Penger

Ferdig med frilanslivet? Slik overfører du til en 9 til 5 jobb

Ferdig med frilanslivet? Slik overfører du til en 9 til 5 jobb

Det er mye råd der ute for folk som dytter deres 9 til 5 jobber for frilansliv. Noen av det har kommet fra denne nettsiden, fordi vi støtter alternative karrierestrategier.

Hustle er kjas, ikke sant?

Men hva skjer når du får et fantastisk jobbtilbud og bestemmer deg for å dike din freelance livet for en dagjobb?

Etter fem år som min egen sjef, var jeg så sliten. Å jobbe for deg selv, er empowering, men det kan også være følelsesmessig og fysisk beskatning. Jeg ønsket et støttesystem for neste fase av karrieren min.

Siden jeg allerede hadde jobbet for The Penny Hoarder som frilansskribent, tenkte jeg å bytte til livet som en heltidsansatt ville være lett. Sømløs, jevn.

Jeg var ikke bekymret før mamma spurte om jeg var klar for endringen. "Skal du være ok med dette?" Spurte hun, ikke unkindly. "Er du klar til å gi opp friheten din?"

Måten å være en downer, mamma. Jeg begynte å lete etter råd for overgang med hell, og fant noen alternativer. Hadde ingen andre gjort denne beslutningen før?

Til slutt gikk jeg modig hvor så mange tretti tusen har gått før: å jobbe.

Her er noen leksjoner for de som gjør det samme, både med godhet og relativ letthet.

Ikke endre rutinemessig over natten

Forbered deg på din nye jobb som du pleide å forberede deg på den første dagen i skolen. Pakke posen din, planla lunsj, stryke din skjorte og få en god natts søvn.

Men hvis den nye jobben presenterer en dramatisk tidsplanendring, må du planlegge videre for en jevn overgang.

Som frilansskribent jobbet jeg vanligvis fra 10 eller 10:30 til klokka 6 eller 7 p.m. Morgenmøter? Noe jeg prøvde å unngå.

Jeg trodde fortsatt at jeg plutselig skulle stikke ut av sengen rundt 8 hver morgen.

Du vet hva som skjedde? Jeg sov på den andre dagen i min nye jobb.

Min veileder forgav meg, men jeg (fortsatt!) Forblir mortified for å innrømme denne overtredelsen til offentligheten.

Hvis du endrer rutinen for å ta en heltidsjobb, gi deg selv minst to uker for å skifte din soveplan. National Sleep Foundation foreslår at du justerer lysetiden i løpet av 15 minutter. En langsom overgang blir lettere på kroppen enn en brå endring.

Gjør deg klar til å kommunisere. Mye.

Når du er freelancer, bryr du deg ikke virkelig om hvordan du kommer fra punkt A til punkt B så lenge du får jobben gjort.

Når du går tilbake til jobb for noen andre, gjør deg klar til å kommunisere tidlig og ofte. Sjefen din kan ikke se over skulderen din hele tiden (vi kan håpe, ikke sant?), Men gjøre Forvent å gi regelmessige oppdateringer om oppgavene du fokuserer på. Du kan ikke spøk mens du polerer alle dine prosjekter til perfeksjon.

Dette er ikke på tide å bli vant med å sende langvarige notater, heller ikke. Du bør imidlertid sjekke inn via e-post, Slack eller lagets foretrukne metode for ikke å snakke med hverandre for å gi oppdateringer på arbeidet ditt. Du finner den rette balansen mellom MIA og TMI raskt.

Still spørsmål, og ikke unnskyld deg for en enkelt en av dem

Som freelancer ser du alt ut, fra skattebetalinger til helseforsikring. I mellomtiden vil din heltidsjobb sannsynligvis komme med fordeler du ikke har sett i år, om noensinne.

Ikke skimp på sjansen til å lese over fordelene dine og spør kontorets menneskelige ressurser team mange spørsmål.

