Penger

Mystery Shopper Pass på: Slik unngår du å falle for en svindel

Mystery Shopper Pass på: Slik unngår du å falle for en svindel

Enten du er en høyskole student, hjemme hos foreldre eller pensjonist, er mystery shopping en morsom og legitim måte å tjene litt ekstra penger på - noen ganger mye av ekstra penger.

Jeg har gått mye mysterier i løpet av de siste årene (men ikke i nærheten av 5000 ganger!) Og virkelig likte meg selv.

Den ene tingen jeg ikke likte, er imidlertid snublet over mystery shopper svindel. Heldigvis har det ikke skjedd ofte, men jeg må fortsatt være oppmerksom på skyggefulle handlingsjobber - og det burde du også.

Mystery shopper con artister vil alltid lure seg over internett, så det er viktig å vite hvordan de fungerer.

Den vanligste Mystery Shopper Svindel

Som de fleste ulemper kommer mystisk shopper svindel i alle slags former og størrelser. Her er noen av de vanligste som du kan støte på.

"Oops Vi Overbetalt Deg" Scam

En av de vanligste mystery shopping svindel involverer å få et offer for å gi opp navn og postadresse, tilsynelatende slik at den falske selskapet kan fremme shopper litt penger for en konsert.

Når offeret mottar en innsjekk i et beløp som er større enn de ventet, forteller Fake Company at de skal sette det inn på sin personlige bankkonto og ta tilbake overbeløpet.

Du gjettet det. Tjekken hopper og offeret er ut, uansett hva penger de koblet til Fake Company, aldri å bli sett på nytt.

US Postal Service advarer mot en lignende svindel som involverer uønskede sendinger fra svindlere som inviterer deg til å bli en mystery shopper.

Pass på å sjekke ut kopien av en faktisk falsk sjekk og et brev for å se hvor overbevisende disse kontekstene kan være.

"Betal oss for å finne deg de beste butikkene" Scam

Denne konseptet spiller på vårt naturlige ønske om å ha veiledning som navigerer gjennom hundrevis, om ikke tusenvis av mystiske shoppingjobber som er tilgjengelige over hele Internett.

Disse falske selskapene lover å finne de beste, høyest betalende og morsomme jobbene i ditt område - mot et gebyr.

De kan hevde å ha spesielle søkemuligheter, tilgang til mysterybutikker som ikke annonseres på nettet eller rekruttere for kjente mystery shopping-selskaper.

Tror du ikke på det.

Anerkjennelige mystery shopping selskaper bruker ikke rekrutterere, gjemmer jobber fra søkere eller krever spesielle søkeverktøy å finne.

Slipp disse svindlere som radioaktivt avfall.

Den "Oddly Specific Invitation" Scam

AARP, som sporer alle slags svindlere gjennom sitt Fraud Watch Network, sier falske mystery shoppinggigs har eksistert en stund.

"Én måte svindlere fant mange av sine ofre i løpet av lavkonjunkturen, var gjennom arbeidsstyrelser hvor folk kunne legge igjen sine CVer, sier Amy Nofziger, regional direktør for AARP Foundation.

"Svindlere vil bruke disse til å tilpasse banen til bestemte jobbsøkere, som går inn i jobbsøkerens tidligere erfaring," sier hun.

"De bruker fortsatt disse metodene i dag."

"Lag $ 9000 i måneden!" Scam

Du vet at vi elsker mysteriumshopping her på The Penny Hoarder HQ, selv om vi ved et uhell mislykkes på det.

Flere av oss gjør det som en sidekast, men vi vet at vi ikke kommer til å bli rik gjør det.

Sann, noen butikker kan netto deg hvor som helst fra $ 45 for å sjekke ut en kirke opp til så mye som $ 100 for å handle for en trenchcoat.

Men disse mulighetene er sjeldne.

De fleste mystery shopping jobber du mer som $ 10 - $ 20 per gig, eller bare litt gratis sprut (hei, det er bra nok for meg).

Bevæpnet med den kunnskapen, vær svært skeptisk overfor et selskap som lover at du skal tjene nok penger til å kjøre rundt i en Lexus mens du pusser kaviar ved stoplys bare ved å handle undercover.

Beskytte deg mot Mystery Shopping Svindel

Nye mystery shopping svindel dukker opp hele tiden, så ditt beste forsvar er en god forseelse.

Når du bestemmer deg for å søke om mystery shopper jobb eller løpe bort som håret ditt i brann, hold disse tipsene i bakhodet.

1. Forskning. Så forskning litt mer

Du visste sikkert sikkert at jeg skulle fortelle deg å gjøre leksene dine, men det er faktisk nummer én måte å beskytte deg mot svindel.

Ikke vær redd for å gå alle Sherlock på firmaet du tenker på å registrere deg for.

Sjekk ut dem med Better Business Bureau, kjør dem gjennom BBB Scam Tracker, og skriv navnet deres i nettleserens søkeverktøy for å se hva som dukker opp. ("[Bedriftsnavn] svindel" er en spesielt nyttig søkestreng.)

Vår Facebook-fellesskapsside er også et flott sted å snakke med andre hjemmebaserte arbeidere om deres mystery shoppingopplevelser.

2. Gjør ikke svar på Mystery Shopping Companies som finner deg

Ikke svar på uønskede e-postmeldinger om mystery shoppinggigs, uansett hvor fristende de virker. Toss mystery shopper snail mail du ikke sendte for og henge på selskaper som ringer deg ut av det blå.

Anerkjennelige mysteriumshoppingfirmaer bruker ikke penger og tid på å rekruttere kunder gjennom kaldt anrop og e-post til tilfeldige mennesker rundt om i landet.

3. Hold din hardt opptjente penger

Vil du gjøre penger som en mystery shopper, ikke bruke det.

Eventuelle mystery shopping selskap som ber deg om penger i bytte for plomme oppdrag, søknad avgifter eller bakgrunnskontroller har ikke dine beste interesser på hjertet.

Federal Trade Commission sier det best: "Husk at legitime selskaper ikke gjør det lade folk til å jobbe for dem - de betale folk til å jobbe for dem. "

Hva å gjøre hvis du ser en Mystery Shopping Scam

Hvis du ser hva du synes er et falskt mysteriumshopping selskap under jobbsøkingen, ikke bry deg om å prøve å ringe dem ut.

I stedet rapporterer du dem!

  • Bruk rapporteringsverktøyet for BBB Scam Tracker
  • Fortell din statsadvokat
  • Advarsel Federal Trade Commission
  • Ring AARP-svindelvakthjelmen

De er ekspertene i å håndtere denne typen ting, så fil en rask klage og kom tilbake til virksomheten for å finne en legitim mystery shopper jobb.

Nofziger notater mystery shopper svindel kan skje når som helst, men forekommer hyppigere under økonomiske nedturer og på bestemte tider av året.

"Vi ser ofte en uptick i løpet av ferien, når folk ser for å få litt ekstra inntekt for feriehandelen," sier hun. "Svindlere vil ofte bruke samme sesong som en måte å høres mer legitim på ved å utnytte de ekstra menneskene som trengs for disse hemmelige shopperposisjonene i løpet av ferien, fordi selskapene vil sikre god kundeservice.

Nofziger sier årvåkenhet og forbrukerutdanning er de beste våpen mot å falle for falske mystery shopper-konserter.

"Disse svindlere er veldig kloge på hva de gjør og på måter de lure folk på."

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Den beste mystery shopper-konserten hun noen gang landet, var en fullstendig makeover på en fancy varehus. Hun måtte holde leppestiftet.

Skrive Inn Din Kommentar