Penger

Disse Webcam-stjernene gjør opp til $ 73 000 i året - og hold klærne på

Disse Webcam-stjernene gjør opp til $ 73 000 i året - og hold klærne på

En 20-noe mann sitter i en kappe i soverommet hans, snakker om ingenting spesielt og belching på kameraet. Han avbryter samtalen med kameraet for å chatte med seerne, hvis meldinger stadig strekker til høyre for videoen. Dette er YouNows verden.

Noen ganger er det mer substans til videostrømmene. For eksempel trekker en artist bilder mens seerne ser på og stiller spørsmål om hennes teknikk. Andre spiller musikk.

Men mange som ser på YouNow, gir ingenting mer enn et glimt av livet og en løpende kommentar for å gå med det.

Hvorfor ville du slå kameraet på deg selv og la verden se mens du kjører rundt i byen eller sitte på verandaen din og snakke? Kanskje du bare liker å dele livet ditt med andre.

Vel, her er en annen grunn til å vurdere å prøve det: Hvis nok seere bestemmer seg for å følge dine vanlige videoopplevelser, kan du tjene mye penger på YouNow.

Dette er ikke YouTube

En ting du vil merke med det samme er dette ikke som å lage YouTube-videoer. Faktisk lager du en video som aldri blir sett igjen.

På YouNow vises du bare i en levende videostrøm. Ingen retakes, ingen redigering. Bare slå på kameraet og begynn å snakke eller gjøre noe.

En annen forskjell er mangelen på reklame. Det kan være fint for seere, men annonsenes inntekt er nøkkelen for YouTube-skapere.

Så, hvordan tjener du penger på YouNow?

Du får tips. Det er riktig, du stole på tips - og du har ikke lov til å be om dem eller gjøre noe spesielt for å oppfordre tipping.

Selskapet avviste en reklamemodell til fordel for en mer "skaperen-sentrisk tilnærming," sa YouNow administrerende direktør Adi Sideman til Bloomberg.

YouNow seere tjener digitale "mynter" ved å logge inn og se på videoer. De kan bruke disse mynter til å kjøpe "barer" til tipsskapere. YouNow tar et kutt på ca 30% før du deler disse tipsene med skapere som ekte penger.

Hvor mye kan du gjøre som en YouNow Star?

En rekke mennesker lever faktisk på YouNow, bare fra disse tipsene, rapporterer Bloomberg.

For eksempel, Tayser Abuhamdeh, en tidligere butikk kontorist, gjør så mye som $ 1000 for en 45-minutters utsendelse. Et annet kringkastningsapparat, en høyskole kunstlærer, sluttet sin 73.000 dollar per år når han så at hans YouNow-inntekt kunne erstatte den lønnen.

Som du kanskje forventer, trenger du en stor etterfølger og mye av tid på skjermen for å tjene mye penger. Abuhamdeh, som gjør tre ganger det han laget som butikkklerk, har 135 000 tilhengere og noen ganger sendes i timevis av gangen.

Den andre måten å tjene penger er en som har jobbet for sosiale medier stjerner andre steder: Parlay din berømmelse til noe større.

For eksempel:

Filmer

- I hvert fall et dusin 2015 filmer vil stjerne folk som fikk sin start i video på Vine eller YouTube, rapporterer The New York Times.

TV-programmer

- Benny og Rafi Fine fikk sitt eget TV-program etter å ha lagt inn videoer på YouTube.

Annonsering Gigs

- TV-annonser som bruker Vine-videoer blir stadig vanligere.

Musikk

- Men du føler om ham, du har sikkert glemt at Justin Bieber ble oppdaget på YouTube.

Andre muligheter for berømmelse

- Det er lett å finne lange lister over kjendiser som startet på YouTube.

YouNow kan ha lignende potensial for innkjøp på litt berømmelse.

Slik kommer du i gang og kvalifiserer for å bli betalt

Registrer deg på en gratis konto på YouNow.com, last ned appen, og du er klar til å slå på kameraet.

Men for å bli betalt må du bli en YouNow Partner. Her er hva du trenger å gjøre for et skudd på pengene:

  • Broadcast minst to ganger i uken.
  • Ha et gjennomsnitt på 500 seere.

Følg reglene, som inkluderer følgende:

  • Ikke skade deg selv eller andre.
  • Hold klærne på deg.
  • Ingen hat eller mobbing.
  • Del aldri kontaktinformasjon.
  • Ikke prøv tips.
  • Ikke krenk opphavsretten.
  • Ingen imitere andre medlemmer.

Vil du nå sist?

Hvis du vil bli en YouNow-kjendis og tjene penger på å streame liv og tanker til verden, vil du kanskje starte nå.

I juni, "Brukerne brukte mellom $ 1,5 millioner og $ 2 millioner som gir hverandre digitale tips, med selskapet å holde om lag 30%, "ifølge Bloomberg. Men historien citerer også en rekke kynikere som tror modellen er uholdbar.

Hvis, som skeptikene forutser, YouNow til slutt blir tvunget til å bytte til en reklame-forretningsmodell, kan du fortsatt tjene penger. Inntektsdeling, som er gjort på YouTube, virker sannsynlig på et tidspunkt.

På den annen side, hvis YouNow fortsetter med den tipbaserte modellen, og seere, som i stor grad brukes til å frigjøre underholdning, stopper tipping, kan det hele gå ned i flammer om noen år.

Så gjør pengene dine nå hvis du kan, og gjør så mange andre skapere gjør: Hold posting videoer til YouTube-kanalen din bare i tilfelle.

Din sving: Sende du og tjene penger på YouNow? Vennligst del din erfaring i kommentarene!

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com.Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, house flipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier. Men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar