Liv

Trenger kirurgi? Det kan være billigere i neste by over

Trenger kirurgi? Det kan være billigere i neste by over

Hvis du bor i USA, vet du sikkert allerede - og har hatt grunn til å klage over - hvor dyrt vårt helsesystem kan være.

Det virker urettferdig at amerikanerne kan ende opp så dypt i gjeld over en slik uunngåelig utgift. Selv de enkleste medisinske tjenester kan koste hundrevis, om ikke tusenvis av dollar. Tilfelle i punkt: historien om $ 629 Band-Aid på grunn av sykehus avgifter.

Eller det faktum at Medicare i enkelte markeder velger hussamtaler fremfor tradisjonell omsorg. Tilsynelatende er den gamle skolens måte ikke bare mer personlig - det er faktisk rimeligere også.

Men visste du at du kan stå for å spare penger på din neste medisinske prosedyre ... ved å ta en bilferie først?

Kostnaden for helsevesenet etter stat

Hele måneden utstedte Health Care Cost Institute sin nasjonale kartbok om helseomsorgsprisrapporten.

Det bruker Humana, Aetna og UnitedHealthcare forsikringskrav data for å analysere hvordan prisen på medisinske prosedyrer varierer over hele Amerika - både på byen og på statenivå.

Og som det viser seg, varierer prisene. Mye.

For eksempel kan en knæutskift koste deg mer enn $ 57 000 i Sacramento, California - eller så lite som $ 21 900 i Tucson, Arizona, NPR rapporter.

Ruller gjennom rapportens omfattende, fargekodede kart, Arizona viser seg igjen og igjen som en stat med lav prisforhold for de fleste prosedyrer. Pasienter der kan forvente å betale en prosentandel mindre enn nasjonalt gjennomsnitt.

Det samme gjelder Florida, Tennessee og Maryland.

Men funnene var mindre solrike for stater som Alaska, Wisconsin og Minnesota, hvor pasienter betaler opptil 133% av nasjonalt gjennomsnitt - eller mer - for alt fra CT-skanninger til behandling av mononukleose.

Nå som jeg tenker på det, er kanskje oppvarming en stor faktor i kostnaden av en medisinsk prosedyre.

Kostnadene varierer også innenfor statlige linjer.

For eksempel, selv om en knærutskifting kjører sakramenter nesten $ 60K, kan deres naboer i Riverside forvente å betale omtrent halvparten av denne prisen.

Så seriøst: Du vil kanskje bare stash et veikart sammen med ditt forsikringskort. Og du har ment å gå til Grand Canyon i alle fall, ikke sant?

Hvordan spare penger på medisinske regninger

Selvfølgelig, hvis du har en medisinsk nødsituasjon eller trenger brådskelse, er den siste tingen du skal tenke på, å shoppe etter den best tilgjengelige legen - og kjøretid for å nå dem.

Men hvis du har en valgfri prosedyre - eller kan vente din elendighet bare en liten stund - reiser for å få billigere medisinsk tjeneste kan faktisk spare deg for massevis av penger.

Og hvis nok folk er villige til å shoppe, kan det også legge press på sykehusene for å gjøre prisene mer konkurransedyktige.

Lurer på hvor du skal begynne når du handler?

Vel, kartene i HCCIs rapport er en god start, og det finnes andre anerkjente elektroniske verktøy for å hjelpe deg å estimere priser i ditt område. Prøv Fair Health Consumer og Healthcare Blue Book.

(Psst: Mens du er på det, sjekk ut innlegget vårt på 10 måter å spare store penger på medisinske regninger - selv de du allerede skylder.)

Når du har funnet noen få leger på førsteklasses steder, kan du hente telefonen og spørre dem hva de tar betalt for. De er ikke forpliktet til å fortelle deg - men de vil vanligvis, ifølge US News Health.

Med mindre du setter mye av fotarbeid i beslutningsprosessen din, er dine besparelser ikke garantert eller sannsynligvis til og med kvantifiserbare.

Men når vi snakker tusenvis av dollar, er det ikke verdt et forsøk?

Din sving: Vil du ta en biltur for å spare penger på en kirurgisk eller medisinsk prosedyre?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder.

Skrive Inn Din Kommentar