Penger

Karaoke Star? Disse musikalske talentene kan tjene deg opp til $ 300 i uken

Karaoke Star? Disse musikalske talentene kan tjene deg opp til $ 300 i uken


Noen ganger etter at du tok opp fløyten i fjerde klasse, falt musikkkarrieren av banen til stjernen. Kanskje du har vært cruising karaoke barer venter på å bli oppdaget, eller du ignorerer at fiolin fanget i sitt tilfelle i toppen av skapet ditt.

Glem å prøve å gjøre det stort på reality-TV og komme på jobb med å lage musikk på fritiden. Med litt kreativitet kan du tjene en betydelig sideinntekt, kanskje til og med $ 300 per uke.

Så hvordan tjener du penger som deltidsmusiker? Slik gjør blogger, podcaster og musiker Craig Allen det.

Spill for lidenskap først

Gitaristen Craig Allen opprettet The Weekend Musician-fellesskapet som et trygt fristed for støtte til deltidsmusikere. "Forsøk på å tjene penger på din lidenskap er utrolig vanskelig ... Men jo raskere kan du vokse opp og innse at det bare er en annen måte å støtte deg selv og opprettholde din lidenskap, desto raskere begynner du å finne måter å tjene penger på," foreslo han.

Hvis du ikke skal ha det bra med en liten sideinntekt, er det ikke verdt å stille inn instrumentet ditt. Men hvis du holder opp med din musikalske side, stimulerer og inspirerer deg, så er du klar til å rocke.

Bo ut av barer

Steder som barer sannsynligvis vil ta mesteparten av inntektene dine - eller til og med regne deg hvis du ikke er i stand til å trekke inn attendance nivået de vil, forklarte Allen.

Løsningen? Prøv å holde seg utenfor barer. I stedet, spill i musikk fans hjem. "House konserter er det beste alternativet for å betale konserter, og de er så mye lettere å bestille enn noe annet jeg har prøvd," sa Allen. "Det er ikke noe tradisjonelt spillested som tar et kutt på billettsalget ditt. Du kan få noen hundre dollar til å spille for bare 20 personer hvis de gir deg $ 10 på døren og alle kjøper en CD - som de vanligvis gjør." (Som denne ideen ? Klikk for å tweet det.)

Små arenaer kan også fungere til din fordel. "Sjansene dine for å få [et publikum] til å bli en langsiktig fan er mye større [på et lite sted] enn å spille for en tom eller til og med overfylt bar," sa han. Med omhyggelig nettverk kan en huskonsert bli til en konsert som spiller en bakgårdsgrill, eller et akustisk sett på et bryllupsmøte.

Er du ivrig etter å legge ideen om en intim konsert til vennene dine? Ta til gatene. Noen store byer, som New York, har programmer som gir musikere muligheten til å spille i tunnelbanestasjoner. I de fleste tilfeller handler det bare om å velge ditt favorittopptatte hjørne eller hoppeklokke. Mens bare en brøkdel av forbipasserende kan slutte å se på eller ta et visittkort, er det kommende publikum relativt fanget - og massivt. En street performer fortalte PolicyMic at hun på en god dag tjener opp til $ 70 per ytelse time.

Mix og match

Kanskje du har en jevn, enkel oppgave hver uke, men det gir bare $ 50. Hvordan kan du øke inntektene uten å avslutte dagjobben?

Låtskriveren David J. Hahn staver det ut i et fortell-alt blogginnlegg: det handler om å ha alternativer. Koble sammen med en kirke som har god musikk og komme inn i deres rotasjon av musikere; Du kan gjøre $ 100 per tjeneste. Eller ta på noen få studenter hvis du har tålmodigheten; på $ 50 per leksjon, kan det virkelig legge opp! Ved å variere arbeidet ditt, vil du holde deg skarp som musiker og få mest mulig ut av din begrensede ytelsestid.

Alltid være å fremme

Fra å legge om deksler på YouTube for å finne en favoritt åpen kveld, må du huske at ikke-betalende konserter (se også: spill for lidenskap først) kan føre til litt penger. "Hvis du er kunnskapsrik nok, kan du likevel få nyhetsbrev tilmeldinger ved hvilket som helst konsert, som kan oversette til albumsalg eller publikumsfinansiering fans nedover veien," bemerket Allen. "Hvis vi musikere er villige til å bruke den samme kreativiteten, legger vi inn i vår musikk til vår selvfremmende kampanje, det er mange nye veier der inntekter kan genereres."

Støtt din kunstnerfellesskap

Ikke vær redd for å snakke om talentet ditt - ikke bare for å dyrke nye former for inntekt, men også å bygge fellesskap med andre artister. "Når kunstnere bare har en DIY-mentalitet, blir de iboende begrenset, men ved å vedta en" DIT "(gjør-det-sammen) mentalitet, vil de bli overrasket over hvor mye støtte de får fra folk som allerede er investert i dem som folk, sa Allen. Å holde følge med medarrangører eller musikentusiaster kan åpne dører for konserter, samarbeid og andre muligheter.

Din sving: Har du noen gang vurdert å vende ditt musikalske talent til kontanter? Hvordan ville du gå om det?

Lisa Rowan er forfatter og redaktør i Washington, D.C. Hun er en selvutnevnt karaoke dronning.

Skrive Inn Din Kommentar