Liv

Denne familien gjorde en livsstilsendring - og det sparer dem $ 5000 + et år

Denne familien gjorde en livsstilsendring - og det sparer dem $ 5000 + et år

Av alle de galne tingene jeg har lest om folk som gjør for å spare penger, var det en ting jeg alltid beundret, men trodde aldri at min mann og jeg kunne trekke av. (Bortsett fra å lage eget vaskemiddel, som - la oss være ærlige - kommer aldri til å skje.)

Den tingen? Bli en bil med en bil.

Det virket bare som et slikt problem. Hvordan ville vi få ting gjort? Ville vi ikke føle seg begrenset? Hva om vi begge trengte bilen på en gang?

Da mistet mannen sin jobb og lærte at han ikke ville kunne jobbe igjen; han har en livslang tilstand og søker om funksjonshemning.

Plutselig måtte vi drastisk slash vårt budsjett, og om det ville være et problem eller ikke, innså vi at det betydde å bli kvitt en av våre biler.

Hvordan har vi gått? Bedre enn du kanskje tror ...

Hva vi har sparet ved å bare ha en bil

Pengervis, å gå ned til en bil har høstet oss alle slags besparelser.

Da vi solgte bilen min brukte vi pengene til å betale resten av mannen min bil, som fortsatt hadde et par års betalinger igjen. (Bilbetalinger: $ 310 / måned)

Å ha en mindre bil å dekke også kutte ned våre forsikringsutbetalinger. (Forsikring: $ 45 / måned)

Siden mannen min ikke lenger pendler på jobb, og jeg jobber hjemmefra som frilansskribent, er den eneste store kjøringen vi gjør lenger, løpende ærend - som vi ofte kombinerer i en rask tur med å gjøre dem piecemeal på våre stasjoner hjem fra jobb . (Gass: $ 100 / måned)

Vi trenger ikke lenger å fylle ut det årlige papirarbeidet for en ny bil (Registrering / inspeksjoner: $ 75 / år), og vi har ikke vært utsatt for noen store reparasjoner (eller mindre) siden vi reduserer kjørevanene våre - dels fordi den lave kjørelengde betyr at deler varer mye lenger, og delvis fordi bilen er på veien mindre og derfor har en lavere sannsynlighet for å komme inn i en ulykke, spesielt under våre snødekte Buffalo-vintre. (Reparasjoner / vedlikehold: $ 300 til $ 500 / år)

Legg i diverse besparelser som en mindre E-ZPass å fylle på ($ 25 / refill), og det bringer vårt estimerte kombinerte årlige besparelser til mellom $ 5,560 og $ 6,060.

Ikke så loslitt, va?

Hvordan bli en en-bil husholdning

Lekker med ideen om å bli en enebolig selv? Her er noen tips for å gjøre det mulig:

1. Endre arbeidsordninger.

Hvis en av dere kan jobbe hjemmefra, reduserer det radikalt behovet for en ny bil. Hvis du ikke er en for selvstendig næringsdrivende, kan du se etter en tradisjonell jobb som gir deg muligheten til å telecommute.

Hvis du ikke kan jobbe hjemmefra, bør du vurdere alternerende arbeidsplaner med partneren din eller finne en jobb som er nærmere hjemme, slik at du kan komme deg til fots, sykkel eller buss.

2. Koordinere og planlegge fremover.

Når du deler ett kjøretøy, må du sørge for at hele familien din er på samme side med sine personlige planer, spesielt hvis du har barn involvert i mange aktiviteter i utlandet.

Sett opp en familie kalender på en sentral plassering og sørg for at alle holder den oppdatert. Eller, for å virkelig holde alle i synkronisering, opprett en delt Google Kalender som alle kan få tilgang til fra deres smarttelefoner.

Understreke betydningen av å gi så mye forhåndsplanlegging som mulig. Hvis noen har en konflikt (din datter må komme til fotballpraksis mens sønnen din har en tannlegeavtale), må en av dere omplassere eller finne alternative arrangementer for å komme seg og tilbake.

Det er en god ide å planlegge en gang hver uke (som søndag kveld) når alle kan sette seg sammen og gå over den kommende ukes tidsplan.

3. Carpool.

Bli med andre foreldre i et nabolag carpool hvor folk blir svinger og kjører alles barn til skolen og tilbake. Tilbyr å gi en nærliggende kollega gasspenger hvis hun svinger og henter deg på pendelen. Spør vennen din hvis du kan ta med deg når han går på dagligvarebutikk, og tilbud om å kjøpe ham en takk lunsj.

4. Bruk offentlig transport (og dine egne to ben).

De fleste byer og byer har en form for offentlig transport. Hvis du bor i en større, mer walkable by som New York eller Boston, kan du finne at du kan bli en husbil med null bil.

I den sjeldne tilfelle du virkelig trenger ditt eget sett med hjul, kan du alltid leie en delt bil for dagen gjennom en tjeneste som Zipcar eller Relay Rides.

Og ikke glem din egen private transportmodus: dine ben (og en sykkel, hvis du har en).

Hvis du er en suburbanite, kan du være altfor vant til å hoppe i bilen for å få tak i noe fra hjørnebutikken bare noen kvartaler unna. Å komme dit under egen kraft, hjelper både budsjettet ditt og din helse.

Det å dele en bil er ikke alltid super praktisk, men det er ikke umulig. Du kan bare finne at du kan få det til å fungere for deg - og at besparelsene er mer enn verdt det.

Din sving: Er din en husbil til en bil? Hvordan får du det til å fungere?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar