Penger

Dette ene viktige tallet sier alt om din økonomiske helse

Dette ene viktige tallet sier alt om din økonomiske helse

Kjenner du din nettoverdi?

Faktisk først - vet du hvilken nettoverdi er?

Hva er Net Worth?

I sitt hjerte er nettoverdi veldig enkelt: Det er den totale verdien av alle dine eiendeler, minus totalverdien av alle dine forpliktelser.

Så hvis du legg opp verdien av alt du eier, inkludert alle dine investeringer og alle pengene på bankkontoen din ...

… og så trekke all gjeld du skylder på, inkludert alt fra studielån og boliglån til skatt ...

... tallet på bunnlinjen er din nettoverdi.

Det er også nummeret du snakker om når du sitter og spekulerer om hvor mye din favoritt TV-stjerne er "verdt".

Det er en ganske enkel beregning - men Til slutt er det et teoretisk nummer.

Uansett hva din nettoverdi er, er det mest sannsynlig er ikke lik mengden kontanter du kunne få tilgang til i dag - eller til og med om et par uker.

Med mindre du har solgt alle dine eiendeler og bor ut av en ryggsekk og bare har $ 200 i kontanter til navnet ditt ... eller du har bestemt deg for å gi opp penger helt.

For å faktisk få din nettoverdi i kontanter, må du selge alt du har og avgjøre alle dine gjeld, som er en prosess som høres så tid- og arbeidsintensiv du burde være glad for, det skjer vanligvis bare etter at du dør.

Alt for å si ingenting om det uheldige faktum at for mange av oss (les: alle som har en uendelig gjeld, så omtrent alle som noen gang har gått på college i USA) nettoverdi kan faktisk være et negativt tall.

På tidspunktet for denne skrivingen faller jeg inn i den craptastiske statistikken selv, på grunn av et spesielt un-smart pengebevegelse jeg laget før jeg fikk min TPH-konsert. Oops.

Men kanskje får vi et par skritt foran oss selv.

Kult, jeg forstår nettverdi ... Men hvem bryr seg?

Hvorfor vet du nettofordelen din?

Vel, fra et pragmatisk synspunkt, er det en metrisk långivere som bruker å bestemme om de skal låne deg noen penger. Hvis du noen gang vil ha et låneforetakslån, vil du sannsynligvis trenge litt nettoverdi - uansett hvor stor din kreditt er.

Men selv om du ikke planlegger å ta ut noen form for lån, nettoverdi er et kraftig verktøy for personlig økonomi.

I utgangspunktet koker det ned økonomisk helse inn i et tall. Og spore det nummeret gir svaret på et kraftig spørsmål: Får du rikdom?

Eller mister du det? Selv om du ikke er i faktisk gjeld, kommer du ikke til å investere og tjene penger på en mulighetskostnad.

Videre kan sporing av din nettoverdi hjelpe deg med å oppnå dine personlige finansmål. Det gjør at pengene dine er viktige - som er så ofte abstrakte og digitaliserte og ikke i hendene dine - håndgripelige og tydelige.

Og det gjør også å betale ned gjeld så mye søtere.

"Selv om jeg ikke liker å måtte betale en månedlig boliglånsbetaling," sier finansforfatter Danny Kofke, "hver gang jeg gjør det, øker jeg min nettoverdi."

Det er som å forme økonomien din.

Hvis du holder et raskt nummer på målet ditt, gjør det det mye enklere å tenke på det når det gjelder en poengsum - som kan være enda mer motiverende enn dollarskilt.

Klar til å beregne din nettoværdi?

Så. Vil du vite nummeret ditt?

Hvis elementering av alle dine eiendeler og andre eiendeler virker arbeidskrevende for deg, vær aldri redd - nettverket er oversvømt med kalkulatorer som gjør det raskt og smertefritt.

Hvis du allerede bruker Mint religiøst til å spore budsjettet og forbruksvaner, kan du finne en nøyaktig figur for din nettoverdi der også.

Og selv om du går penn-og-papirruten, er det ikke så ille som det ser ut til. Du skjønner faktisk ikke alt du eier inn i dine eiendeler, fordi mange gjenstander mister sin videresalgsverdi ganske raskt - eller har ikke mye å begynne med.

"Klær" og "husholdningsvarer" kanskje figur i dine eiendeler, skriver sertifisert finansiell planlegger og registrert agent Mathew Dahlberg. Men hvis du "ble tvunget til å selge disse elementene for å skaffe penger, ville den ekstraverdige verdien være betydelig mindre enn hva du kanskje tror - og kanskje til og med ubetydelig.

Kort oppsummert, svettepennene dine sannsynligvis ikke regne inn i din nettoverdi, med mindre du eier disse.

Når du har beregnet den skjebnesvangre figuren, kan du vurdere hvor mye økonomisk arbeid du må gjøre for å få den der du vil at den skal være.

Og som det skjer, har vi noen innlegg for å hjelpe deg med å komme i gang.

Første ting først: Det er på tide å sette seg og sette noen konkrete økonomiske mål. En av dem kan oppnå en bestemt nettoverdi!

Hvis du befinner deg i det røde, må du fikse det først - og raskt. Her er 11 strategier for å betale ned kredittkort (eller andre) gjeld så fort som mulig.

Til slutt finner du noen nye måter å tjene litt ekstra penger. Du kan bare gjøre så mange kutt - men med disse fleksible, smarte måter å tjene penger på siden, du har mange måter å styrke din inntekt på.

Å gi din økonomiske status en god, hard look er det første trinnet, så gratulerer - du kommer til å være i svart før du vet det.

Din sving: Hva skal du gjøre for å øke din nettoverdi?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på Word Riot, DMQ Review, Hinchas de Poesia og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar