Investere

Herbalife og Bill Ackmans Short Case Redux: Del 1

Herbalife og Bill Ackmans Short Case Redux: Del 1

Herbalifes (NYSE: HLF) -kurs har vært på en ganske berg-og dalbane de siste 18 månedene, og alle som følger det ser ut til å tro at det er en sterk kjøp eller en sterk salg. Denne artikkelen er i to deler: den første er den korte saken og den andre er kjøpssaken - og konklusjoner.

Herbalife nådde over $ 70 i begynnelsen av april 2012, før det falt kraftig kort tid etter. Den har en 52 ukers lav på 24,24 dollar, men har siden gjenopptatt til nesten $ 70 igjen. Selv om andre milliardær David Einhorn forutså den første selgeren med et spørsmål på en konferansesamtale, fører Bill Ackman veien for shortsen for tiden. Ackman gjentok sin sak den 22. november 2013 til tross for sin rundtur til når selgeringen startet. Bevegelsen tilbake i aksjekursene forteller oss, så langt som et flertall av gaten angår, har selskapets resultater ikke støttet en kort avhandling og er faktisk relativt solid. Når det er sagt, er den korte saken for slutten spillet her en grunnleggende:

  1. Det treffer en vegg i salg på grunn av selskapets pyramideordning.
  2. Det løper inn i justisdepartementet / FTC / SEC først.

Herbalife Short Case

Bill Ackman, milliardær og grunnlegger av $ 11 milliarder fondet Pershing Square Capital Management, uttalte i slutten av oktober på Oxfords forretningsskole at "virksomheten vil bli stengt". Han reiterte også sin sak i en presentasjon 22. november 2013. lysbilder er lagt ut på factsaboutherbalife.com.

Ackman mener i hovedsak at Herbalife er en pyramideordning og den siste presentasjonen heter "Robin Hood i omvendt. "Han mener at virksomheten krever at nåværende agenter skal rekruttere en jevn strøm av nye til å registrere seg og selge produktet for å bygge opp sin beholdning. Mr. Ackman hevder at en betydelig del av salget aldri forbrukes av noen detaljhandelskunde og i hovedsak sitter tomt i lager med hver salgsrepresentant. Når nåværende representanter ikke kan rekruttere nye til å registrere seg for å generere salg fra engangsbelastning av lager, vil selskapets salg begynne å avta og kortkortet vil falle.

SEC-undersøkelsen

SEC åpnet en undersøkelse i januar 2013, men nyheten fra det har tydeligvis ikke vært negativ gitt aksjeutviklingen. Presentasjonen fra Ackman bruker noen skremmende taktikker, og bemerker at SEC utstedte en advarsel om pyramideordninger i oktober og sa spesielt at en virksomhet primært basert på rekruttering av nye representanter, potensielt er en pyramideordning. I denne uttalelsen fra SEC var det ingen referanse til Herbalife.

Argumentet går videre for å vise hvordan Herbalifes markedsføring er mer som en pyramideordning enn en som faktisk ønsker å selge produktet til den faktiske forbrukeren, særlig detaljhandelskunder. Det skisserer hvordan selskapets modell passer alle sju kriteriene som er skissert som en advarsel om et pyramidesystem.

Detaljhandlere er definert og skiller seg fra distributørsalg fra Herbalife som salg til ikke-distribusjoner, men selskapet deler ikke dataene. Herbalife krever at distributørene skal opprettholde detaljerte oversikter over detaljhandel.

Når man ble spurt direkte om detaljhandel mot distributørsalg, hevdet konsernsjef Michael Johnson i CNBC at 90% av salget er detaljert og gjort til ikke-distributører i desember 2012. En måned senere dro han tilbake på CNBC og sa at det ikke var saken, og at mange distributører også muligens kjøper for eget forbruk og som er inkludert i 90%. Videre frigjør selskapet, til tross for å ha evnen, ikke data om detaljhandel.

Selskapet påstår MLM

Mens ledelsen på Herbalife kunne gjøre en bedre jobb med å gi synlighet til salgssamarbeidet, gjør strukturen som en multi-level markedsfører alene ikke det til en pyramideordning. Bedrifter som Tupperware (NYSE: TUP) og Amway går begge til markedet via en lignende metode. Mange av Ackmans krav basert på rekruttering av reps og andre strukturelle problemer kan også gjøres her. Det er imidlertid en forskjell: Tupperware gir en detaljert oversikt over salg.

Det er flere problemer som gjelder. Ifølge selskapsdokumenter er målgruppene for salg og nye representanter urbane områder. Spesielt uttalte det i 2010 at den ønsker å fokusere på etniske minoriteter og støtte et afroamerikansk initiativ med distributøropplæring og arrangementer.

Som et resultat av dette øker noen latinamerikanske og andre organisasjoner bevissthet og sier at Herbalife utsetter de fattige og selger dem på ideen om å starte egen virksomhet. Denne virksomheten krever en investering fra dem. Ifølge selskapsdata er dollarene ikke jevnt fordelt. Topp 1% av distributørene mottar 87% av provisjonene og 88% av alle distributører mottar ingen provisjoner.

Konklusjon - Del I

Mens beviset Ackman presenterer gjør et overbevisende tilfelle, er det fortsatt basert på gjør noen forutsetninger og presenteres på en måte som forsøker å opprett sjokk verdi. Tidspunktet for en ordning som dette faller fra hverandre er usikkert, og mens justisdepartementet har blitt varslet flere ganger i klager fra forbrukere og andre advokater, viser videreføring av operasjoner tegn på at det ikke umiddelbart var åpenbaring av feil.

Når det er sagt, tar disse undersøkelsene ut, tar tid. I mellomtiden har andre milliardærer og fondforvaltere, som Carl Icahn, som har en spesiell avsky for Bill Ackman, kjøpt aksjen etter høsten og har gjort sterke avkastninger på vei.Icahn har for tiden 16% av Herbalife.

Spørsmålet er, var andre sikringsfondsbestyrere bare rallying og pumpe aksjen for å gjøre en rask handel og gå mot Ackman eller er det et kjøpssak? I Andre del, vi tar en titt på saken for å eie aksjene og hva investorer skal gjøre på dette tidspunktet: kjøp eller salg.

Hva er tankene dine om den korte saken for Herbalife?

Skrive Inn Din Kommentar