Banker

Hvordan rapportere tapet av ditt kredittkort i tilfelle det blir stjålet

Hvordan rapportere tapet av ditt kredittkort i tilfelle det blir stjålet

Har du rapportert tap av ditt stjålne kredittkort, ATM-kort eller debetkort? Heldigvis har jeg vært så heldig at jeg aldri har hatt lommeboken stjålet, så jeg har ikke måttet rote med den. Jeg har hatt to mindre tilfeller av identitetstyveri, og det var en plage i seg selv. Denne gjesteinnlegget er av Debbie Brown, og hun deler hva de skal gjøre når kredittkortet ditt blir stjålet eller tapt.

Kredittkort er det vanligste finansielle tilbehør som folk har. Uansett om de kjøper fra butikker eller handler på nettet, er kredittkort en integrert del av vår livsstil. Men er du klar over at kredittkortet ditt er som en nøkkel for å låse opp kontoopplysningene dine? Ja. Det er mange svindlere som svinger rundt deg for å ta en sneak peak i vesken eller hack kortinformasjonen din online, kanskje med en dødelig trojan!

De fleste kredittkortinnehavere føler at de er klare nok til å oppdage en svindler. Men faktum er at i et slag av et øyelokk eller kan være innenfor et klikk med musen, blir kredittkortet ditt dratt av. FBI har undersøkt og funnet ut at forbrukerne må pådra seg et stort tap på rundt 125,6 millioner dollar som det siste året på grunn av disse svindlene. Under denne økonomiske turbulensen, når penger er knappe og folk løper inn i gjeld, er det viktig at du blir forsiktig. Tilbakeslag har økt disse bedriftsaktivitetene. Som et resultat er det deg som vil drive penger. Så hvis du bruker kredittkort eller ATM-kort eller debetkort, må du vite om visse ting dersom kortene dine blir stjålet. Visste du at Fair Bill Billing Act (FCBA) og Electronic Fund Transfer Act (EFTA) tilbyr en rekke prosedyrer for sikkerheten til kortene dine?

Sjekk kredittrapporten din for svindelkontoer >>>

Å miste et kredittkort

For det meste når folk mister sine kredittkort, er de enten panikkfalt eller de gir rikelig med omfang til disse svindlere å stjele all sin økonomi. Resultatet er å komme inn i gjeld og ty til en gjeldshåndteringsplan for å stabilisere situasjonen. Men hvorfor ville det være slik? Hvis du mister kortene dine, må du rapportere det øyeblikkelig til kortutstederen din. Du finner gratisnummer eller en døgnet rundt kundeservice der du kan legge inn dine klager. Til tider tar selv huseierens forsikring grunnen til kredittkortstyveriet. Som angitt av føderal lov, kan du ikke bli belastet mer enn $ 50 for uautorisert kortbruk. Du må saksøke for å rapportere tapet av kredittkortet ditt før det blir brukt, og i så fall kan kortutstederen ikke belaste deg noe som satt av FCBA. Hvis du bare mister kortnummeret og ikke kortet, er det ingen kostnader for uautorisert bruk. Dette er det samme med ditt ATM-kort eller debetkort, samt satt av EFTA. Den beste måten å unngå disse svindelene på er å holde kortene dine trygge og håndtere dem forsiktig. Bruk aldri bursdagen din, adressen, telefonnummeret eller personnummeret som din PIN-kode.

Tips for å forhindre kredittkort tyveri:

  • Mange ganger har folk en tendens til å avsløre kontonummeret mens de arbeider med et selskap. Gjør det aldri. Sørg alltid for at selskapet er kjent.
  • Det er også tilrådelig å ikke skrive kontonummeret ditt på utsiden av et postkort eller en konvolutt.
  • Pass på at du tegner en linje hvor det er tomt mellomrom, for eksempel på debetkort. Dette bør trekkes over totalbeløpet slik at beløpet ikke kan endres.
  • Tegn aldri på en tom glidelås eller lade.
  • Hold dine kvitteringer hendig og kast bort gamle kredittkort eller ubrukte kort.
  • Sjekk dine månedlige utsagn og telle dem med dine kvitteringer. Hvis du finner noe galt, må du rapportere det uten en annen tanke. I henhold til FCBA og EFTA vil kortutstederen starte undersøkelser angående saken innen 60 dager etter datoen du mottok uttalelsen din.
  • Hvis du er en ivrig bruker av ATM-kort, må du sjekke kontoen din med jevne mellomrom. Kontroller dine uttak eller overføringer og alle kjøpene du har gjort, og sammenlign dem med din nåværende saldo.

Du kan også velge å kjøpe en registreringstjeneste der for et årlig gebyr; selskaper vil skremme deg om kredittkortutstederen din om tap av kortene dine. Med denne tjenesten trenger du bare å ringe og rapportere tapet av alle kortene dine i stedet for å ringe. Selv om du ikke vil bruke denne tjenesten, må du vite at du har rett til å kontakte kortutstederen som satt av FCBA og EFTA. For mer hjelp og informasjon om kredittkorttyveri, kontakt Federal Trade Commission. Du kan ringe dem gratis på 1-877-382-4357; TTY: 1-866-653-4261. Besøk www.ftc.gov for mer hjelp. Dette er et gjesteinnlegg av Debbie Brown er en finansforfatter og tilbyr gratis råd for å komme seg ut av gjeld. Debbie Brown har ingen tilknytning og er ikke godkjent av LPL Financial.

Skrive Inn Din Kommentar