Penger

Jeg sa "ja" til å selge brudekjole og jeg beklager det ikke i det hele tatt

Jeg sa "ja" til å selge brudekjole og jeg beklager det ikke i det hele tatt


Uker etter bryllupet mitt, jeg hente min kjole fra rengjøringsmidler og hengte den i skapet av den nye leiligheten jeg delte med mannen min.

Den nydelige konfekten av tyll og sateng med vakker beading brakte tilbake glade minner fra bryllupet vårt og så ganske hengende i mitt nye hjem.

Men over tid, da vi begynte å pakke ut våre ting og lage et liv sammen, begynte jeg å blinke på kjolen.

Alt den tulle betydde at det tok opp mer enn halvparten av skapet mitt. Jeg visste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre med det.

Foruten min bil var kjole den dyreste tingen jeg noen gang hadde eid. Men nå da seremonien var over, hadde den tjent sin hensikt.

Min mann og jeg skal ikke ha barn, så jeg hadde ingen fantasier om å gi det ned. Å ha det bevart i en boks for å sitte i skapet mitt i årevis, virket heller ikke verdt det, heller ikke når vi prøvde å få mest mulig ut av hver kvadratmeter i leiligheten.

Som mange nygifte, for oss var penger stramt. Vi har gjort det beste fra garasjesalg og butikkbutikker, men mer penger ville gi oss en pute.

Hvorfor jeg bestemte meg for å selge min brudekjole

Etter noen uker med å tenke på hva jeg skal gjøre med kjolen min, hadde jeg det som virket som en gal ide.

Jeg ville selge den.

Det var et vakkert plagg jeg elsket, men jeg minnet meg selv om at det hadde vært et hinder i skapet mitt, og pengene ville hjelpe oss å bygge livet vårt sammen.

Jeg visste ikke hva som ville selge det. Ingen jeg visste hadde noen gang solgt sin kjole. Da jeg spurte venner om de tenkte på å selge sine, så de på meg som om jeg hadde vokst et andre hode.

Slår til Internett for å se om det var et levedyktig alternativ, Jeg fant ut at brudekjole videresalg er en stor bedrift.

Jeg oppdaget Tradesy, et nettsted der jeg kunne liste kjolenes merke og nummer, og folk som leter etter den eksakte kjole kunne kjøpe den.

Andre versjoner av min kjole - Alfred Angelo 1136, opprinnelig $ 1000 - solgte for mellom $ 400 og $ 600, avhengig av deres tilstand, størrelse og om de ikke hadde blitt endret.

Jeg er kort, så kjolen min hadde vært tungt hemmed, og jeg hadde lagt til stropper og en travelhet. Jeg oppførte det på nedre side på $ 450.

Innen to uker har noen kjøpt og betalt for kjolen min.

Jeg var sjokkert det solgte så fort, men jeg pakket det opp og stashed pengene, glad for å massere opp vårt beredskapsfond.

Jeg følte meg litt trist når jeg pakket den opp, men etter at jeg sendte den av, tenkte jeg aldri på det igjen. Jeg foretrekker å ha pengene i hånd, så vi kunne begynne å bygge vårt nye liv.

Hva å gjøre med kjolen etter bryllupet ditt

Mange kvinner sliter med hva de skal gjøre med sine brudekjoler.

Den gjennomsnittlige kjole koster mer enn $ 1,300 i USA, en betydelig sum penger til å bruke på noe du bare vil ha på en gang.

Hvis du ikke vet hva du skal gjøre med din, bør du vurdere disse alternativene:

Bevar det

Mens du ikke beholder kjole, er det mange bruder som velger denne tradisjonelle tilnærmingen.

Avhengig av kjole og din valgte metode for bevaring, kan kostnaden variere alt fra $ 200 til $ 800.

Noen bruder åpner esken på en milepældato, for eksempel deres 10, 15 eller 25 års jubileum.

Pass det ned

Hvis du har tenkt å få barn - eller ha søsken med barn - kan du holde på kjole og sende den på når barna er klare til å bli gift.

Mens din datter eller niese kanskje ikke vil ha på seg kjolen, kan hun endre det eller bruke et stykke for å gjøre henne slør. Det kan være en fin måte å legge til "noe gammelt" til bryllupet.

Bruk innramming

Noen bruder fjerner kjoleens bodice og rammer den i en skyggeboks med andre minnesmerker fra bryllupet, som invitasjon eller plasseringskort.

Du kan få det gjort profesjonelt, men det er også et enkelt DIY-prosjekt. Da jeg så opp materialene som trengs for å følge denne opplæringen, var den totale kostnaden mindre enn $ 100.

Selg det

Brudekjoler selger veldig bra på nettsteder som Tradesy, eBay og PreOwnedWeddingDresses.

Kjoler på eBay selger vanligvis til lavere priser, men Tradesy spesialiserer seg på høyere-end-elementer, slik at du får mer penger. Det er gratis å liste, men de tar en 9% provisjon, så jeg la om $ 410.

Du kan også lete etter brudesendingsbutikker i ditt område. De skal håndtere kjolen, og du får en del av kjøpesummen.

Avhengig av kjolenes klær, kan du selge den for hvor som helst fra 30-70% av den opprinnelige prisen. Samtidig vil du hjelpe en annen brud til å få henne drømmekjole.

Doner det

Mange veldedighetsorganisasjoner godtar brudekjoler, og de er fradragsberettigede donasjoner.

Her er fire gode muligheter til å vurdere å støtte:

  • Utsmykket i Grace: Selger kjoler for å skaffe penger for å støtte ofre for menneskehandel
  • Ønsk deg noe: Gir kjoler til terminalt syke bruder som ønsker å bli gift
  • Alle drømmen blir sanne: Gir kjoler til bruder i nød, slik at de kan ha en vakker kjole for deres bryllup

  • Angel Gowns: Skaper avslappingskjoler til babyer som ikke kommer hjem fra sykehuset

Søppel det

Hvis ideen om å bruke den bare en gang gjør deg trist, kan du vurdere en "søppel kjole" fotografering.

Mange bruder har på seg kjoler for å ta bilder tatt på stranden eller på landsbygda. Kjolen vil trolig bli ødelagt, men du vil ha vakre og spesielle bilder for å huske det.

Hva vil du gjøre med brudekjole?

Det er ingen riktig eller feil måte å håndtere kjole etter den store dagen. Det er en intensiv personlig beslutning.

For meg var det fornuftig å selge det fordi jeg ønsket å sette oss på den beste økonomiske muligheten mer enn jeg ønsket å holde fast på kjolen min.

Det du gjør med din brudekjole er helt opp til deg.

Din sving: Hva gjorde du eller har du tenkt å gjøre med brudekjole?

Kat Tretina er frilansskribent i Orlando som spesialiserer seg på personlig økonomi.


Skrive Inn Din Kommentar