Penger

3 måter Studentlånstjenesten kan skru deg i tilgivelsesprogram

3 måter Studentlånstjenesten kan skru deg i tilgivelsesprogram

De første studielåntaktakerne hvis gjenværende gjeld forsvinner takket være Public Service Loan Forgiveness programmet nærmer seg slutten av deres tiår lange engasjement.

Fra 2016 var over 500 000 personer registrert for programmet, og 62% tjent mindre enn $ 50.000 i året som jobber med offentlig tjeneste. Det betyr at mange avhenger av programmet for å lette byrden av studielånene.

Men mange låntakere som trodde at deres gjeldsforpliktelser snart ville være borte, kunne ende opp med tusenvis mer enn de hadde forventet på grunn av problemer med lånetjenestene, ifølge en rapport fra Consumer Financial Protection Bureau.

Hvordan forpliktet til offentlig tjeneste Loan var ment å fungere

Offentlige tjenester Loan Forgiveness programmet begynte i 2007 for å oppmuntre høyskole kandidater til å vurdere karrierer i offentlig tjeneste, som pleier å betale mindre enn privat sektor jobber.

Det gir studentene mulighet til å finansiere utdanningen som kreves for å jobbe i offentlige tjenesteområder som undervisning, rettshåndhevelse eller folkehelse uten å bekymre seg for gjeldsberg.

Låntakere samtykker i å jobbe i offentlig tjeneste eller for et nonprofit i minst 10 år mens de gjør inntektsdrevne innbetalinger. Etter de ti årene vil deres gjenværende føderale studentgjeld bli tilgitt. For den første klassen av enrollees, slutter det tiåret i oktober.

De som allerede er på vei for tilgivelse, kvalifiserer fortsatt for å få slatsene tørket rent, selv om det nye budsjettet som Trump-administrasjonen foreslår, kan sette programmet på huggblokken for fremtidige kandidater.

Men som kandidater som er innmeldt i programmet, kommer nærmere til å eliminere deres gjenværende gjeld, går de inn i problemer, ifølge CFPB.

3 vanlige klager om det offentlige forvaltningslånet tilgivelsesprogram

Mellom mars 2016 og februar 2017 mottok CFPB ca 7.500 klager om private studielån og ytterligere 2 200 klager om innkreving av private og føderale studielån.

CFPB minte disse klagene for de mest presserende bekymringene om selskapene som betjene lån som var innlemmet i Public Service Loan Forgiveness-programmet.

Her er de tre vanligste problemene som CFPB uthevet:

1. Falsk eller ufullstendig informasjon fra tjenesteleverandører om Loan Forgiveness Eligibility

Låntakere fortalte CFPB at de rutinemessig mottok ufullstendige eller unøyaktige opplysninger om deres kvalifikasjon for Public Service Loan Forgiveness programmet.

At mangel på pålitelig informasjon kan bety flere tilleggsbetalinger for enkelte låntakere.

"For eksempel rapporterte en låner at hans tjener ikke kunne fortelle ham at han trengte å konsolidere sine lån for å være på rette spor for å få tilgivelse til etter at han forlot militæret, noe som medførte at ingen av hans militærtjeneste ville telle," ifølge CFPB .

2. Forsinkelser og feil Kving låntakere å gå glipp av kvalifiserte betalinger

For å delta i inntektsdrevet tilbakebetaling må låntakere som er inntatt i Forsikringsprogrammet for offentlig tjeneste, sende inn oppdatert inntekt og husholdningsinformasjon hvert år.

Til tross for at de nødvendige papirene ble levert til rett tid, rapporterte låntakere om forsinkelser og feil som resulterte i at deres servicere satte dem i overbærenhet - som forhindrer dem i å foreta betalinger som til slutt vil kvalifisere dem til tilgivelse.

3. Uforklarte jobbsertifiseringsproblemer

Endelig fortalte låntakere CFPB at servicere nektet sertifiseringspapiret som var nødvendig for å bevise at de jobber i et offentlig tjenestefelt uten forklaring, selv når låntakeren jobbet i et felt som burde ha kvalifisert.

På papir betyr det at det blir slik at låntakere ikke lever opp til de 10 årene som er offentlige tjenester. Eventuelle innbetalinger som sendes på den tiden, teller ikke i forhold til de 120 betalinger på tid som trengs før lån kan bli tilgitt.

"Noen låntakere rapporterte at de tror de oppfyller programmets krav, men mottar feilaktig avslag fra servicere når de prøver å spore deres fremgang," rapporterte CFPB. "Låntakere klager også på at de ikke vet hvordan man skal gjøre noe for å rette en feil fordi deres servicer ikke forklarer fornektelsen."

Hva du trenger å gjøre hvis dette skjer med deg

CFPB har også oppført noen tips for å hjelpe låntakere til å navigere i prosessen, selv når deres servicere faller ballen.

For det første foreslår CFPB at du har de riktige typene lån. Bare føderale direkte lån kvalifiserer til tilgivelse. Hvis du har noen annen låne type, kan du være i stand til å konsolidere lånene dine.

Du vil også forsikre deg om at du har riktig studielåns tilbakebetalingsprogram. Mens utvidede tilbakebetaling planer ikke kvalifiserer, inntekts-drevet tilbakebetaling planer gjør. I tillegg kan inntektsdrevne planer gjøre at betalingene dine er lave som $ 0 i måneden.

Til slutt minner CFPB låntakere til send inn en arbeidsgiver sertifiseringsskjema for å bevise at du jobber med en kvalifisert jobb og beholder hver bit papirarbeid du sender inn. Det ville være en feil å stole på din servicer for å holde rede på det for deg.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar