Penger

Hvordan disse entreprenørene teamet opp med Teen Heartthrobs å bygge en $ 20 millioner virksomhet

Hvordan disse entreprenørene teamet opp med Teen Heartthrobs å bygge en $ 20 millioner virksomhet


Har du hørt om Matthew Espinosa? Hva med Nash Grier?

Hvis du er en kvinne mellom 13 og 18 år, sjansene er at svaret ditt er en svømmende "ja".

Espinosa og Grier er en del av en ny cadre av sosiale medier, berømt for sine dumme videoer, guttenes gode utseende og hyppige selfies.

De er ikke de eneste som blir rike av sitt digitale stardom, men det er Meridith Valiando Rojas.

Men hun er langt fra en tenåringsgutt som virker goofy på kameraet. I stedet er Valiando Rojas medstifter og administrerende direktør i DigiTour, et selskap som organiserer internasjonale turer for disse unge stjernene og deres sjø av adoring fans.

Og alt skjedde fordi hun bestemte seg for ikke å sove om morgenen. Interessert i historien sin, snakket vi med henne om hva hun lærte - og hvordan andre entreprenører kan finne og finansiere sine egne kreative ideer.

DigiTour Story

I 2009, i alderen 24, hadde Valiando Rojas en jobb som mange mennesker drømmer om: jobber for en stor musikklabel. På et møte hadde hun imidlertid et aha øyeblikk hun ikke kunne ignorere.

Presidenten på etiketten foreslo å bruke to separate strategier for å fremme en kunstner: en sosial mediekampanje og en tur. Det var da lyspæren kom på for Valiando Rojas; hun kunne kombinere de to plattformene for å skape en "social media tour".

Hun så på YouTube, der, som hun forklarer, "Det var et helt fellesskap av skapere som hadde utviklet virkelig dype direkte til-fan-relasjoner med millioner av mennesker. Jeg elsket ideen om å komme inn i denne nye plassen og gi en mulighet for disse skaperne ... å møte sine fans IRL (i virkeligheten). "

Ideer begynte å percolate, og åtte måneder senere, grunnla hun DigiTour med musikkprodusenten Christopher Rojas, som nå er hennes ektemann.

Det var ikke før to år senere at DigiTour hadde sitt store gjennombrudd på Silicon Beach Women Founder's Pitch-arrangementet - en begivenhet hun nesten savnet.

"Jeg gjorde det nesten ikke fordi jeg produserte en begivenhet i NYC," sier hun. "Jeg lærte min tonehøyde på flyet (kjører på to timers søvn), landet og dashed til hotellet der det ble holdt. Etter å ha ankommet nesten en time etter tidssporet, la de meg til å tonehøye, og min PowerPoint fungerte ikke - men jeg hente mitt hjerte inn i hvorfor Digi-saker. "

Denne muligheten førte til at hun møtte hennes ledende investorer. «Den hendelsen var min festøv,» sier hun. "Hadde jeg sagt 'Nei, jeg skal sove i,' Jeg ville nok ikke være her i dag. '

The Business of Social Media Tours

Så, hva er egentlig en "social media tour"? Og hvordan i verden tjener DigiTour penger fra det? Selv om DigiTour nektet å gi en oversikt over inntektene sine, er det grunnleggende premisset.

Valiando Rojas hånd plukker stjerner fra YouTube, Vine, Instagram og Twitter, ser på "demo (det handler om tenåringer) og engasjement," sier hun. "Vi bryr oss om talentet som kjører samtale."

Hun bringer deretter disse internettkjendisene på internasjonale turer, hvor de viser sine talenter - alt fra komedie til sang og skuespiller - til skrikende skrikende tenåringsjenter.

DigiTours nyeste tilbud er Creative Collab-turen, som starter 28. september 2015, og vil slå 23 byer Stateside og tre i USA.

Generelle inngangsbilletter koster $ 34 - men langt mer ønskelig er VIP-billettene, som klokker inn på $ 140 hver. Hvorfor? De inkluderer en "eksklusiv pre-show møte og hilse" (les: en kort klem og et bilde, ofte etterfulgt av tårer) med de kjente stjernene.

For disse jentene er det tydeligvis en følelse av personlig tilkobling som fandom - og for DigiTour drives salg.

Det er langt fra bare billettene, men det bringer deg inn i deigen.

Vi har bygget en bedrift med flere inntektsstrømmer: generell opptak, VIP, varemerker og merkevarepartnerskap, " forklarer Valiando Rojas. "Tjuefem prosent av inntektene våre kommer fra å selge Digi-branded merch og produkter, og våre merkevarepartnerskap fortsetter å vokse år etter år."

DigiTours vei til suksess

Som de unge talentene hun fremmer, jobbet Valiando Rojas hardt i flere år for å få DigiTour fra bakken.

Da hun først startet i 2010, sier Valiando Rojas, "Det var tidlige dager, og ingen visste ennå kraften i sosiale medier eller talentet det ble lansert. For de første to årene var vi ... kanskje foran vår tid med begrepet en "YouTube-tur." "

Men hun ga ikke opp, og i 2013 var hun på hennes første NYC-festival da hun hadde et øyeblikk, vil hun aldri glemme.

"[Jeg var] gikk gjennom mengden for å komme til frontporten, og jeg kunne knapt bevege seg. Det var vegg-til-vegg tenåringsjenter ... Den rene lidenskapen, spenningen og antall jenter som viste meg, gjorde meg klar over hvem publikum var. Når du oppdager kunden din, kan du øke veksten i virksomheten din. "

Og akselerere den har: DigiTour forventes å selge 300.000 billetter og bringer inn $ 15 millioner til $ 20 millioner i år, ifølge Forbes.

Valiando Rojas tilskriver seg suksess til seks viktige faktorer:

fasthet

"Vi ble fortalt mange ganger å slutte. Ideen fungerte ikke, og vi burde bare gjøre noe annet. Medstifteren min og jeg lyttet aldri til naysayerne. Vi ble fokusert og til slutt ble vi leder innen vårt felt. "

Lidenskap

"Hvis du ikke tror på hva du gjør, eller vil få stor innflytelse, blir det nesten umulig å komme gjennom de dårlige dagene av å være en gründer (som skjer!).

"Folk ser alltid til grunnleggeren (e) for å stille tonen og bli inspirert. Hvis du ikke er inspirert, hvordan vil menneskene rundt deg være? "

Hardt arbeid

Det krever en 24 timers arbeidsplan... Min partner og jeg gned to pinner sammen i to år og til slutt sparket en flamme. Mange mennesker har ikke tålmodigheten til å holde fast i noe, eller overbevisningen om å se det gjennom. "

Fokus

"Du er din egen største konkurranse. Så snart du er distrahert eller gjør valg basert på hva noen andre gjør, blir du sporet.

"Mange mennesker i vårt felt snakker om å gjøre det vi gjør, og mange av dem snakker fortsatt. Driver med er den viktige delen. "

Mot

"Hvis du er for forsiktig, vil du aldri gi en høy belønning. Jeg tror at risikoer er viktige så lenge de er utdannet. I næringslivet må du være modig.

timing

"Det er eventyrstøvet som vi alle trenger. Filosofien min sier JA - gå til arrangementer, ta møter, øke stedene du er og menneskene du møter, og til slutt finner du eventyrstøvet ditt. "

Har du det som trengs?

Drømmer du om å lansere en lønnsom virksomhet? For Valiando Rojas har det vært en givende opplevelse.

"Hver dollar selskapet gjør, hver ansatt vi ansetter, og hver kunde vi anskaffer [; det] har vært en spenning for å se hvordan ideen har utviklet seg til noe som er større enn meg, sier hun. "Det berører så mange mennesker, støtter 24 personer og deres familier, og har utvidet seg utover det jeg først trodde var mulig."

Men vær oppmerksom på at disse oppgangene er ledsaget av nedturer.

For å holde hodet over vann gjennom de vanskelige tider, sier Valiando Rojas, "Du må være besatt av ideen din og villig til å jobbe hardere enn den neste fyren eller jenta ...

"Ikke gå tom for kontanter, ha beredskapsplaner, og ta ansvar når du gjør feil. Hvis du viser at du har nåde under brann og kan komme igjennom tøffe dager og tøffere beslutninger, vil flere folk komme tilbake og følge deg. "

Når det gjelder fremtiden for DigiTour, sier Valiando Rojas at hun "ikke kunne være mer spent".

"Vi har tredoblet staben, fordoblet vår beholdning av hendelser, og begynt å utvikle andre utvidelser av Digi-merket til våre fans," sier hun. "Våre relasjoner med våre fans, deres tillit til Digi og sans for samfunnet har gjort det mulig for oss å lære om hva de vil og gi dem til dem."

Hva vil de? For å koble i virkeligheten med guttene, har de vokst til å digitalt adore for deres raske, flotte utseende og goofy videoer med kameleoner. Og Valiando Rojas? Hun er mer enn glad for å få det til å skje.

Din sving: Overrasker suksessen til denne virksomheten deg? Hadde du hørt om disse stjernene før?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Koble med henne på Twitter: @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar