Investere

3 helt åpenbare måter å bygge rikdom på

3 helt åpenbare måter å bygge rikdom på

Du trenger ikke å være en rakettforsker for å bygge rikdom.

Hvis du ikke la den første setningen suge inn, les den igjen.

De rike forstår at mens du er smart, kan du sikkert tjene penger, betyr det ikke nødvendigvis at du skal bygge rikdom med inntektene dine.

På samme måte, å være kjent betyr ikke nødvendigvis at du vil kunne bygge rikdom. Sikker, det kan hjelpe, men det er utallige historier om de som tjener massevis av penger for å se det forsvinne tilsynelatende over natten.

Så, hva er hemmelighetene til å bygge rikdom? Og når du bygger rikdom, hvordan holder du det? Sannheten er at "hemmeligheter" for å bygge rikdom, er egentlig ikke hemmeligheter i det hele tatt.

De er rett og slett commonsense atferd som, når de praktiseres med hensikt og over en lengre periode, sannsynligvis vil resultere i et basseng fullt av penger (hvis det er slik du liker å lagre pengene dine).

La oss ta en titt på noen av disse oppføringene.

1. Si "nei" til gjeld.

Joseph A. Carbone, Jr., CFP®, rikdom rådgiver og grunnlegger av WealthManagementfortheRealWorld.com avslører,

"De mest vellykkede klientene jeg har jobbet med i løpet av min 18 årige karriere, er de som ikke har noen gjeld og positiv kontantstrøm."

Å si "nei" til gjeld er virkelig en oppførsel i hjertet av så mange velstående personer. Hvorfor? Det har noe å gjøre med renten.

Studielån, kredittkort, personlige lån, billån og mange andre typer gjeld har alle rentenivåer. Noen av disse prisene er høyere enn andre, men en ting er garantert: du vil betale mye mer penger enn nødvendig hvis du foretar minimumsbetalinger på et lån, og rentene vil sakte dræne noe rikdom du gjøre ha.

Dessverre er det der mange mennesker sitter fast. De er så vant til gjeld, de tror det er normalt og trekker det av som en livsstil. Visst, det kan være en livsstil for noen mennesker, men det trenger ikke å være en livsstil for du.

Måten å komme seg ut av gjeld er å fokusere energien din på å si "nei" til mer gjeld. Ta et øyeblikk og sett deg selv i en modus der fokuset ditt er å tjene penger raskt, du kan velge å angripe gjelden enda raskere enn du kanskje trodde var mulig.

Så om du bestemmer deg for å gjøre gjeldssnabbballen, konsolidere de studielånene uten en cosigner, eller bare spenne ned og betal gjelden, ta på seg det, og du vil bli rikere.

2. Øv disiplin og invester for langsiktig.

Det kan være altfor lett å bli fanget opp i sprøytenarkomanen eller denne bestanden. Mediene rapporterer kontinuerlig dette eller det "nye varme lager". Ikke fall for fellen. Vi vet alle at det er bedre å diversifisere dine investeringer og ikke bli båret av allure av rask formue.

Scott Wellens, CFP®, finansrådgiver og grunnlegger av BestinWealth.com forklarer,

"Den første oppførselen som uunngåelig fører til mer rikdom, forblir disiplinert. Følelser er veldig virkelige og svært farlige, og det er vanskelig å være objektiv om pengene dine, spesielt når folk rundt oss snakker om dømmekraft og dårskap i forhold til økonomien. De fleste av pengene dine er investert på lang sikt - ikke ta kortsiktige beslutninger om dine langsiktige penger. Den beste måten å få markedslignende avkastning på, er ikke å lure med investeringsmikset ditt. Hvis du gjør det, vil sannsynligheten for å oppnå dine økonomiske mål sannsynligvis gå ned. Forutsi hvor aksjemarkedet er på vei og å ta avgjørelser av forutsigelsen, er et tåpelspill. Det krever en krystallkule - og ingen har en krystallkule. Hold deg disiplinert. "

Aksjemarkedet kan for eksempel være ekstremt volatilt fra år til år. Nybegynnere investorer kan finne seg selv panikk når aksjemarkedet tar et bratt dykk, og bestemmer at de kan velge de vinnende aksjene. Dette er en feil.

Det beste rådet er å kjøpe og holde.

Og når du gjør det, hold på lenge. Disciplinen til å holde fast i buy-and-hold-strategien er ikke lett å finne, men hvis du finner det, er du mye mer sannsynlig å finne deg økonomisk stabil i pensjon. Hvis du er spesielt utsatt for panikk, bruk vår Betterment Investing Review for å se hvordan du kan sette og glemme, ved å få dem til å investere for deg.

Sjekk ut våre anmeldelser andre om noen gode investeringsmuligheter som vår vurdering på Motiv Investing.

3. Hold deg sparsomme venner.

Du har nettopp fått en ny jobb. Nå tar du inn de store pengene. Tid til å slappe av og kjøpe den båten du alltid har lyst til, og det rekreasjonsfordøyet, og den gullinfiserte (og bejeweled) smarttelefonhallen (for å beskytte din billigere smarttelefon, selvfølgelig), ikke sant?

Du gjettet det: feil!

Det er en mye bedre ide å holde seg sparsommelig. Husk at du kun kan bygge rikdom ved å spare penger, ikke bruke det. Jo, du kommer til å måtte bruke litt penger, men du trenger ikke å blåse opp livsstilen din for å matche din nye inntekt. Langt ifra.

Benjamin Brandt, CFP®, på RetirementStartsTodayRadio.com, snakker om livsstilskrypfenomenet:

"Det er menneskelig natur for enhver økning i inntekten som umiddelbart blir svelget av livsstilsforbedringer, et fenomen som kalles livsstilskryp." Unngå livsstilskryp og bygg garanterte økninger i din spareplan ved å endre måten du tenker på årlige reiser. Neste gang du presenteres med en høyning, utfordre deg selv for å spare halvparten av økningen, og "krype" med den andre halvdelen. Denne strategien vil tillate deg å betale deg selv først, nyte fruktene av arbeidet ditt, og bygg rikdom over tid. "

Det er bedre å forbli sparsommelig, bygge rikdom og ha en solid finansiell stilling i stedet for å kaste bort pengene dine på ting som du egentlig ikke trenger - spesielt på lang sikt.

Det er mange måter å spare penger på. Lær dem, drøm dem og handle. Gjør sparsommelig. Din lommebok vil takke deg. Vel, kanskje ikke med en gang, men over tid vil det.

Siste tanker

Det er en felles tråd som knytter alle disse tipsene sammen: tjen mer, spar mer, og bruke mindre. Det er en ligning som vil få deg på den moderat-raske veien til å bygge rikdom. Visst, det er ikke en overnatting rett, men det er verdt reisen.

For å motivere deg selv, tenk hva du kan gjøre med rikdommen din. Kanskje du kan slutte dagen din jobb og gå på den oppdragsreisen som ville være mye mer tilfredsstillende. Kanskje du kan gi mer enn du noen gang trodde mulig. Legg igjen en arv til dine barn og barnebarn! Himmelen er grensen.

Dette innlegget opprinnelig oppstod på Credit.com.

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar