Penger

Planlegger en internasjonal tur? Bruk disse triksene for å spare penger

Planlegger en internasjonal tur? Bruk disse triksene for å spare penger

Reise utenlands kan være kostbar, og mange mennesker jobber hardt i årevis for å kunne ha råd til å reise. Jeg har nylig besøkt Japan, en tur jeg hadde planlagt i årevis, og lært noen triks underveis.

Hvis du er på reise utenlands snart, kan du prøve disse praktiske teknikkene for å spare penger på transport innenfor et land eller en region, se nøkkelenes severdigheter økonomisk og til og med redde når du prøver å få hendene på noen lokal valuta.

Hvem vet - du kan til og med være i stand til å strekke ut turen litt lenger!

Få en Rail eller Transit Pass

Mens du kan tilbringe flere timer på tur gjennom nettsteder, prøver du å finne de beste tilbudene og lurer på hvilken dag du skal kjøpe den billigste flybilletten, har du vurdert transportkostnadene når du ankommer?

En liten forethought kan spare deg for mye penger på reiser i et land eller en region. Her er to jernbanepass som kan hjelpe deg med å spare store:

Japan Rail Pass

Da jeg reiste til Japan tidligere i år, sørget jeg for å hakke på Japan Rail Pass før jeg dro hjem. Disse passene er spesielt for utlendinger som reiser til Japan på turistvisum.

Du må kjøpe passet ditt fra utlandet; Du kan ikke plukke opp en gang du ankommer. Hvis du har ventet til for nær avreise, kan du få passet som er levert til ditt hotell i Japan, så lenge du har kjøpt det fra utenfor landet.

En ukes lang pass er 29.110 yen (ca $ 235) og en 14-dagers pass er 46.390 yen (ca $ 375), noe som er en god del hvis du reiser mye rundt i landet. Du kan også bruke litt mer for å få tilgang til førsteklasses (grønne) biler.

En enkelt enveisbillett fra Tokyo til Kyoto er $ 161, ifølge mannen i plass 61, så hvis du planlegger å gjøre mye mellomferdsreise, kan dette passet spare deg for litt penger.

Eurail passerer

Reise med tog er den klassiske måten å se Europa, og det er ofte mye billigere med et Eurail-pass.

Velg mellom en rekke forskjellige alternativer, inkludert et Global Pass som er gyldig i 28 land (starter fra $ 347 hvis du er under 25 år), et Select Pass som kommer deg rundt i ditt valg av fire grenser (fra $ 133) eller et regionalt pass for populære to-landskombinasjoner (starter på $ 122).

Hvis du ønsker å utforske et land mer fullt, kan du få et landskort for noen av 27 forskjellige nasjoner. Enkelt land passerer til Romania, Slovenia og Polen starter på bare 69 dollar, mens Italia er 159 dollar og Spania er 214 dollar.

Mens du kan kjøpe bestemte passerer på utvalgte europeiske togstasjoner, får du best mulig pris ved å kjøpe online før du reiser hjem.

Også, hvis du planlegger å ta togene rundt i Europa, sørg for å sjekke Eurails tilbud for ungdom, familier og små grupper. Unge reisende i alderen 12 til 25 mottar 35% rabatt på passet, barn under 12 reiser gratis, og grupper på to til fem personer kan få et Saver Pass som gir 15% rabatt.

Se etter European Sightseeing Discount Passes

Hvis du planlegger å utforske noen større europeiske byer i dybden, bør du vurdere å ha et rabattkort.

Disse kortene kan hjelpe deg med å spare på store attraksjoner og kollektivtransport, og noen har til og med ekstra fordel for å la deg hoppe over til lederen på linjen ved visse attraksjoner.

Roma Pass

Hvis du er italiensk, må du vurdere å få et Roma-pass. Det vanlige passet er gyldig i tre dager til en pris på 36 euro ($ 40), mens den forkortede 48-timers versjonen bare er 28 euro ($ 31), flott for en rask tur gjennom den gamle byen.

Passet tjener deg en eller to gratis innganger til museer og arkeologiske steder (to for tre-dagers pass, en for to-dagers pass) og rabatterte billetter til andre attraksjoner. I tillegg kan du ta byens metro, busser og tog gratis.

Viator City Passes

Viator tilbyr en lang liste over tilbud på europeiske sightseeing og bypass, inkludert Madrid Tourist Travel Pass, som selger for bare $ 10 og vil bringe deg rundt i byen på offentlig transport.

De Paris Pass (for $ 138) får deg rundt i byen på offentlig transport gratis og gir gratis adgang til mange attraksjoner, inkludert Musée Grévin og Tour Montparnasse Tower. Det lar deg også hoppe over linjen ved Louvre Museum, Musée d'Orsay, Triumfbuen og Centre Pompidou, blant andre.

De London Pass (for $ 78) lar deg inn i 60 forskjellige attraksjoner gratis, inkludert Westminster Abbey og Tower of London. Du kan også hoppe over køene på noen attraksjoner og få gode tilbud på noen butikker og restauranter.

Unngå å bli revet av når du bytter penger

Uansett hvor du reiser, er du nesten sikkert nødt til å finne noen lokal valuta. Hva er den beste måten å få denne kontanter på?

Lufthavnsvekslingskontorer er praktiske, men tar vanligvis høye avgifter. Du trenger ikke å bruke en formue for å hente litt lokal valuta. Prøv i stedet disse alternativene:

Bruk minibanker

Når jeg reiser, tar jeg vanligvis bare penger fra minibanker når jeg går. Dette sparer meg for å bære for mye penger når jeg reiser, og det innebærer vanligvis minimal avgifter.

Ring din bank for å se hvilke avgifter som er involvert i bruk av utenlandske minibanker og hvis du trenger et spesielt PIN-nummer for utlandet (noen land har et annet antall sifre i deres PIN-nummer).Sørg også for å gi dem beskjed om at du skal bruke kortet ditt ut av landet, slik at de ikke fryser det og slår kontoen din med et svindelvarsel.

Ta med deg

Noen kunnskapsrike reisende kaller sine banker på forhånd for å forhåndsbestille utenlandsk valuta. For eksempel, hvis du er på vei til Japan, kan du ofte ringe hjembanken et par uker på forhånd og be om å bestille noe japansk yen.

Mange banker tilbyr denne tjenesten, og hvis du er kunde, er kostnadene ofte minimal.

Vil du lære mer gode måter å spare penger på internasjonal reise? Bli med Reise Hacking Cartel, et fellesskap av ekspert reise hackere.

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar