Penger

Vi betalte av vårt boliglån tidlig. Var det riktig beslutning?

Vi betalte av vårt boliglån tidlig. Var det riktig beslutning?

Da min kone og jeg pleide å ha boliglån, betalte vi dem av så raskt som mulig. Vi liker å være gjeldsfrie, og vi lagret tusenvis av dollar i renter ved å investere våre penger i å betale ned disse lånene.

Men jeg har aldri vært sikker på at vi tok den riktige beslutningen, noe som bringer oss til et viktig spørsmål:

Hvis du har noe igjen etter dine månedlige utgifter, eller har du sporadiske vindplasser, betaler du boliglånet ditt den beste "investeringen" du kan gjøre?

La oss se på argumentene ...

Skal du holde gjelden og investere?

Mange finansielle forfattere påpeker at et boliglån er billig gjeld, så de foreslår å bruke den til å tjene mer penger.

"Ut fra et rent kvantitativt synspunkt er den økonomiske fordelen for å opprettholde et boliglån og investere forskjellen signifikant for de fleste huseiere de siste tiårene, skriver Larry Light for Forbes.

Ideen er enkel nok: Gjennomsnittlig avkastning på aksjemarkedet er høyere enn dagens boligrente.

Tenk på et eksempel: Hvis du har $ 5000 og bruker den til å betale ned boliglånet ditt med 5% rente, får du en effektiv "investeringsavkastning" på 5%.

Aksjemarkedet har en gjennomsnittlig årlig avkastning på nærmere 10% (måling av S & P 500 de siste 30 årene), så det kan være fornuftig å holde gjelden og investere pengene i indeksfond.

Men det er egentlig ikke så enkelt ...

For en ting, hvis du har en tung belastning med høyrente gjeld, som student- eller billån og kredittkortbalanser, vil du kanskje "investere" i å betale ned den gjelden før du vurderer å jobbe med boliglån eller aksjeporteføljen.

Tross alt er gjennomsnittlig rente på kredittkort rundt 15%, mye høyere enn boliglånsrenten og gjennomsnittlig aksjemarked avkastning.

Men selv om du har din student- og forbruksgjeld under kontroll, kan du fortsatt hoppe over markedet for nå ...

Eller skal du betale ditt boliglån tidlig?

Her er noen av grunnene til at du kanskje vil betale boliglånet ditt i stedet for å investere i sparepenger og ekstra inntekt.

Garantert retur

Når du betaler ned boliglånet ditt, Din "spareavkastning" på din investering er garantert. Med andre ord, hvis du skylder mindre vil du helt sikkert spare på renteavgifter.

De fleste andre investeringsavkastning er langt fra garantert.

Et 100-årig diagram over Dow Jones Industrial Average avslører flere ganger da aksjemarkedet ikke bare falt raskt, men også ganger da det tok fem år, 10 år eller lenger å komme tilbake til jevnlig (se bare på strekningen fra 1965 til 1995).

Mye kan skje på et tiår, og du må kanskje kontanter i disse investeringene når de er nede i halvparten.

Rolig til sinns

Det er vanskelig å sette pris på større trygghet, men det er absolutt verdt noe. Min kone og jeg var ferdig med vårt siste boliglån i løpet av 2008, og betalte tusenvis av ekstra dollar på den hver måned.

Hadde vi istedet investert pengene i markedet, har vi kanskje ser bra ut alle disse årene senere, men jeg tror ikke jeg ville ha sovet veldig godt mens aksjene droppet 30% eller mer i verdi.

Å ha ingen gjeld og a fritt og klart hus gir også trygghet. Om tiden vi betalte av vårt siste boliglån, var overskriftene full av historier om foreclosures - noe vi aldri måtte bekymre oss om.

Ingen uventede investeringsfeil

Hvis jeg knuste tallene, kan det hende at vi faktisk ville komme videre hvis vi hadde investert, i stedet for å betale av våre tidligere boliglån.

Men det antar smart (eller heldig) å investere. Å betale ned et boliglån var enkelt, mens det ikke var å velge de riktige investeringene. En studie fant bare to ut av 2862 undersøkte verdipapirer, og banken slår konsekvent på markedet som en helhet.

Mindre fristelse

De fleste av oss kjenner noen som har lånt fra hans eller hennes 401 (k) for en ferie eller andre ikke-nødvendigheter.

Den vanskeligere prosessen med å låne fra egenkapitalen betyr at du er mindre tilbøyelig til å kaste seg til disse forskjellige fristelsene. I noen grad sperrer du besparelsene når du bruker dem til å betale ned boliglånet ditt.

Lavere boligkostnader

Når du har betalt boliglånet ditt, du har permanent lavere månedlige boligkostnader. Min kone og jeg liker det.

Det gjør det lettere å overleve tapet av en jobb eller annen inntekt, og mye lettere å endelig begynne å spare penger for disse pensjonsinvesteringene.

Dommen?

Så er det bedre å betale ned et boliglån eller investere din overskudd?

Hvis du betaler 4% på et boliglån og aksjemarkedet bare krasjet, er det svært sannsynlig at du kan gjøre det bedre å sette pengene inn i markedet på bunnen og ri det opp igjen.

På den annen side, markedet kunne Fortsett å slippe, du kunne Velg feil investeringer, deg kunne bli fristet til å bruke noen av de pengene, og det kan komme en tid når du ønsker at du ikke hadde husbetaling du kunne ha eliminert.

For oss har fred i sinnet skiltet til fordel for å betale ut boliglån, men det er ikke noe enkelt svar.

Din sving: Tror du det er bedre å betale av boliglånet ditt raskere eller å investere ekstra inntekt i stedet?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .


Skrive Inn Din Kommentar