Penger

Dette parets søken etter en perfekt kopp kaffe førte til en blomstrende virksomhet

Dette parets søken etter en perfekt kopp kaffe førte til en blomstrende virksomhet

Scott Angelo har ikke tid til å vente på en pause i denne downpouren i Florida.

Han dashes fra bilen til inngangsdøren til Oceana Coffees primære plassering, roasting huset, rister av regnet og forsvinner.

En kort stund kommer han frem fra et lagringsrom, og skyver en plastkurv lastet med skuffer av det som ser ut som tusenvis av store grønne hagesfrø - og en bærbar datamaskin.

De grønne frøene er faktisk kaffebønner. Datamaskinen hjelper ham med å holde øye med tid og temperatur.

Han er klar til å steke litt kaffe, 11 pund om gangen.

"En bedrift født ut av desperasjon"

Oceana Coffee er en annen karriere for Scott, tidligere en ingeniør, og hans kone Amy, tidligere en lærer. Etter at de møttes i Florida's Treasure Coast-område, ramte de veien sammen - eller i stedet det store hav. De jobbet på de samme private yachter, og reiste i syv år før de bosatte seg i Brisbane, Australia, en stund.

Kaffen der? Det var egentlig flink.

"Vi skjønte hva en frisk steke egentlig var," sier Amy.

Da de kom tilbake til Florida i 2009, var de bare ikke fornøyd med kvaliteten på kaffen de kunne få. Så begynte Scott å lese onlinefora og eksperimentere med steketeknikker for å se om han kunne kopiere stekestilen som var så populær i Australia.

"Det var en bedrift født ut av desperasjon," admiserer Amy.

Scott kjøpte en air popper på eBay for $ 35, deretter reengineered det å steke kaffe, en kvart kopp med bønner om gangen. Men det var ikke til å fungere lenge etter et par som innrømmer at de enkelt kan drikke fire kopper kaffe om dagen. Hver.

Så begynte de å steke små mengder grønne kaffebønner på stovetoppen og i ovnen. De prøvde flere andre metoder som alle "mislyktes dårlig."

Den nest beste løsningen: kurver på en rotisserie grill i Amys mamma garasje, hvor de kunne steke fem pund av gangen.

Venner og familie fanget på Scott og Amys kaffe. De opprettet en enkel nettside og vil møte folk i bensinstasjonens parkeringsplasser for å avlevere sine bestillinger som "din lokale koffeinhandler," forklarer Amy.

De tilbrakte lørdag morgen på bønder markeder overbevise folk deres kaffe var verdt prisen, og utdelt prøve etter prøve på lokale arrangementer. Paret visste at rotisserie grillen ikke skulle gjøre det lenger.

En tidlig fokus på jobber - og karriere

Den grøntgrønne kaffebryggeren som sitter ved inngangsdøren til stekehuset har vært en stift av Oceana Coffee siden 2011. Angelos kjøpte den fra en virksomhet som hadde stengt i Nord-Carolina, hadde levert og åpnet butikken i Tequesta, Florida, etter å ha solgt huset deres i Australia.

"Det var alltid åpent for publikum," husker Amy, "som var sannsynligvis en gal ide, fordi vi hadde en 6 måneder gammel og en 3-årig."

Mens kundene ville komme inn i løpet av dagen for kjøp av pund eller en kopp joe å gå, var Oceana Coffee kanskje travleste etter mørkets skyld.

Scott hadde fortsatt en heltidsjobb som prosjektleder, og jobbet lenge før han spiste timer på peer i roasteren om natten. Amy ville bringe barna og middag til butikken slik at de alle kunne spise sammen på 900 kvadratmeter plass.

"Så mye som vi ønsker å mikromanage og komme inn og gjøre det selv, har vi aldri vært i stand til fordi vi har små barn," sier Amy. "Det har tvunget oss fra begynnelsen til å ansette folk."

Mellom de to stedene (den andre, en kaffesalong, åpnet i februar 2015) og deres engrosvirksomhet, Scott og Amy har ca 20 ansatte, flere av dem fulltidtakere på lønn.

"Hvis jeg må lage hver kopp kaffe her, skal vi være en mor og pop-butikk for alltid," sier Amy. "Men hvis vi kan skape gode jobber for lokalbefolkningen ... kan vi vokse denne tingen eksponentielt."

"Det drepte oss nesten"

"Jeg kan trekke penger fra alle mulige steder," sier Amy. Hun og Scott fikk et lån for å åpne sin kaffesalong, som overrasket henne siden banklån har vært så stramt siden lavkonjunkturen. "Mye av virksomheten ble bygget på American Express," hevder hun.

Amy avleder ikke eller hakk ord når hun snakker om den korte perioden da Oceana hadde tre butikker.

"Det drepte oss nesten," sier hun mildt. "Det setter oss nesten ute av drift."

Kort tid etter at de åpnet sin større kaffesalong noen kvartaler unna stekehuset, åpnet Scott og Amy et tredje sted, omtrent 20 miles nord i Stuart, Florida.

Men det var for tidlig for en slik rask ekspansjon og det drenerte både tid og penger. De jobbet med SCORE småbedrifts mentorer for et krasj kurs i deres økonomi og hvordan de kunne gjøre denne feilen til en positiv opplevelse.

Angelos solgte stedet mindre enn et år etter at de åpnet det i mars 2015. "Det var det beste mulige scenariet, fordi vi fikk en grossistkund," sier hun.

Ved å droppe den tredje plasseringen ga Oceana Coffee-lagets hjerneplass til å forberede seg på et økende antall engrosordrer.

For over et år siden ble Whole Foods enige om å bære kaffen sin. Den første bestillingen endelig ankom i mai. De vil starte i Floridas fire Palm Beach County butikker, med potensial til å selge til steder utenfor deres hjemmebase.

De brukte $ 13 000 på en vei-og-fyll maskin som pakker kaffe uten menneskelige hender som trenger å skje og veie bønnene. De kjøpte en maskin for å pakke K-kopper, som også kommer på hyllene på Whole Foods. Og de har 60 andre engroskontoer.

I fjor stekte de mer enn 47 000 pounds kaffe. I år? Scott forblir konservativ, mens Amy er villig til å kaste ut større tall. Det går til topp 50.000, sikkert. Kanskje 60.000. Kanskje mer.

Ser fremover, 35 pounds kaffe om gangen

Oceana Coffee har vunnet 11 medaljer, fire av dem i Australia hvor deres foretrukne stekeovn ble født.

"Jeg må gjøre noe riktig hvis jeg ikke har gjort noen skolegang for kaffe, og jeg går inn og vinner konkurranser," sier Scott.

I mai hilste Scott og Amy en ny roaster velkommen for å hjelpe dem med å øke produksjonen.

Det steker 35 pund om gangen, og den bærbare oppkoblingen gir mulighet for automatisering av stekeprosessen for ulike oppskrifter. Scotts lærling, hvis han noen gang finner den perfekte, vil kunne trykke på en knapp for å aktivere en av Scotts prøvde og sanne stekeprofiler.

De tenker på å holde den grønne rosteren også, og for tiden sitter de side om side på stekehuset.

Scott og Amy innrømmer at de fortsatt lærer om de mange måtene å steke, brygge og servere kaffe på. Scott ville elske å jobbe med gårder i stedet for en megler, for å bygge relasjoner på opprinnelsesstedet for kaffen han steke. Han har blitt invitert til å besøke gårder, men har vært for opptatt med roasting for å ta dem opp på tilbudene.

Mer detaljhandel er i horisonten, noe som vil kreve flere jobber, sier han. "Vi skal jobbe sammen for å lære folk mens de leverer god kaffe."

I mellomtiden sitter sin opprinnelige luftpopper-vendte kaffebrygger i en kurv som er tucket inn i et hjørne av kaffesalongen, en børstet tilskudd av desperasjon og besluttsomhet.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Heather Comparetto (IG: Heatheretto) er fotograf på The Penny Hoarder. Hun har utstilt hennes fotografier internasjonalt, elsker havet og nyter kaffe og tacos (men ikke sammen).

Skrive Inn Din Kommentar