Penger

Nyt skriving? Tjen opp til $ 750 i uken skriving for disse nettstedene

Nyt skriving? Tjen opp til $ 750 i uken skriving for disse nettstedene

Før jeg ble en fullverdig frilansskribent med egne klips og klienter, skrev jeg for innholdssider. Jeg skrev hvordan artikler, oppskrifter, produktkopi og mer, alt uten bylinje eller annen form for offentlig anerkjennelse.

Jeg snublet inn i innhold som ble skrevet rent ved et uhell; Jeg så et innlegg på Reddit som tyder på at folk som visste hvordan de skulle skrive, kunne gjøre anstendig penger til å jobbe for Crowdsource. Jeg visste hvordan jeg skrev og jeg trengte penger, så jeg søkte på.

Hvis du vet hvordan du skriver og du trenger penger, kan du også gjøre $ 600 i uken eller mer, skrive for innholdssider. Vær oppmerksom: du må skrive mye å tjene $ 600 i uken, men det er ikke vanskelig. Alt du trenger å gjøre er å sette ett ord etter hverandre, om og om igjen.

Hva er innholdssider?

Begrepet "innholdsside" refererer til ethvert selskap som ansetter et stort antall frilansskribenter for å generere innhold - alt fra 400 ord artikler til 200-ord produktbeskrivelser. Fordi disse nettstedene bruker et stort antall forfattere til å kutte ut en enorm mengde innhold på daglig basis, blir innholdswebsteder ofte kalt "innholdsmøller".

Vent, hva er innholdet?

Noen typer skriving er utformet for å fremheve forfatterens personlighet og kompetanse. Personen som skriver, er minst like viktig som informasjonen blir formidlet. Som du blir kjent med meg, for eksempel, skal du søke etter mine innlegg på The Penny Hoarder, bare fordi du vet at jeg har noe interessant å dele.

Innhold, derimot, er ment å være anonymt. Disse nettstedene betaler for informasjon, men ikke personlighet, og du må skrive på en slik måte at du ikke skiller seg fra noen annen innholdskritiker.

Du må ofte følge ekstremt strenge stilguider, som er vanskeligere å skrive enn grammatikkspørsmålene på SAT. Ta for eksempel den lette bomullspolyskjorten du kanskje har på deg akkurat nå. Er den skjorten kalt:

  • En t-skjorte
  • En t-skjorte
  • En tee-skjorte
  • En teeshirt

Bare ett av disse svarene er riktig, og som innholdsforfatter må du vite hvilke svar som er riktig, hver gang. (Svar: T-skjorte!)

Slik bruker du innholdswebsteder for å tjene penger

Så hvordan tjener du penger på disse nettstedene? Det første trinnet er å få akseptert av et innholdsside. De best betalende nettstedene er veldig kresne om forfatterne de velger, og krever at du sender inn en skriftlig prøve som følger stilveiledningen til brevet.

Noen typer innholdssider har færre hoops å hoppe gjennom, men det er de som sannsynligvis bare betaler 1 eller 2 cent et ord. Som en generell regel, hvis du ikke tjener minst 3 cent et ord, slipper du tiden din.

Det andre trinnet er å velge oppdrag som du kan skrive raskt uten mye mer forskning. Innholdssider vil ofte ha artikler om alt fra skjønnhets tips til bilpleie. Hvis du vet mye om hvordan du velger den beste leppestiften for hudtonen din, men ikke vet noe om hvordan du bytter et flatt dekk, er det ganske klart hvilket oppdrag du bør velge først.

Det tredje trinnet er å skrive mye innhold. Ved 3 cent et ord, må du skrive 5000 ord om dagen for å tjene 150 dollar om dagen og 750 dollar i uken. Det er selvfølgelig en heltidsjobb. Du kan enkelt tjene ekstra $ 100 eller $ 200 i uken ved å skrive noen artikler hver kveld, men hvis du trenger å tjene et heltids levende skriftlig innhold, må du være forberedt på å skrive mye av det.

Du bør også sørge for at du er registrert for tre eller fire forskjellige innholdssider, slik at du raskt kan bla mellom dem og velge de oppgavene som er enklest å fullføre.

Hvilke innholdssider er de beste?

Dette er et vanskelig spørsmål fordi nye innholdssider ser ut til å komme opp hver dag, og jeg har ikke utforsket dem alle.

Jeg har hatt stor suksess med Crowdsource, og jeg skriver fortsatt jevnlig innhold for dem når jeg er mellom andre frilansningsklienter. De er veldig spesielle om deres forfattere, så sørg for at du studerer stilveiledningen grundig før du søker.

WritersDomain har nylig endret artikkelkravene sine for å gjøre dem bedre for forfattere. Det er verdt å søke på deres nettsted også - og de er nesten like spesielle som Crowdsource, så vær oppmerksom på rubrikkene dine når du fullfører din første applikasjon.

Som for resten: det er mange muligheter der ute. Bruk din spidse sans. Hold deg unna alt som ber deg om å fremstille produktanmeldelser (faktisk, vær borte fra noe som ber deg om å fremstille noen form for informasjon). Prøv å jobbe for minst 3 cent et ord.

Og vær så klar til å skrive mer enn du noensinne har skrevet før.

Din sving: Har du skrevet for et innholdsside, eller vil du? Fortell oss om din erfaring i kommentarene!

Nicole Dieker er frilans tekstforfatter og essayist. Hun skriver regelmessig for The Billfold i krysset mellom frilansskrift og personlig økonomi, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, Yearbook Office og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar