Penger

5 ressurser som vil hjelpe deg med å utvikle nye ferdigheter slik at du kan komme tilbake til jobb

5 ressurser som vil hjelpe deg med å utvikle nye ferdigheter slik at du kan komme tilbake til jobb

Kjører inn i det røde nabolaget i nordenden av Historic Ybor City på Gulf Coast of Florida, er det påminnelser overalt at, til tross for en stadig voksende økonomi, er ikke alle bedre.

Dusinvis av forfalskede bungalower og radhus strekker seg brosteinsgatene. En lenge forlatt salong ligger over gaten fra biblioteket, det eneste beviset på at en stripe av smuldrende bygninger en gang hadde plassert nabolagsvirksomheter.

På denne blokken, den Arbeidsledigheten ligger over 14%, i henhold til de nyeste dataene fra USAs sensusbyrå. Det er mer enn trippel 4% for resten av Hillsborough County.

Med arbeidsledighet over hele landet som svinger rundt sitt laveste punkt på mer enn et tiår, er Tech Training & Jobs InfoSession-seminaret, organisert av US Rep. Kathy Castor, designet for å takle et problem som plager landets arbeidsstyrke: strukturell arbeidsledighet.

I utgangspunktet mangler noen arbeidere de ferdighetene de trenger for et skiftende økonomisk landskap.

Så mens det er mer enn 6 millioner jobber åpne akkurat nå - og 7,4 millioner mennesker uten jobb - mange går tomt.

Strukturell arbeidsledighet påvirker mennesker i alle aldre

Mike Bagley, 52, ble forlatt fra sin jobb som detaljhandler i en butikk på Tampa International Airport for fire måneder siden, og hans arbeidsledighetskontroller har sluttet å komme. Han ønsker å komme inn i grafisk design, men akkurat nå jobber han på Target deltid.

"De gir meg noen timer her og der," sier han. "Men det kommer ikke til å vare meg gjennom september."

Det er ikke rart. Siden januar 2012 har den beleirede varehusets næringsvirksomhet kuttet nesten 300 000 arbeidsplasser.

Bryant Reynoso klarte å unnslippe ITT Teknisk Institutts sammenbrudd i fjor med minst en tilknyttet grad og litt programmeringskunnskap, men han har fortsatt ikke satt sammen en portefølje av sitt arbeid med C ++ og Java.

Den 22-årige, som tok dagen av jobben på Chik-fil-A for å delta på arbeidsstyrketreningseminaret, har alltid ønsket å komme inn i teknologibransjen, men har hatt problemer med å finne en jobb med de ferdighetene han har.

Nå er han her på seminaret, en av de første som dukker opp.

"Jeg ville bare se hva som var der ute," sier han.

Tretti år kan skille Bagley og Reynoso, men de to mennene står overfor samme ferdigheter som gjør det vanskelig å finne en ny karriere.

Takket være noen lokale organisasjoner er det noe håp for dem og de andre som deltok på mandagens seminar.

Facing Strukturell Arbeidsledighet? Sjekk ut disse ressursene

Selv om du ikke bor i Tampa Bay-området, har du sannsynligvis tilgang til fem fantastiske ressurser for å pumpe opp jobbkvaliteten.

1. Arbeidskraftutdanningsprogrammer

Representanter fra CareerSource Tampa Bay og datterselskap Tampa Bay TechHire diskuterte programmer rettet mot IT-sertifiseringer under seminaret.

Tilbudene driver gambitten: webutvikling, databaseadministrasjon, utvikling av mobilapplikasjoner og nettverkssikkerhet.

Den beste delen? De er alle gratis. Ja, du leser det riktig.

Tori Henderson, en 22 år gammel Southern University student, sa at hun var mest interessert i phlebotomy trening. Phlebotomist jobber er slated å vokse 25% gjennom 2024.

Prøv å søke etter "arbeidsstyrke trening organisasjoner" og du bør finne en skattekiste av lignende ressurser for å starte deg.

2. Samfunnskollegier og tekniske skoler

De 1,4 milliarder dollar studentgodtjenesten som ble spurt av amerikanske studenter, skulle være nok til å gjøre deg skeptisk til et tradisjonelt universitet - enda mindre en privat høyskole.

Hvorfor ikke prøve en teknisk skole?

"Vi gjør ikke gratis utdanning, men ca 85% kvalifiserer for økonomisk hjelp og de har ikke en stor gjeld som henger over hodet," sa Erwin Technical College, prinsipp Steve Bryant under seminaret. "Og de fleste programmer er ferdig om et år. Vi er stolte av å si "en karriere på et år." "

Han løp gjennom en mengde arbeidsstyrketreningsprogrammer: solinstallatører, maskinoperatører og elektrikere. Faktisk rapporterte skolen 100% sysselsetting for sistnevnte kandidater i fjor, sa han.

Og som vi vet kan du lage seks figurer som elektriker - og elsker jobben din.

Mange samfunnskollegier tilbyr tilsvarende yrkesopplæring og sertifiseringsprogrammer.

3. Non-Profit Coding Bootcamps

Reynoso, den 22 år gamle ITT Tech-kandidaten, satte seg opp da Matt Mawhinney tok scenen.

Mawhinney, programleder for Florida for LaunchCode, skisserte et 20-ukers program, LC101, med sikte på å lære folk å kode gjennom tre timers klasser to ganger i uken. Gratis.

"Vår oppgave er å gjøre teknologi karriere mulig," sa Mawhinney.

Tampa-området programmet starter i oktober, men det er også tilgjengelig i Portland, Kansas City, St. Louis og Seattle.

Det kan være akkurat det du trenger for å få deg på veien til en jobb hos Google.

4. Ditt lokale bibliotek

"Du trenger ikke å gå til Starbucks eller Panera for å få gratis Wi-Fi," sa Megan Danak, hovedbibliotekar i Tampa Hillsborough County Public Library Cooperative.

Ikke bekymre deg for fristende kostholdet ditt med en gigantisk Frappe eller kalori-tett smørbrød; bare gå til ditt lokale bibliotek for å jobbe med kodingen din ... eller hva det er du kan gjøre for å øke dine ansettelsesevner.

I tillegg til, fylkets biblioteker tilbyr programmer for å hjelpe eldre mennesker til å tilpasse seg ny teknologi, inkludert programmer som Adobe Creative Cloud og iMovie. De har til og med en innspillingsstudio for entreprenørfolk som har som mål å lansere sin egen virksomhet med en kommersiell.

Seriøst vil du bli overrasket over ressursene som er tilgjengelige i ditt lokale bibliotek til vår favorittpris: gratis.

5. Din lokale fagforening

På baksiden av biblioteket oppretter representanter for Rørleggere og Pipefitters Local Union 123 en collage av bilder av arbeidet deres medlemmer utfører i området.

Det er skittent, men det er etterspurt, krever lite skolegang og betaler godt. Jobber i denne handel er slated å vokse 11,5% gjennom 2024 og betale mer enn $ 51,000.

Ifølge en Penny Hoarder-analyse av infrastrukturjobber, er det byggeprosjektet nr. 4 du kan snagge.

Og Local Union 123 tilbyr et femårig lærlingprogram som delves inn i flere pipefitting-bransjer. De fleste fagforeninger av alle typer tilbyr lignende programmer som lar deg hoppe over studentgjelden og få rett til jobb.

"Jeg har en ferdighet ingen kan noensinne ta fra meg," sa flyselskapsleder Danny Elmore i et nylig intervju. "Og i de siste 35 eller 38 årene har jeg jobbet hver dag jeg har ønsket å."

Da rommet ryddet ut, spurte jeg Bagley om seminaret ga ham verktøyene for å hjelpe ham med å finne en ny karriere.

«Jeg vet egentlig ikke ennå,» sa han før han drog ut i det regnede regnet. "Jeg håper det."

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han lærer nå et nytt programmeringsspråk fordi hvorfor ikke?

Skrive Inn Din Kommentar