Mat

De forvirrende matene selges for datoer handler om å bli mye mindre forvirrende

De forvirrende matene selges for datoer handler om å bli mye mindre forvirrende

Vi vet alle at matavfall er et problem.

I 2010 bortkastet amerikanerne mer enn 133 milliarder pund av mat. Det er mange poteter.

Jeg kommer ikke til å lyve - jeg har nylig kastet en hel beholder med yoghurt fordi det var noen dager etter "selg for" -datoen på etiketten. Jeg sjekket det ikke en gang først.

Den triste sannheten er imidlertid at datoene på matetiketter ikke nødvendigvis betyr at maten er dårlig.

Siden jeg ikke er utdannet nok på betydningen av containerens dato, savnet jeg nok en nesten full yoghurtbeholder som fortsatt var trygg å spise.

Men vi vil endelig få noen avklaring på de forvirrende salgsdatoene. Forhåpentligvis vil det bidra til å redusere det massive matavfallsproblemet og spare oss alle penger i det lange løp.

Selg-etter datoforvirring

Datoer på matetiketter kan være utrolig misvisende.

Vi har nylig delt en artikkel om de ulike salgsdatoene og hva de egentlig betyr. For å oppsummere, blir 10 forskjellige setninger brukt til å beskrive datoer på matetiketter, inkludert "selge av" og "best før".

Metodikken rundt disse setningene har imidlertid ikke alt å gjøre med om maten er forgjengelig. Faktisk, noen av dem er bare flat-out gjetninger når forbrukeren vil nyte produktet mest eller når det ikke lenger ser bra ut på hyller.

Næringsmiddelindustrien tar endelig skritt for å avklare disse datoene.

Food Marketing Institute og Food Manufacturers Association har nylig annonsert et initiativ for å implementere frivillige standardiserte etikettforskrifter for å stoppe forvirringen rundt matlabeldatoer.

Produsenter vil nå bli oppfordret til å bruke to setninger: "bruk av" og "bedre hvis brukt av." "Bruk av" refererer til mattrygghet og brukes til å markere når forgjengelige matvarer ikke lenger skal forbrukes; "Beste hvis brukt av" vil indikere når maten vil smake best.

Dagligvarehandlere bør ikke umiddelbart forvente å se disse endringene. De er også helt frivillige, så ikke alle produsenter kan implementere dem. De som bestemmer seg for å bruke setningene, har til 2018 å gjøre det.

Denne innledende push for frivillige standarder er et forsøk på å sette press på føderale regulatorer, som igjen kan bidra til å forhindre amerikanere i å kaste bort $ 165 milliarder verdt mat hvert år, rapporterer naturressursforsvarsrådet.

For å sette det i perspektiv, kunne et hushold på fire spare $ 1,350 til $ 2,275 per år bare ved å redusere matavfallet.

Forhåpentligvis disse forenklede salgsdato etiketter hjelp!

Din sving: Hva synes du om disse nye endringene til salgsdatoer på matemballasje?

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist ved The Penny Hoarder og en senior ved University of Tampa. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.


Skrive Inn Din Kommentar