Banker

Hvor mye gjør ubetalte medisinske regninger påvirker kredittpoengene dine

Hvor mye gjør ubetalte medisinske regninger påvirker kredittpoengene dine

Din kreditt score er et viktig nummer som påvirker din evne til å kvalifisere for kreditt og vilkårene du tilbys hvis godkjent. De fleste amerikanske forbrukere er kjent med grunnleggende kreditt scoring prinsipper. For eksempel vil betalende regninger sent bli sett på som en negativ mens redusert gjeld betraktes som en gunstig handling. Det er mange andre variabler som vurderes når du beregner en kreditt score. Det er viktig å forstå hvordan ulike situasjoner påvirker poengsummen din for å gjøre de beste beslutningene for å forbedre poengsummen din. Her skal vi se nærmere på ubetalte medisinske regninger og virkningen de har på kredittpoengene dine.

Grunnen til at jeg var nysgjerrig på dette, var basert på et nylig panel som jeg satt på. På panelet besto av 3 långivere - en fra en lokal bank, en fra en kredittforening, og en som spesialiserte seg på SBA-lån. Du kan spørre deg selv hvorfor jeg satt på panelet? Stol på meg, jeg spurte meg selv det samme spørsmålet.

En del av diskusjonen hadde vendt seg til kreditt score og utlåner fra den lokale banken kommenterte noe til påvirkning av, "når det kommer til ubetalte medisinske regninger, har de den hardeste direkte effekten på kreditt score. En $ 50 ubetalt medisinsk regning kan noen ganger redusere poengsummen med 100 poeng ".

Da jeg først kommenterte, var jeg litt tatt tilbake. Gjør ubetalte medisinske regninger virkelig skade din kreditt score så ille?

Sjekk din kredittrapport for medisinsk gjeld >>>

Behandlet som enhver annen gjeld?

Det er flere forskjellige perspektiver som gjeld er sett i forhold til kredittpoengene dine. For eksempel kan bare å ha gjeld ikke sees som negativt hvis du gjør betalinger i rett tid hver måned. På den annen side vil ubetalte gjeld - for eksempel saken med ubetalte medisinske regninger, ha en større innvirkning på kredittpoenget ditt når slike gjeld rapporteres til kredittbyråene som en samlingskonto. Når du ser på det store bildet, anses det å være en høy kredittutnyttelse som en negativ, men sammenlignet med gjeld som ikke er betalt og ender opp i samlingen, er høy kredittutnyttelse den minste av to onde.

Den store takeaway er dette: Medisinske regninger rapporteres ikke til kredittagenturer. Det er når du ikke betaler medisinsk regning, og det blir overført til et samlebyrå at det kan få en skadelig innvirkning på din FICO-poengsum.

Fleksibilitet i betaling

Ubetalte medisinske regninger gir et fleksibilitetsnivå som ikke ofte settes med kredittkortkontoer eller andre økonomiske forpliktelser. I mange tilfeller vil sykehus og andre helsepersonell være villige til å utarbeide en betalingsordning som forhindrer at den ubetalte regningen rapporteres så sent eller krenkende. Dette kan være en reell fordel for personer som ikke har muligheten til å betale regningen i sin helhet, men er i stand til å betale ned gjelden over tid. Hvis den medisinske regningen ikke rapporteres som ubetalt eller i samling, kan det ikke være noen innvirkning på kredittpoengene dine. Det er av denne grunn at enhver person som har en utestående medisinsk regning, bør kontakte den respektive helsepersonell for å diskutere tilgjengelige betalingsalternativer. Ved å gjøre dette kan du forhindre en negativ treff på kredittpoengsummen din mens du betaler din ubetalte regning.

Liz Weston, forfatter og økonomisk ekspert ble spurt av noen hva de kan gjøre for å hjelpe seg med deres kreditt score. Denne personen hadde mange delinquencies på kreditt rapporten fra ubetalte medisinske regninger og prøvde å øke sin nåværende score på 650.

Du kan bidra til å hindre fremtidige skader på resultatene dine ved å overvåke alle dine legekontoer nøye. Målet ditt er å hindre at de blir overført til samlinger eller rapportert til kredittbyråene i det hele tatt. Det kan bety at du kontakter legen og forsikringsselskapet ditt hver måned for å sjekke fremdriften av eventuelle vurderinger som forsinker betalingen. i noen tilfeller må du kanskje betale regningene og søke refusjon fra forsikringsselskapet ditt. Ja, det er et problem, men det er bedre enn et annet slag for dine poeng.

Liz har rett, det er et problem, men er helt verdt det. Min kone er dronningen av å bli organisert og hun er stadig på toppen av våre medisinske regninger. Det har vært utallige ganger hvor hun måtte utfordre forsikringsselskapet på hva vi betalte da de truet med å overføre det til et samlingsbyrå. Hun er på toppen av det og med en kreditt score på 790-tallet, er det bevis på at du bor på toppen av dine medisinske regninger betaler seg.

Faktorer å vurdere om ubetalte medisinske regninger og kreditt score

Bestemme hvordan en ubetalt medisinsk regning vil påvirke kredittpoengene dine er ikke en perfekt vitenskap. Hver enkelt har sin egen kreditthistorie som vil bli innregnet i formelen for å bestemme poengene dine. Hvis du har en historie om å betale regningene dine på tide og administrere kreditt på en ansvarlig måte, kan effekten på poenget ditt ikke være så skadelig. Omvendt, hvis du har historie med å foreta sen betaling, misligholdte kontoer eller innsamlingsaktivitet, kan en ubetalt medisinsk regning få betydelig innvirkning på kredittpoengene dine. Når en ubetalt medisinsk regning er rapportert til kreditt-byråer, vil den forbli på kreditt rapporten i opptil syv år. Ved å forstå hvordan ulike gjeld påvirker kredittpoengene dine, kan du ta informerte beslutninger om din personlige økonomi og hvordan du styrer kreditt og gjeld fremover.

Skrive Inn Din Kommentar