Penger

USA mai (endelig) få betalt foreldre permisjon under trumpets nye forslag

USA mai (endelig) få betalt foreldre permisjon under trumpets nye forslag

USA kan endelig bli med i andre utviklede landes verdener som tilbyr betalt foreldrepermisjon.

President Donald Trumps første budsjettforslag vil omfatte å skape og finansiere et program som vil gi seks uker betalte fridager for mødre og fedre etter fødselen eller adoptjonen av et barn, rapporterte Washington Post.

Dette utvider seg på det tidligere betalte foreldreorlovsprosjektet som Trump spionerte under presidentkampanjen i de fedrene og adoptivforeldrene er også inkludert, ikke bare biologiske mødre.

Familier av alle inntektsnivåer vil bli inkludert i den nåværende foreslåtte planen, selv om fordelene ville være avkortet for høyt arbeidstakere, fortalte White House-tjenestemenn Washington Post.

Planen ville bli betalt gjennom landets arbeidsledighetsforsikringssystem og forvaltet av enkelte stater. Det forventes å dra nytte av 1,3 millioner foreldre og ville koste rundt 25 milliarder dollar over 10 år, ifølge hvite husets tjenestemenn.

Trumps datter, Ivanka, har forsøkt for betalt foreldreorlov og forventes å være involvert i utformingen av politikken, rapporterte Washington Post.

US Lags når det kommer til betalt foreldreorlov

Foreløpig har USA ikke betalt foreldreorlovsprogram landsomfattende. California, Rhode Island og New Jersey har individuelle planer på plass, og New York og Washington D.C. har godkjente programmer som vil bli satt på plass neste år.

Ifølge Washington Post tilbyr 58% av de amerikanske selskapene noen form for betalt barselsorlov, og 12% tilbyr noen betalt foreldreorlov.

Nye foreldre kan dra nytte av 12 uker av ubetalt tidsavbrudd gjennom familie- og medisinskloven, så lenge de har jobbet i deres selskap i minst 12 måneder, og deres selskap inkluderer 50 eller flere ansatte. Deres jobber vil bli holdt for dem, men foreldre som tar denne permisjonen, vil ikke kunne samle noen av deres lønn mens de er borte.

Penger rapporterer at USA er den eneste utviklede nasjonen som ikke har betalt foreldrepermisjon, og mengden betaltid Trump foreslår pales i forhold til andre. Blant 40 andre land, den minst Antall betaltid gitt er to måneder, mens Noen land, inkludert Japan, Ungarn, Østerrike, Tsjekkia og Norge, tilbyr over et år.

Det hvite hus vil presentere budsjettforslaget til kongressens tirsdag. Washington Post rapporterer foreldreorlovsprogrammet kan få tilbakebetaling fra demokrater som ønsker en mer generøs plan og republikanere står i opposisjon mot betalte permisjonsprogrammer. Det er imidlertid mulig at begge parter vil forene seg om dette emnet.

"Det er et stort skritt fremover, og det er bedre enn null, noe som foreldrene er garantert nå," Jeffrey Hayes, programleder for jobbkvalitet og inntektssikkerhet ved Institutt for kvinners politikkforskning, fortalte Washington Post. "Trump er den første republikaneren i Det hvite hus for å snakke om dette, så han kunne få litt bipartisan støtte."

Nå hvis ditt forventede barn ikke jobber på kongressens tidslinje, og du ikke er ansatt i et selskap som Netflix, Etsy, Amex eller Ikea, kan du sjekke ut disse 12 tipsene for å overleve foreldrepermisjon uten å gå i stykker.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun tok fordel av Family and Medical Leave Act da hun hadde datteren sin, men er heldig jobber hun nå for et selskap som tilbyr åtte uker betalt foreldreorlov.

Skrive Inn Din Kommentar