Penger

Det står ikke bare rundt CVS: Hva det tar å bli apotek

Det står ikke bare rundt CVS: Hva det tar å bli apotek

Å bestemme på en karriere kan være en av de viktigste - og mest utfordrende - beslutningene du noensinne vil gjøre. Mens noen mennesker blir født, og vet hva de vil gjøre, går andre gjennom videregående skole, høyskole eller til og med tiår i arbeidsstyrken før de til slutt bestemmer hva som mest vil tilfredsstille dem profesjonelt.

Kanskje du griper med dette valget og har vurdert å bli apotek. Hvis så, som med hvilken som helst karriere, ta deg tid til undersøk karriereveien og sørg for at den passer godt.

Her har vi noen grundig informasjon om hvordan man skal bli apotek og hva jobben innebærer.

Trinn 1: Bestem om apotek er riktig karrierevei

Før du bestemmer deg for å bli apotek, la oss ta et øyeblikk for å sikre at en karriere i apoteket er riktig for deg.

For å si det enkelt, Apotekerne er ansvarlige for å få folk til å korrekte medisiner i de riktige dosene, som foreskrevet av lege. De er også typisk tilgjengelig for konsultasjon på hvordan man administrerer narkotika og mulige bivirkninger, ifølge WebMD.

Mens vi for det meste samhandler med apotekere i dagligvarebutikker eller apotek butikker, de kan også fungere i private apotek, sykehus og langsiktige omsorgsfasiliteter, som sykehjem.

Har jeg ferdigheter til å være apotek?

Utdanning er nøkkelen til suksess i apoteket (mer om det senere), men før du dykker først og fremst i et studieprogram, bør du vurdere om du har de medfødte ferdighetene som er nødvendige for å være en vellykket apotek.

Nøyaktig

Oppmerksomhet på detaljer er lett den mest avgjørende ferdigheten som trengs, som du vil tilbringe lange dager ser over resept for å sikre at de ikke reagerer farlig med andre foreskrevne medisiner. Du må også kunne telle riktig mengde piller i riktig dosering på en rask og effektiv måte.

Matte

Mens farmakologer pleier å være vitenskapelskere på hjertet, ofte utmerker seg i biologi og kjemi, må de også bruk matte hver dag. Det handler ikke bare om å telle ut 30 piller, heller. Apotekere må kunne beregne fraksjoner, prosenter og måleenheter raskt, rapporterer WorkItDaily.com.

Datakompetanse

Det faktum at du leser dette på en datamaskin, nettbrett eller annen smart enhet, er trolig et godt tegn. Det er fordi Farmasøytene er stadig mer avhengige av datateknologi for oppgaver som å undersøke narkotika og motta resepter, ifølge LearnHowToBecome.org.

Mennesker ferdigheter

Det handler ikke bare om din evne til å løse problemer på egen hånd. Etter korrekt dispensering av piller, er det sannsynlig at du må snakke med pasientene om medisinene sine. De kan ha sprø spørsmål om blanding av medisiner med visse aktiviteter, mat eller drikkevarer; de kan søke helse råd; de kan til og med spørre deg hvor toalettet er. Uansett hva det er, må du kunne kommuniser med mennesker positivt når du er på frontlinjen.

Hvor mye gjør apotekere?

Apotekslønnene vil variere etter stat, etter varighet og etter arbeidstype, men Median lønn for apotekere i USA er $ 110.727 per august 2017, ifølge PayScale.com. Total lønn kan variere fra rundt $ 80.000 til $ 140.000, basert på undersøkelsesdata.

Hvor mye virker apotekere?

80% av farmasøytene jobber på heltid, men det betyr ikke at de nødvendigvis jobber den typiske 8 til 5 pm, mandag til fredag ​​jobb. Folk trenger ofte medisin utenfor disse tidene, noe som betyr at farmasøytene kan jobbe om kvelden, helger og helligdager. Apotekere på sykehus og omsorgsfasiliteter, hvor apoteker er åpne døgnet rundt, kan til og med jobbe nattskift.

Hvis du vurderer en karriere i apotek, merk at du kanskje ikke har en typisk tidsplan for en forretningsmann. Du kan jobbe lengre skift i færre påfølgende dager, og du må kanskje ofre helgene dine eller sette deg på en alternativ soveplan for å imøtekomme arbeidsplanen din.

Trinn 2: Fullfør nødvendig utdanning

Hvis jobben rolle, ferdigheter, lønn og tidsplan for en farmasøyt lyd som noe du er interessert i, er det på tide å bli seriøs om apotekets utdanning. Det er To typiske pedagogiske baner du kan ta for å bli apotek: en vanlig doktorgrad i apotek og en bachelor / doktor i apotek hybrid.

Hvor mange år på skolen trenger jeg å bli apotek?

Avhengig av hvilken sti du velger, vil det være sannsynlig å studere for å bli apotek seks til åtte år med skolegang, ifølge TheBalance.com. Skolen i seg selv må være akkreditert av Akkrediteringsrådet for Pharmacy Education.

Pharmacy Degree Programmer

Pharmacy doktor: Dette er et fireårig program som ikke omfatter generell utdanning på høyskolenivå. Det antas imidlertid at du allerede har fullført en toårig eller fireårig grad. Etter å ha uteksaminert med en tilknyttet eller bachelorgrad, kan du bestemme deg for å forfølge apotek og kan søke om dette programmet; Peterson er imidlertid oppmerksom på at de fleste apotekskandidatene har en bachelorgrad.

Her er det som kreves av deg:

 • Kurs i generelt apotek
 • Nesten 2000 timer med klinisk erfaring som en del av graden
 • GPA-kravene kan avhenge av din valgskole

Bachelor og doktor i farmasøytisk hybrid: Det tidligere programmet antar at studentene har fullført generell studie og deretter besluttet å forfølge apotek etter å ha oppnådd en egen grad. Hybridprogrammet er for studenter som går inn på college for første gang som allerede vet at de vil bli apotek. Du vil tilbringe enten to eller fire år som jobber med en pre-program grad før du jobber med PharmD-graden din.

I følge Study.com er studentene vanligvis kjernemessige i kjemi (generell, organisk, analytisk, medisinsk eller biologisk) eller mikrobiologi. Noen studenter kan ha stor grad i biologi, og velg skoler kan til og med tilby en pre-pharm hoved.

Dette programmet er bra for studenter som vet at de vil være apotekere fra starten, og lar dem kombinere en bachelorgrad med PharmD-grad i ett program på samme skole.

Typiske kurs for pharmacy studenter

Ifølge LearnHowToBecome.com, kan du forvente å ta følgende kurs i apoteket ditt: Bioorganiske prinsipper for medisinsk kjemi, biofarmakologi, farmasøytisk praksis, US Healthcare System og farmasøytiske beregninger.

TheBalance.com legger til Funksjonell human anatomi og histologi, organisk kjemi og immuniseringer til listen, for å nevne noen få.

Hvordan kommer jeg inn i et PharmD-program?

Godkjennelse til et apoteksprogram, som opptak til høyskole, er ikke garantert. Hvis du er en videregående student som søker en hybrid bachelor og doktorgradsprogram, må du fokus på GPA og SAT / ACT-poengene dine nå. Når du er akseptert, må du opprettholde din GPA under studietiden din for å være garantert din plass i PharmD-programmet, ifølge TheBalance.com.

Uavhengig av den pedagogiske banen du velger, vil de fleste programmer også kreve at du Pass Pharmacy College Admission Test. Denne testen omfatter fem seksjoner - skriving, biologiske prosesser, kjemiske prosesser, kritisk lesing og kvantitativ resonnement. Skrivingsprompten er tidsbestemt (30 minutter), og det er 192 flere valgspørsmål for de fire andre seksjonene (175 minutter). De fleste skoler krever at du scorer i minst 40 eller 50 prosentpoeng.

Utover standardisert testing kan skolene kreve anbefalingsbrev og vellykkede intervjuer for adgang.

Trinn 3: Pass alle lisensieringskrav og fullstendig opplæring

Etterbehandling av graden er ikke det siste trinnet før du søker om apotekjobber og blir ansatt. Før du kan jobbe på apotek, må du bli lisensiert. Som om å komme seg gjennom skolen ikke var komplisert nok, har lisensprosessen tre viktige eksamener du må passere:

1. The North American Pharmacist Licensing Exam (NAPLEX).

2. Den flertallige apotekets rettseksamen.

3. Den skriftlige og praktiske eksamen av staten din.

Tar NAPLEX

Det første trinnet er ferdigstillelse av NAPLEX. Du finner detaljert registreringsinformasjon her, men nedenfor er noen korte notater på NAPLEX:

 • 185 spørsmål om generell apotekskunnskap
 • Koster $ 505 å ta
 • Må planlegge på egen hånd
 • Kun tillatt fem forsøk totalt, med 45 dager mellom forsøk

Ta Multi-State Pharmacy Jurisprudence Exam

Du må også passere Multi-State Pharmacy Jurisprudence Exam, som du kan registrere deg her. Noen raske notater på denne eksamenen:

 • Spørsmål om føderale / statlige lover
 • Kostnader $ 250 å ta
 • Må planlegge på egen hånd
 • Kun tillatt fem forsøk totalt, med 45 dager mellom forsøk

Tar statlige tester

Du må også ta og passere noen skriftlige eller praktiske tester som staten krever.

Trinn 4: Fortsett med videreutdanning

Hver stat krever videreutdanning for farmasøytene, men kravene til den utdanningen varierer fra stat til annen. Undersøk kravene til staten din og hold deg på toppen av all utdanning for å opprettholde din lisens.

Hvordan bli apotek i Canada

Hvis du håper å øve som apotek i Canada, må du møte kanadiske krav i stedet for de her i USA. Denne prosessen er like komplisert som i USA, og fortjener noe detaljert forberedelse, men her er en veldig Kort oversikt over prosessen til bli en kanadisk apotek:

1. Få en bachelor eller lege i apoteket. Fangsten? Det må være fra en av ti universiteter.

2. Pass dine eksamener. Du vil gjøre dine undersøkelser gjennom Pharmacy Examining Board of Canada (PEBC).

3. Fullfør en lærling eller praktik

4. Bli flytende - om ikke allerede - på engelsk eller fransk. Men mastering begge vil ta deg videre.

Alternativer til en typisk farmasøytisk karrierevei

Hvis du har en lidenskap for apotek, men ikke ser deg selv som arbeider i en CVS hver dag, er det så mange alternativer å vurdere, som sykehusapotek eller private apotek.

RXeConsult.com tilbyr en rekke andre karrieremuligheter for farmasøyter, blant annet å være apotek for NASA (ganske stjerne, ikke sant?), Medisinsk utdanning, veterinær apotek og farmakokonomi, noe som er en fancy måte å si at du vil jobbe med den økonomiske side av narkotika.

Å bli apotek er hardt arbeid, uansett hvordan du ser på det. Men hvis du har en lidenskap for å holde folk sunn og redde liv gjennom riktig medisinsk dispensering og administrasjon, vil det harde arbeidet til slutt lønne seg.

Timothy Moore er en heltidsredaktør og deltid freelancer som er veldig takknemlig for alle medisinene han mottok fra apotekerne. Som noen med sesongens allergi, dårlig syn og en sykelig hund, ville han gå tapt uten deres engasjement.

Skrive Inn Din Kommentar