Penger

Hvordan 4 Freelance Resume Writers Tjen penger (One Made $ 320K i fjor!)

Hvordan 4 Freelance Resume Writers Tjen penger (One Made $ 320K i fjor!)

Hvis du har tenkt på å starte en frilansvirksomhet, men ikke er sikker på hvilken tjeneste du bør tilby, er det kanskje på tide å utvide søkeparametrene dine ... til jobbsøkindustrien.

Om lag 7,8 millioner amerikanere var arbeidsløse fra og med august 2016, rapporterer USAs arbeidsstyringsstatistikk - og det regner ikke med folk som har jobb, men ser etter å endre dem.

Og fellesnevneren blant dem alle? De sender alle ut CV, og de fleste av dem blir feil.

Ifølge en nylig CareerBuilder-undersøkelse sender 54% av arbeidssøkere generiske CVer, noe som ikke gjør mye for å skille dem fra konkurransen.

Det er her du kan komme inn - hvis du har de riktige ferdighetene.

En freelance CV-skribent hjelper jobbsøkere til å gjøre kjedelig, blid gjenopptar i velutviklede markedsføringsverktøy som viser deres ferdigheter og erfaring i det mest overbevisende lyset.

Høres ut som om det kan være opp i smug? Vi intervjuet fire personer som tjener penger som freelance gjenoppta forfattere, enten på full tid eller på siden, for å få tak i hva de gjør, hvordan de startet og hvor mye du kan forvente å gjøre.

1. Fulltids CV-skriveren

Charmaine Pocek kritikk fortsetter og LinkedIn innhold på Fiverr. Bare i fjor laget hun 320.000 dollar på nettstedet, ifølge en representant for Fiverrs PR-firma.

Hvordan gikk du i freelance CV skrive?

Jeg jobbet i bedriftens rekruttering i mer enn 15 år og hadde blitt revidert og kritisert kandidat gjenopptar før de sendte dem ut til klienter.

Min mann sendte meg en e-post om Fiverr en dag for å se på de forskjellige tilbudene på nettstedet. Jeg trodde, "kanskje jeg kunne tilby meg selv en konsert."Fortsett å skrive og kritisere var det logiske neste trinnet.

Hvor fant du jobb?

Jeg kom til Fiverr tilbake i 2011. Da jeg først startet, hadde jeg null tilbakemelding og ingen henvisninger, men det tillot meg å begynne å få jobbet raskt på nettstedet. Jeg tilbrakte neste år og en halv kritikk fortsetter fra hele landet.

Etter den tiden innså jeg at jeg hadde bygget opp min omdømme og kundepipeline nok til å overgå til heltid i 2013.

Hvor mye kan noen gjøre som freelance CV-skribent?

Den store delen om Fiverr er at den gir deg fleksibilitet. Du kan bestemme hva du tilbyr med massevis av spesifisitet rundt omfanget, hvor mange timer du vil jobbe og hva du vil belaste for tjenestene dine.

Fiverr tillot meg å overgå fra bedriftens jobb til heltidspenger i 2013, mens jeg hele tiden tjener mer enn jeg tidligere hadde. Fleksibiliteten og kontrollen har vært bra for min karriere og min familie.

2. The Seasoned Business Owner

Dr. Heather Rothbauer-Wanish er eieren av Feather Communications og en Certified Professional Resume Writer.

Hvordan gikk du i freelance CV skrive?

Da jeg begynte å skrive igjen i 2008, gjorde jeg det som en tjeneste til flere familiemedlemmer og venner. Jeg fant jeg virkelig likte det og begynte å forske på bransjen. Jeg innså at folk som ble levende skrives, fortsetter og hjelper folk med sine intervjuferdigheter.

Jeg ble med i to profesjonelle organisasjoner, Professional Association of Resume Writers / Karriere Coaches (PARW / CC) og National Resume Writers 'Association (NRWA). Disse typer organisasjoner gjør at du kan holde deg oppdatert med endringer i bransjen og koble deg til andre CV-profesjonelle.

Da fikk jeg Certified Professional Resume Writer-sertifiseringen fra PARW / CC.

Mens jeg brukte nettstedet mitt for å skaffe kunder, Munn-til-munn henvisninger har vært den største markedsføringskilden. I tillegg ga jeg flere (gratis) workshops på lokale skoler, høgskoler og handelskamre.

Ved å posisjonere deg selv som en ekspert i din bransje og fortelle folk hva du gjør, kan du bygge en klientell. På dette punktet vet folk hva jeg gjør, jeg har en aktiv blogg på min egen nettside og har blitt omtalt og / eller sitert på Monster, TopResume, Recruiter, MSN, The Telegraph, The Ladders og andre nettsteder.

Hvor fant du jobb?

Når du starter som en CV, kan dette være din største utfordring. Å tilby gratis CV-vurderinger er en måte å finne klienter på.

I stedet for å peke ut de "dårlige" tingene for at de skal bytte på deres CV, er det bedre å identifisere "områder for forbedring" og kort diskutere hvordan de kan adresseres. Ofte vil folk ikke gjøre disse endringene alene eller stole på deg nok til å gjøre disse endringene.

Hvis du kan samarbeide med en lokal jobbmesse, kan du kanskje ha en messe som tilbyr gratis CV-kritikk. Kontakt lokale høgskoler og finn ut om deres karrierekompetanse trenger hjelp, eller samarbeider med et lokalt midlertidig byrå for å tilby et CV-verksted.

Å holde kontakten med kundene dine er et av de viktigste aspektene for å dyrke en aktiv CV-virksomhet. Finn ut hvordan jobbsøkingen deres går, spør dem om en Google-gjennomgang, og spørre om de kjenner noen andre som kan benytte tjenestene dine. Dine henvendelser fra ord til munn vil være din største del av virksomheten.

På dette tidspunktet i min CV-skriving, har mine nye kunder en tendens til å bli henvist fra noen andre.

Hvor mye kan noen gjøre som freelance CV-skribent?

Dette varierer avhengig av nivået av klientell du jobber med og (potensielt) din geografiske plassering.

Da jeg begynte, møttes jeg med mennesker personlig og jobbet bare lokalt. På grunn av hvor jeg bor, vil folk ikke betale så mye for et CV som i et større storbyområde (gitt at gjennomsnittslønnen sannsynligvis er mellom $ 10 - $ 12 per time).

Hvis du jobber med studenter og fagfolk på yrkesnivå, vil det være annerledes enn å jobbe med noen som har 20+ års erfaring. Noen gjenopptatte forfattere krever $ 100, mens andre belaster $ 1000 +.

Husk at prisen som en CV-skribent påvirker oppfatningen av tjenestene dine. Ikke undervurder dine tjenester - det gjør folk bort og gjør at de antar at du kanskje ikke vet hva du gjør når det gjelder skriving på nytt.

3. Freelancer-Turned-Employee

Adam Hatch er en freelance CV-skribent som til slutt ble ansatt i en mer permanent rolle av Resume Genius.

Hvordan gikk du i freelance CV skrive?

Jeg begynte å skrive CVer først ved å lage min egen, og da jeg fikk komplimenter på det, begynte jeg å lete etter betalt arbeid som skrev dem på freelancing-steder som Upwork, Freelancer og karriere.

Etter å ha freelanced for Resume Genius, tok de meg med som forfatter. Jeg er fremdeles frilans og har hatt arbeidet mitt på en rekke karriere som SkillsYouNeed og Careers.org, men jeg har også en jevn jobb med å skrive CVer, maler og artikler for CV Genius.

Hvor fant du jobb?

En av de beste ressursene for frilansskribenter er FreelanceWriting.com. De har faktisk en nyttig artikkel om emnet "Resume Writing" som freelance-tjeneste.

Jeg begynte å lade en lettere hastighet i begynnelsen, og deretter økte den som jeg ble mer erfaren og vellykket. Jeg genererte klientell først ved å legge ut på sosiale medier og freelance nettsteder og deretter mer og mer av ord-til-munn.

Hvor mye kan noen gjøre som freelance CV-skribent?

Jeg har hørt om noen frilansere å ta hjem seks figurer om et år, men jeg har en anelse om at disse er utelukkende.

Da jeg bare var freelancing, var det høyeste jeg laget per måned, litt under $ 3.500. Jeg hadde ikke mye erfaring og kunne trolig ha tjent mer over tid, men det er også de månedene hvor jobber ikke kommer inn, eller arbeid blir ikke publisert så fort du vil.

(For posten skrev jeg ut fra Nord-California, men hadde klienter fra hele USA og noen få internasjonalt.)

Freelancing er flott, og som et supplement støtter jeg det helt. Likevel synes det beste med det å være dørene det kan åpne for stødigere inntektsstrømmer.

4. Side Gigger

Mike McRitchie er en karriere og småbedrifts strateg, som innrømmer at "gjenoppta skriving var noe [han] slags kom inn ved et uhell."

Hvordan gikk du i freelance CV skrive?

Jeg begynte å lage en bedriftsblogg. Ideen var at bloggen ville støtte min deltidsvirksomhet-coaching / konsulenttjeneste.

Selv om jeg fikk noe av det, var det vanskelig for meg å gjøre deltid da jeg hadde en heltidsposisjon. Så jeg tenkte: "Hvilken tjeneste kunne jeg selge deltid som bloggen min ville støtte?"

Jeg endte opp med å teste en CV-tjeneste. Jeg hadde vært i mange jobber gjennom årene. Jeg hadde også ansatt mange mennesker og sett hundrevis av gjenopptatt. Jeg hadde også kjøpt et kurs på CV som skrev flere år tidligere, men hadde aldri implementert det. Så jeg tilbød tjenesten, men fikk ikke veldig langt gjennom å legge det på bloggen min.

Hvor det begynte å snu hjørnet var da jeg laget et tilbud for en gratis CV gjennom en LinkedIn-post. Jeg har også gjort lignende tilbud til folk jeg fant ved å søke i LinkedIn for "Looking for Opportunities."

Mellom de to fikk jeg mine første CV-klienter, og halvparten av dem kjøpte CV-tjenestene mine.

Hvor fant du jobb?

Etter å ha bevist konseptet til meg selv, utvidet jeg meg ved å prøve den samme strategien på Facebook. (Ikke lykke med enten å legge til min FB-side eller via betalte annonser.)

Så da prøvde jeg Craigslist under "Small Business Ads" -delen. Jeg fant at du kunne legge inn opptil tre annonser gratis; du måtte bare forny dem hver uke eller de skulle utløpe.

Jeg endte opp med å få samme mengde virksomhet der som via LinkedIn. Jeg hadde også et par folk kommer gjennom nettstedet mitt via bloggen.

Jeg har fokusert mitt CV på trådløse telekomindustrien, siden jeg har over 1.000 LinkedIn-kontakter i den bransjen, og er også medlem av flere trådløse telekomindustrien LinkedIn Groups og publiserer blogginnlegg der ukentlig.

Hvor mye kan noen gjøre som freelance CV-skribent?

Så langt har det vært en god sidelinjevirksomhet - to til fire omskriver en måned på $ 147 hver. I løpet av de siste tre eller fire månedene har jeg gjort litt over $ 1500.

Ikke store penger, men en start og en fin måte å lære seg i forretninger og markedsføringsferdigheter.

Har du det som trengs for å være en freelance CV-skribent?

For å gjøre det bra på freelance fortsette å skrive, anbefaler McRitchie at du bør ha følgende grunnleggende ferdighetssett:

  • “Redigering. Dette inkluderer stavemåte og grammatikk, evnen til å formatere et Word-dokument (arbeider med faner, kuler, skriftstørrelse og mellomrom), og gjenkjenne det som ser bra ut.
  • "Kunnskap om hva som gjør et CV effektivt. Du trenger ikke å gjøre et CV perfekt, men du trenger å få og holde deg oppdatert om hva som fungerer.
  • "Å være en god lytter. Du må forstå hva en klient ser etter, hva de forfølger, og hvor de er i karriereprogresjonen.Lytte nøye og spørre gode probing spørsmål basert på deres innspill vil få et godt resultat.
  • "Analytisk evne. Å være i stand til raskt å identifisere områder av fortreffelighet og trekke ut prestasjoner som er minneverdige fra hvert CV, vil bidra til å hindre at det kommer til å ende opp i søpla.
  • "Markedsføring ferdigheter. Hvis du ikke kan få betalende kunder, vil du ikke komme langt. Dette er en bedrift, så du trenger en entreprenørbøy.
  • "Organisasjon. Som med enhver bedrift, er det detaljer du trenger å holde fast på, om det er fakturering og samlinger eller sporing av markedsførings- og salgsresultater.
  • “Tilpasningsevne. Til slutt, freelance gjenoppta skriving er noe du kan komme ganske raskt hvis du har riktig tankegang og ferdigheter. Som med enhver bedrift er det en læringskurve, og du kan finne deg selv og din virksomhet som utvikler seg underveis. Bare vær med, og til slutt ser du tilbake og blir sjokkert over hvor langt du har kommet. "

Din sving: Hva tror du? Kunne frilansere fortsette å skrive være en passform for deg?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar