Liv

FDA sier krav om solcreme piller kunne brenne solsangere

FDA sier krav om solcreme piller kunne brenne solsangere

Badedrakt? Kryss av. Strand håndkle? Har det. Solkrem? Absolutt - men du vil kanskje være oppmerksom på denne nye advarselen først.

Næringsmiddel- og legemiddeladministrasjonen advarer til soldyrkere om at en pille markedsført for å holde dem trygge fra skadelige stråler, faktisk kan sette dem i fare.

For ikke å nevne kaste bort pengene sine.

Byrået denne uken advarte fire selskaper om å slutte å markedsføre solcreme piller og kapsler så effektivt som å forhindre solbrenthet. FDA kommissær Scott Gottlieb sier selskapene er misvisende forbrukere og setter folk i fare for skadelig sol eksponering.

"FDA har ikke godkjent noen pille for påstandene disse selskapene gjør, så det burde være et rødt flagg," sa Theresa Eisenman, en FDA-talskvinne. "Det er ingen pille eller kapsel som kan erstatte solkrem."

På $ 25 til $ 50 en flaske er pillene også pricy - spesielt hvis de ikke virker.

Advarselen kommer akkurat i tide for "Ikke frykt dag", fredag ​​før uoffisiell start på sommerferie sesongen - Memorial Day. Nasjonalt råd om hudpleieforebygging utpekte dagen for å oppfordre folk til å dekke opp og bruke solkrem for å beskytte mot hudkreft, den vanligste kreft i USA

FDA tirsdag sendte varselbrev til Advanced Skin Brightening Formula, Sunsafe Rx, Solaricar og Sunergetic. Byrået sier at selskapene markedsfører kosttilskudd ulovlig og gjør uprøvede narkotiske krav - nemlig at deres piller og kapsler beskytter folk mot solskader og i noen tilfeller selv hudkreft.

På fredag ​​annonserte et av selskapene fortsatt sitt produkt på nettstedet som en metode "støttet av vitenskap" for å beskytte øynene og huden mot ultrafiolette stråler.

Ifølge varselbrevene, hevder selskapene at deres piller er nyttige for å forebygge eller dempe sykdommer - et påstand om at FDA sier at de ulovlig etablerer dem som et stoff. FDA må godkjenne alle stoffer som selges til konsum i USA

Disse fire selskapene er ikke de eneste som annonserer slike produkter på populære nettsteder som Amazon, eBay og Walmart.com, så forbrukerne må være årvåken.

De eneste legitime solkremene blir solgt over disken som kremer, sprøyter, lotioner eller pinner, sa Eisenman.

Board-sertifisert dermatolog dr. Thomas Rohrer anbefaler sine pasienter å bruke solkrem med stor vekt, holde seg i skyggen når det er mulig, ha på seg en lue med bred brede og beskytte øynene med solbriller når de er ute. Og aldri solbat.

En SPF - solbeskyttelsesfaktor - på mer enn 50 er ikke nødvendig, sa han, selv om han bruker solkrem med en SPF på 85 eller 100. Solskjermer med høyere SPF pleier å koste litt mer, men Rohrer, hvis praksis er i Chestnut Hill, Massachusetts, sa de gjør ingen skade og kan gi ekstra beskyttelse.

Effektive ingredienser er kritiske, men det er også viktig å velge solkrem som føles godt på huden.

"Finn en som er kosmetisk tiltalende," sa han. "Du må finne en solkrem som du skal bruke."

Det er aldri for tidlig å begynne å beskytte mot hudkreft, i henhold til nye retningslinjer fra U.S. Preventive Services Task Force. Gruppen råder leger til å veilede sine pasienter om betydningen av solkrem for babyer så små som 6 måneder gamle.

Rohrer sier en årlig screening for hudkreft er en god ide, spesielt for personer som har hatt sykdommen eller har en historie om det i familien. Mai er hudkreftmedvetenhetsmåned.

Til slutt, ikke ignorere moles som endres i størrelse, form eller farge eller kviser i et solbeskyttet område som drar, skorpes over, bløder eller blir større. De kan være tegn på kreft eller kreft, sa han.

En av fem amerikanere vil få hudkreft når de når 70 år, ifølge en studie fra 2010 publisert i Archives of Dermatology.

Susan Jacobson er redaktør ved The Penny Hoarder. Hun har alltid solkrem.

Skrive Inn Din Kommentar