Penger

4 ting du bør vurdere før du går inn i multi-level markedsføring

4 ting du bør vurdere før du går inn i multi-level markedsføring

Så vil du hente ekstra penger fra komforten i ditt eget hjem, sette dine egne timer?

Du har kanskje vurdert å bli med på et flernivå markedsføringsfirma, som Avon, Mary Kay eller Beachbody.

Disse typer bedrifter, også kjent som direkte salgsselskaper, melde deg på å selge ulike varer fra sminke til stearinlys til mobiltelefon.

Du mottar en del av salget som fortjeneste, og du tjener også penger hvis du signerer andre for å bli med i selskapet - og tjene en del av det de selger.

Det er fordeler og ulemper å vende seg til denne arbeidslinjen som en måte å tjene penger på. Noen direktesalgsvirksomheter, som LuLaRoe og Herbalife, har kommet i varmt vann på grunn av problematiske produkter og skyggefulle forretningspraksis.

4 ting å vurdere før du registrerer deg med et direkte salgsselskap

Før du registrerer deg på den stiplede linjen - og gaffel over (noen ganger høye) oppstartskostnader - er det noen ting du kanskje vil vurdere.

1. Opprett hvorfor du vil bli med

Første ting først, vet hva dine intensjoner er med å ta opp denne pengeproduserende innsatsen.

Gjør du det for å tjene litt ekstra penger som en sidegig? Har du behov for en måte å supplere inntektene dine på, og stole på dette for å betale regningene? Ønsker du å flykte fra din 9-til-5, og håper dette vil gi deg en heltids lønn erstatning?

Better Business Bureau advarer løfter om høy inntjening - spesielt med liten tid, innsats eller alvorlig forpliktelse - er røde flagg.

Selv om penger vanligvis er den viktigste motivatoren når du går i virksomhet, er det ikke alltid den eneste fordelen. Beachbody trener Kalie Meyer fortalte The Penny Hoarder det var økonomisk og sosialt belønninger for å bli med i den direkte selgeregruppen.

"Du er alltid oppfordret til å bli bedre deg selv," sa hun.

2. Vurder kostnadene

Mange mennesker er misfornøyd med sine direkte salgserfaringer fordi de legger mer penger i virksomheten enn de så tilbake i fortjeneste, så sørg for at du nøyaktig vurderer utgiftene.

Gå utover den opprinnelige oppstartsavgiften. som kan være så lavt som $ 35 for å selge essensielle oljer med DoTERRA eller så høyt som $ 5000 tilbord med LuLaRoe. Du må ofte kjøpe produkter og delta på treningsmøter og konferanser gjennom året.

Vurder også utgiftene som går inn i hostingpartier for å selge varer og å rekruttere nye medlemmer for å bli med i teamet ditt.

Ikke glem å faktor i verdien av tiden du investerer i å bygge virksomheten.

BBB sier at det kan være et rødt flagg hvis selskapet:

  • Krever at du kjøper en stor mengde inventar på forhånd uten skriftlig garanti usolgte produkter kan returneres for en viss prosentandel av den opprinnelige prisen
  • Be om at du foretar den første investeringen i kontanter, postanvisning eller via bankoverføring

Federal Trade Commission anbefaler Ikke å skynde seg å inngå en kontrakt for å bli med på et "mulighetsmøte", men å ta deg tid til å bestemme.

3. Gjør din forskning

Akkurat som du vil gjøre før du kjøper inn en franchise eller forhåpentligvis, før du godtar et tilbud med et nytt selskap, ta nøye omhu og undersøk virksomheten og produktene den selger. BBB er et flott sted å starte.

Spør deg selv - gjør deres praksis og retningslinjer på linje med dine verdier? Selger de et produkt du vil kjøpe deg selv?

Vurder produktets kvalitet og les omtaler fra kunder som har kjøpt og brukt varene. Også samsvarer produktprispoenget ditt potensielle publikum?

FTC anbefaler å stille disse spørsmålene til noen som allerede er i bransjen:

  • Hvor mye penger gjorde du i fjor (inntekt minus utgifter)?
  • Hvilken prosentandel kommer fra å rekruttere andre distributører?
  • Hvor mange har du rekruttert?
  • Hva er ditt årlige salg av produktet?
  • Hvor mye tid brukte du i fjor på virksomheten?
  • Hvor lenge har du vært i virksomheten?

4. Har en avslutningsplan

Så hva skjer hvis du registrerer deg med et markedsføringsfirma på flere nivåer, men din erfaring er ikke hva du trodde det ville være?

BBB anbefaler Du avklarer kontrakt kansellering og produkt refusjon politikk før du blir med, og FTC anbefaler deg å få disse returpolitikkene skriftlig.

Salgspunktet for disse direkteforretningsvirksomhetene er generelt at du kommer til å nyte økonomisk frihet, så ikke bli sugd inn i en situasjon der motsatt skjer.

Din sving: Har du vurdert å gå i direkte salg?

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun elsket å delta på konferanser da hennes søster var en del av et markedsføringsfirma på flere nivåer, men hun ble aldri med seg selv.

Skrive Inn Din Kommentar