Penger

Vil Trumps utgiftsplan kutte dette store studielånet tilgivelsesprogram?

Vil Trumps utgiftsplan kutte dette store studielånet tilgivelsesprogram?


Hvis du er en av de hundretusenvis av menneskene som banker på jobben din i offentlige eller ideelle organisasjoner for å betale av studielån, kan du høre opp.

Trump-administrasjonen er satt til å frigjøre sitt første detaljerte budsjett 23. mai - og det kan slå deg hardt.

Blant de foreslåtte budsjettkuttene? The Public Service Loan Forgiveness Program, ifølge budsjett dokumenter hentet av The Washington Post.

Dette innebærer at offentlige skolelærere, brannmenn, helsearbeidere og andre står overfor stor usikkerhet om studentgjelden sin.

Hva du trenger å vite om Public Service Loan Forgiveness Program

Bush-administrasjonen opprettet det offentlige tjenesteforlengelsesprogrammet i 2007. Det har til formål å oppmuntre høyskolegrader til å søke jobber i offentlig tjeneste eller nonprofit-sektoren ved å tilgi sine studielånsgjeld etter 10 års tjeneste.

Washington Post rapporterer det i det minste 552.931 mennesker er på vei til å motta lån tilgivelse, med de første lånene som er planlagt å bli tilgitt i oktober. Det er ikke klart hvordan låntakere som er registrert for øyeblikket, vil bli påvirket.

Programmet har blitt kritisert for at låntakere kan rakke opp hundretusener i studielånsgjeld for å oppnå høyere eller doktorgrad, selv om tilhengerne hevder at mange offentlige tjenestejobber krever avanserte grader.

I budsjettforslaget for 2015 foreslo Obama-administrasjonen et beløp på 57 500 dollar på det beløpet programmet kan tilgi. (Den hetten ble falt fra budsjettet, og det er ikke på plass noen cap.)

I mars sa amerikanske utdanningsdepartementet studentenes tilgivelsesbrev om at programmet som ble levert var "ikke bindende og kan oppheves når som helst".

Folk som deltar i programmet har sagt at de baserte mange store livsvalg på programmet. Noen fortalte NPR i forrige måned at de gikk opp med høyere lønn i den private sektoren for å utnytte lånets tilgivelsesprogram. Andre sa at kutte programmet kunne få dem til å forsinke sine pensjons- og ekteskapsplaner, og til og med få dem til å revurdere å ha barn.

Et hvite hus offisielt fortalte The Washington Post at det er for tidlig å kommentere budsjettens spesifikke detaljer, men hadde dette å si:

"Presidenten og hans kabinett jobber sammen for å skape en slankere og mer effektiv regjering som gjør mer med mindre skattebetalers hardt opptjente dollar," sa myndighetene.

Andre måter budsjettet vil påvirke din finansielle hjelpemiddel

Avskaffelsen av tilgivelse av offentlig tjeneste lån er en del av en foreslått $ 10.6 milliarder kutt til føderale utdanningsprogrammer, ifølge de foreløpige dokumentene The Washington Post oppnådd.

Trump-administrasjonen sier at det er fokusert på å skape et slankere budsjett som fokuserer på valg av skole.

Hvis du ikke tenkte på å dra nytte av Public Service Loan Forgiveness Program, kan det som er foreslått i budsjettet fortsatt påvirke deg eller dine barn.

Andre foreslåtte endringer som kan påvirke din økonomiske hjelp og / eller studielånsgjeld som du kanskje vil merke seg om:

  • Kuttene ville kutte arbeidsstudier i halvparten. Det betyr at hvis du jobber deg gjennom skolen, kan du ha en vanskeligere tid å finne en arbeidsstudie på campus i de kommende årene.
  • Hvis du er en lavinntektsstudent som kvalifiserer for Perkins-lån, kan din økonomiske støttepris bli redusert fordi budsjettet ville eliminere $ 700 millioner for Perkins lån. Pell Grant finansiering for studenter med økonomisk behov vil forbli på plass.
  • Washington Post rapporterer at utgiftsforslaget ville "ta et første skritt mot å avslutte subsidierte lån." Regjeringen betaler renten på subsidierte lån mens du fortsatt er i skolen, noe som betyr at du kan betale mer i det lange løp dersom subsidierte lån blir kuttet.

Hvis du er en av de hundretusenvis av låntakere som står overfor usikkerhet om studielån, må du ikke få panikk ennå. Presidentens forslag til budsjett går vanligvis gjennom betydelige endringer under kongressens granskning.

Selvfølgelig, uansett hva som skjer, Snakk alltid med studielåner om tilbakebetaling.

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar