving: Hvilke strategier har du brukt til å spørre om en høyning? Hva har vært mest vellykket?

Skrive Inn Din Kommentar