Jeg merker fortsatt at når jeg sender et spørsmål til vår HR-pro, begynner jeg vanligvis med et uttrykk som minimerer forespørselen min, som "Jeg har et dumt spørsmål for deg", eller "dette kan virke galt, men ..."

Slutt med det der! Når det gjelder den komplekse verden av inntjening, tilbakeholdenhet, fordeler og fordeler, kan du muligens ikke forvente å vite alt.

Spør i vei. Lære.

"Jeg fant ut at overgang tilbake til heltidsarbeid var ganske enkelt," Marian Schembari, som senere gikk tilbake til selvstendig næringsdrivende da hun lanserte Oh Hai Copy. "Det var en lettelse for ikke synes at om arbeid hele tiden. Å ha noen andre ringer på bildene. Å gå hjem på en rimelig time og ikke sjekke arbeidsmeldinger klokken 2 "

Men hun innrømmer at heltidsarbeid etter hvert stiftet entreprenørmessig tenkemåte hun hadde utviklet seg.

"Det er lett å glemme at bare fordi du har en tradisjonell jobb, betyr det ikke at du må være en tradisjonell medarbeider," sier hun. "Granted, din frihet til å bli kreativ og presse tilbake, er virkelig avhengig av din nye leder, men det gjør ikke vondt for å tenke gjennom de mer kreative ferdighetene du bringer til bordet og virkelig prøve å gjøre din nye jobb til en fleksibel rolle du ' vil elske i årevis.

Gå hjem klokken 5 når du kan. Ikke sjekk e-posten din ved kl. 2. Men hold øye med mulighetene for å trives i din nye rolle.

Gi deg selv en pause

Du opplever en stor forandring, så vær snill mot deg selv. Min rolle på The Penny Hoarder krever lite eller ingen fysisk aktivitet, men jeg ble overrasket over hvor fysisk sliten jeg var på slutten av en hel dag med jobb. Hjernen min føltes stekt, og min feiljusterte søvnplan (se ovenfor) hjalp ikke.

Løsningen? Prøv å slappe av.

Først prøvde jeg ikke å overschedule mine kvelder i løpet av de første ukene av min heltidsjobb. Det er lettere sagt enn gjort, spesielt når du pleide å vaske på noe gammelt tidspunkt, og nå forbyder du hjemmeoppgaver, som å lage mat og matlaging, til kveldstidene.

Jeg jobber fortsatt med måneskinn på noen frilansskriverprosjekter, men å ta en pause mellom "skift" har vært viktig for overlevelse. Ta en maktlapp, gå på treningsstudio, ha middag med familien din - ta deg tid til å tilbakestille før du kommer tilbake til jobb.

Å tilbringe en halv time på treningsstudioet tidlig på kvelden, har hjulpet meg med å røre litt mer energi for mine etterarbeid, samtidig som jeg fjerner hodet mitt for friske tanker å perkolere.

Og mens du tenker på å klokke ut på 5, begynner du å tenke på din nylig funnet ferie tid. "Frilansere er veldig dårlige når de stopper, noensinne" Dana Sitar, en freelance blogger før han ble med The Penny Hoarder, sier. "Når du jobber en 9-5, bør du stoppe på kveldene og helgene og ta din tildelte ferie."

"Jeg finner komfort og enda mer produktivitet i samarbeid og delegasjon," admitterer Lizabeth Cole, direktør for mediaforbindelser. "Jeg har også funnet mer tid til å være til stede hos vennene mine og familie, eller i en Pilates-klasse fordi beslutningen jeg gjorde [å ta en heltidsjobb] tillot meg å rulle i skylden og 24/7-timen som freelancing hadde meg låst inn. "

Det er mye snakk om fordelene med frilansliv, men jeg tror jeg vil nyte livet som en full-timer for en stund.

Din sving: Har du noen gang forlatt freelance-rangeringene for å ta en 9-til-5-jobb? Hvilke leksjoner vil du dele fra overgangen din?


Skrive Inn Din Kommentar