Penger

I 30-årene? Se opp for disse 5 vanlige penger feilene

I 30-årene? Se opp for disse 5 vanlige penger feilene


Når du er i 30-årene, har du mer enn et tiår med erfaring på å være voksen.

Til tross for den erfaringen, gjør mange av oss de samme økonomiske feilene.

Enten det blir gift før du diskuterer økonomi eller kjøper et større hjem enn du har råd til, mange mennesker i 30-årene la følelser styre sine utgiftsbeslutninger, setter seg opp for økonomiske problemer i fremtiden.

British Columbia avis The Province nylig kjørte en råd kolonne oppføring fem penger feil folk ofte gjør i deres 30s. Hvis du tenker på ekteskap, kjøper hus eller pensjon, er det feilene å unngå.

5 penger feil folk gjør i sine 30s

Provinsen identifiserte fem vanlige penger feil:

1. Gifte seg uten å diskutere økonomi

Det er vanskelig å forestille seg å gifte seg uten å snakke om felles økonomi, men som vi tidligere rapporterte, vet fire av ti par ikke engang hvor mye penger deres ektefelle tjener.

Så hvis du planlegger å knytte knuten, sørg for at du har pengene snakk først. Hvis du trenger hjelp, har vi en veiledning.

2. Racking Up Gjeld

Ikke bruk 30-tallet til å bruke mer enn du tjener. Lær hvordan du skal leve innenfor dine midler og komme seg ut av gjeld.

3. Kjøper for mye hus

Du kan ha ditt øye på det drømmehuset, men sørg for at du har råd til det.

Mange unge innser ikke den sanne kostnaden av boligeiendom og finner seg i økonomiske problemer etter at de har krysset den grensen.

4. Ikke lagre nok

Hvis du er i 30-årene, er pensjonisttilværelsen omtrent 30 år unna. Bruk en pensjonskalkulator for å finne ut hvor mye du trenger å spare, og begynn å sette pengene inn i en pensjonskonto.

Du bør også sette opp et beredskapsfond, fordi nødsituasjoner vil skje!

5. telle på en arv

Ikke forvent en familiearv til å løse dine økonomiske problemer. Folk lever lenger, noe som betyr mer penger brukt på pensjon og helsetjenester og mindre igjen for å gå ned til fremtidige generasjoner.

Hvordan unngå disse feilene

Begynn liten. Hvis du bruker mer enn du tjener, er det på tide å lage et budsjett og kutte utgifter. Deretter fokusere på byggbesparelser - inkludert pensjonsoppsparing - og betale ned gjeld.

Når det er på tide kjøpe et hjem, sørg for at boliglån og husleierskostnader passer innenfor budsjettet ditt. Hvis du allerede har gjort feilen med overbuying, kan du spare mye penger ved å redusere hjemmet ditt.

Til slutt, start kommunisere om økonomiske behov og mål: med din ektefelle, med foreldrene dine og med noen andre som kan være involvert i ditt økonomiske liv.

Vil du vite mer? Les hele historien på The Province.

Din sving: Hva var den største feilen du gjorde i 30-årene?

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, Yearbook Office, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar