Mat

9 friske måter å spare på dagligvarer når du er veganer

9 friske måter å spare på dagligvarer når du er veganer

Ofte tror folk at noen form for kostholdsbegrensning (selvpålagt eller på annen måte) vil rakke opp en dagligvarehandel.

Men det er ikke alltid tilfelle - som min kollega og jeg lærte da vi gjorde Whole30 på et budsjett.

Det var bare 30 dager (takk), men hva med lang sikt? Er det mulig å spare penger selv når du ikke kan kjøpe alt ferdigpakket?

Absolutt.

Slik spiser du Vegan på et budsjett

Tina Russell, fotograf på The Penny Hoarder, og jeg har nylig satt hodene våre sammen for å lage en liste over måter å spise veganer på et budsjett.

Hun vet best: Hun har vært en veganer i ni år - vegetarianer i mer enn 15. Jeg kjenner meg bare rundt en matbutikk eller to. Og jeg er en ivrig fan av å spare penger generelt.

Slik lagrer du:

1. Ikke kjøp veganalternativer på en stor kjede

Russell har tre kjøpesentre: Trader Joe's, Publix og Rollin 'Oats, et lokalt naturlig matmarked i St. Petersburg, Florida.

I hver butikk kjøper hun forskjellige produkter. For eksempel: Hvis hun skal splurge på veganske alternative produkter, som hun ikke anbefaler å gjøre en vane, går hun til det lokale markedet.

"Du vil bruke mer penger fordi de aldri vil sette de på salgene," sier hun om store kjøpesentre. Dette, hun hypoteser, er fordi det ikke er stort tilbud eller etterspørsel på de store kjedene. Men det er på det lokale helsekostmarkedet. Cue det fantastiske salg.

Du kan også lage dine egne veganske alternativer. Russell elsker å lage vegansk ost, en av hennes favorittalternativer på Oh She Glows bloggen. Men noen andre alternativer, som mandelmælk eller soy chorizo ​​(hun går over Trader Joe's type), er ikke verdt tiden og krefter for henne å lage.

2. Ta tak i alle pengene tilbake

Russell er ikke en ivrig couponer eller cash back earner, men jeg er 100% inn i den. Massevis av apps kan hjelpe deg med å spare penger og tjene penger tilbake - selv om spesialprodukter og sunn matvarer.

Nøkkelen er å ikke bli overveldet. Her er noen av favorittappene mine som hjelper veganer med å lagre:

  • Ibotta: Jeg har brukt Ibotta-appen i nesten et år og har tjent mer enn $ 120 i kontanter tilbake. Det tilbyr en rekke tilbud, selv på sunne gjenstander. Gispe.

For øyeblikket kan du for eksempel tjene 25 cent tilbake på valget av valnøtter eller proteinpulver, $ 1,50 tilbake på Sabra guac, $ 1 tilbake på en pose apelsiner og 75 cent tilbake på kokosmælk yoghurt.

Bare last ned appen, hev dine tilbakebetalinger, ta et bilde av kvitteringen din og bam. Penger i banken (du kan utbetale når du treffer $ 20).

  • Drop: Russells go-to-butikk er Trader Joe's, så da jeg fortalte henne om Drop, var hun begeistret. Det er en belønning app som lar deg parre med dine fem favoritt merker (ut av dusinvis av alternativer). Drop par med Trader Joe's og Whole Foods, begge hubber for sunne veganske alternativer (pluss andre store navn som Starbucks, Lyft og Walmart).

Last ned appen, lenke til kredittkort eller debetkort, og tjen så poeng automatisk. På Trader Joe's, for eksempel, vil du tjene 12 poeng per $ 1 brukt. Når du har slått 5000 poeng, kan du betale ut for gavekort.

  • BerryCart: Denne appen tilbyr tilbakebetalinger på organisk, glutenfri og ikke-GMO-produkter. Noen få kjente elementer akkurat nå inkluderer Sweet Earth Veggie Burgers, Hope Organic Hummus og Nasoya Tofu. Du må vurdere elementet (for å tjene 50 cent), og les deretter et faktum (ytterligere 25 eller 50 cent). Da får du pengene tilbake.

3. kart ut måltider

Før en dagligvarebutikk planlegger Russell og jeg hver vår mat for uken - selv om Russell er definitivt mer flittig om dette enn jeg er.

På dette punktet har hun en grunnleggende formel for måltidene: et korn, en grønnsak og en bønne.

Da hun ser på oppskrifter og retter, finner hun måter å bruke elementer mer enn en gang på. For eksempel, hvis en tallerken krever gulrøtter, sørger hun for at et annet måltid krever gulrøtter også. Eller at hun planlegger en salat med gulrøtter til lunsj en dag.

På slutten av uken, hvis hun har noen rester eller grønnsaker, vil hun vaske dem, hogge dem og fryse dem.

4. Gå for generisk

Russell når det er mulig når det gjelder et generisk merk av et produkt.

Men hun er sikker på å veie kostnadene mot kvaliteten (og smaken). For eksempel vil hun aldri kunne kjøpe butikkmelken. Hun sier det bare smaker funky.

Men hun kjøper alltid Trader Joe's butikkmerke mandel melk. For henne smaker det det samme som merkenavn, men kommer til en lavere pris.

5. Kjøp - og lag - i bulk

Russell kjøper flere stifter i bulk, inkludert tørkede bønner (de er billigere enn hermetisert og krever bare en natts søvn), linser, nøtter og frø.

Hun vil også lage mat i bulk. Hennes go-tos er et stort parti vegetabilsk suppe, en panne med lasagne og en krukke med vegansk chili. Hun kan spise flere måltider fra hver, og deretter fryse resten til senere.

6. Plante en hage

Noen gang vurdere å dyrke dine egne greener?

"Selv om du bare vokser urter, kan du spare penger," sier Russell.

Nøkkelen er å plante en kostnadseffektiv hage. Penny Hoarder-bidragsyteren Kelly Gurnett sier at noen ting bare ikke er verdt å plante fordi de er så billige i butikken. Tenk: løk og poteter.

Det som er verdt innsatsen, vil være tomater, salatgrønt og grønne bønner.

Og selv om du bor i en liten leilighet uten bakgård, kan du kjøpe potteplanter til abbor i vinduet ditt.

7. Stopp av din lokale asiatiske dagligvarebutikk

Du kan kanskje lagre en del av forandring på go-to-veganske varer hvis du handler på ditt lokale asiatiske supermarked.

Russell vil stoppe ved å fange jackfruit, dragonfruit og soyasaus, for eksempel.

Penny Hoarder Susan Shain fant at du også kan finne grønn løk, sopp, rød paprika, bok choy, hvitløk, ingefær og tofu for mye billigere enn på en vanlig butikk også. Hun lagret mer enn 44% på en av hennes dagligvarekjøringer ved å handle på den asiatiske dagligvarebutikken.

Plus, Russell liker å støtte lokale bedrifter.

8. Hyppig din lokale bonde marked

Hmm ... Jeg ser en trend her ... (ahem, de lokale greiene).

For diskonterte frukter og grønnsaker stopper Russell med et lokalt produksjonsstativ eller veikantmarked.

Hun sier at varene vanligvis ikke varer så lenge som det hun kommer i butikken, så hun planlegger å bruke dem så raskt som mulig - men hun kan redde et bunt.

Hvis jeg vil legge opp, vet jeg at jeg kan spare mye ved å stoppe ved St. Petersborgs lokale lørdag morgenmarked.

9. Ikke vær redd for å investere i maskinvare

Russell sier at hver veganer trenger disse fire kjøkkenapparatene:

  1. Crockpot.
  2. Kjøkkenmaskin.
  3. Blender.
  4. Dehydrator.

Det er ikke nødvendig å gå ut og splurge. Russell har en pålitelig blender hun kjøpte år siden. Jeg har en mindre enn $ 100 KitchenAid Jeg kom tilbake på college - fortsatt sparket etter en rekke trekk.

Russells siste investering var en mat dehydrator, som tillater henne å lage sin egen tørket frukt og granola. Hun foretrekker å dehydrere sin egen mat fordi 1.) Det er billigere, og 2.) Hun vet nøyaktig hva hun får - ingen tilsatt sukker eller konserveringsmidler.

En Vegan Diet uten den finansielle stammen

Nå vet du: Det er mulig å spare penger med kostholdsbegrensninger. Heck, du kan til og med kutte ned dagligvarehandelen din som jeg gjorde på Whole30 - fordi jeg, delvis, lukte ut sukkerbelastet, konserveringsmiddel-injisert, ferdigpakket søppel.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Beklager, veganer, hun har kiler med ost.

Skrive Inn Din Kommentar